Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Προβλήματα κακής σύνδεσης ουδετέρου στον πίνακα


fotis kosm

Recommended Posts

όσον αφορά το σφίξιμο/ξεσφίξιμο από διαστολές/συστολές

τι λέτε για τις ελατηριωτές κλέμμες έχουν απορριφθεί τελείως?

μια εποχή τις έβλεπα συχνά...

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθούν πρότυπα IEC αυτές οι κλέμμες αλλά ίσως να μην είναι διαδεδομένες λόγω τιμής.

Προσπάθησαν επίσης να αντικαταστήσουν τις καψς, χωρίς επιτυχία.

Πολλά Φ.Σ. και διακόπτες έχουν επίσης ενσωματωμένες τέτοιες κλέμμες και ομολογουμένως, είναι εύχρηστες.

Το θέμα είναι αν όντως δε χρησιμοποιούνται λόγω τιμής ή μη εμπιστοσύνης από του ηλεκτρολόγους ή μη προώθησής τους, από την αγορά.

Link to comment
Share on other sites

φίλε Κυριάκο ευχαριστώ κατ'αρχήν για τις πληροφορίες αλλά η ερώτηση που θα ήθελα να μου απαντήσεις είναι ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που δεν θα είναι καλά σφιγμένος ο ουδέτερος σε πίνακα DC και AC όχι πως σφίγγεται? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Σου απάντησα έμμεσα και αναλυτικά, για το τι θα πρέπει να συσφίγγεις.

Σε πίνακα DC δεν υφίσταται ουδέτερος αγωγός.

Link to comment
Share on other sites

..... ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που δεν θα είναι καλά σφιγμένος ο ουδέτερος σε πίνακα DC και AC όχι πως σφίγγεται?

Ποιος σου << φύτεψε >> στο μυαλό σου ότι στο συνεχές εκτός από το +,- έχουμε και Ν-ουδέτερο κόμβο? Ψάξε εδώ σε κάποιο τόπικ και διάβασε περί ουδέτερου κόμβου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μπορω να πω οτι αν και φτασαμε αισιως στο 2012 οι μπαρες Ν και PE που μοστραρουν στους πινακες επωνυμες εταιρειες ακομη ειναι επιεικως απαραδεκτες,καπως η HAGER εχει ξεφυγει και διαφερει απο τους υπολοιπους,χρησιμοποιουν ακομη οι περισοτεροι στους οικιακους πινακες και οχι μονο μπαρες σε στυλ κλεμων πολυφωτων ,δλδ αν σφιξεις κανονικα μονοκλωνο αγωγο τον πηρες στο χερι ,τον εκοψε στα δυο δλδ,καλα να μην μιλαμε για παλια,μιλαμε για τραγικες καταστασεις με τα ντουραλομινια(μπαρες),και απορω πως ορισμενοι πινακες παιρνουν και εγκριση και δεν αντιδρα και κανεις.Νομιζω οτι το θεμα της σωστης επαφης σε οιανδηποτε τυπου τασης(ΑC,DC) και οιανδηποτε ισχυος ειναι το αλφα και το ωμεγα μιας εγκαταστασης και πρεπει να δινεται ιδιαιτερη προσοχη,ισχυει αυτο που ειπε ενας φιλος οτι δουλευεται και το δυναμοκλειδο ,ναι σε μεγαλες βιομηχανικους πινακες ισχυος,δεν γινεται χωρις αυτο,οσο για τους οικιακους πινακες μαλλον οι μπαρες συνδεσης πρεπει ν'αντικατασταθουν με στυλ κλεμων βιομηχανικου τυπου(λαμακι πριν την βιδα)

ΥΓ:Μου εχει τυχει πριν τρια χρονια μ'εναν καυσωνα σε μια πολυκατοικια 18 διαμερισματων ν'αλλαξω τους 8 πινακες λογω κακης επαφης(λιγο πριν την φωτια)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.