Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

θα πάτε να κάνετε αυτοψία με οτι υπάρχει και θα συντάξετε κανονικά το πόρισμα μας με τις ελλείψεις/αυθαιρεσίες που θα διαπιστωθούν. Αν δεν σας πληρώσει ο ιδιοκτήτης εντός προβλεπόμενων ημερομηνιών τότε γίνεται αυτόματα διακοπή εργασιών (θα τσούξει αυτό) και λογικά θα μείνετε απλήρωτοι γιατί δεν έχει προβλεφτεί κάτι για τέτοιες περιπτώσεις. Κάντε μια τελική συνεννόηση με τον επιβλέποντα μηχανικό και μην τον αφήνεται να τρενάρει άλλο την κατάσταση. Αν δεν προλάβαινε να τα τελειώσει ας μην έκανε αίτηση για έλεγχο. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σας και ευχαριστώ για την απάντηση. Απ΄όσο γνωρίζω, όταν διακόπτονται οι εργασίες πρέπει ο ιδιοκτήτης να εξοφλήσει τον ελ. δόμησης, διαφορετικά δεν ξεκινούν ξανά. Αυτό που σας λέω το βρήκα γραμμένο μόνο σε μια μεταπτυχιακή εργασία του Αριστοτέλειου (επισυνάπτω τη σχετική σελίδα, αν ψάξετε με τον τίτλο του αρχείου θα βρείτε όλη την εργασία). Στην παρούσα περίπτωση σε συνεννόηση με τον έτερο ελ. δόμησης του έργου, αποφασίστηκε (εφόσον έχει τραβήξει τόσο πολύ η αυτοψία) και επειδή από ότι έχω καταλάβει πέραν από τις ελλείψεις στα αρχεία που έχουν ανέβει στο σύστημα, υπάρχει και άλλος λόγος που δεν θέλουν να γίνει η αυτοψία, αποφασίστηκε να στείλουμε το κενό πόρισμα εξηγώντας την περίπτωση. Από εκεί και πέρα, δεν με ενδιαφέρει να πληρωθώ για κάτι που δεν έκανα. Παρά το γεγονός ότι ο χρόνος που κατανάλωσα στα τηλέφωνα, και τα αρκετά ραντεβού που κλείστηκαν και τελικώς δεν τηρήθηκαν με υπαιτιότητα δική τους, μου κόστισαν σε χρόνο και σε πρόγραμμα..

GRI-2019-23572.pdf

Link to comment
Share on other sites

Πως παίρνονται οι παρατάσεις; από την σημαία ή από την ΤΕΔΚ; 

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Το ΤΕΔΚ που μίλησα πριν λίγες μέρες για την υπόθεση μου είπε να προσπαθήσω άλλη μια φορά για την αυτοψία και αν δεν συνεργαστεί ο ιδιοκτήτης / μηχανικός, να στείλω κενό πόρισμα και μου οφείλει και την αμοιβή (μπλοκάρει το έργο και αν δεν καταθέσει αμοιβή δεν ξεκινάει ξανά). Αυτό γραμμένο δεν το βρίσκεις πουθενά βέβαια σε ΦΕΚ... Βρήκα μόνο κατι σχετικό με αυτό στην μεταπτυχιακή εργασία που επισύναψα παραπάνω, η περίπτωση ωστόσο που αναφέρει εκεί, αφορά έλεγχο δόμησης στον οποίο έχει πραγματοποιηθεί η αυτοψία.. Βλέποντας την Υπ. Απόφαση που επισυνάπτω (άρθρο 6 παρ. 5β,γ) αρχίζεις να φοβάσαι που δίνεις περιθώρια χωρίς κατοχύρωση, παρότι και το ΤΕΔΚ αυτό σου λέει (τηλεφωνικά όμως) και παρότι συμβαίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις ελέγχων....

YA_BUILD_CHECK-1.pdf

Link to comment
Share on other sites

Άρα οι παρατάσεις από την σημαία... 

Προφανώς πρόκειται για τελικό έλεγχο... 

Και γιατί δεν εκτελείται ο έλεγχος; 

Τι λέει ο επιβλεπων; 

Γιατί δεν ζητάει παράταση από την ΤΕΔΚ; 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα,

 

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Έχω μία προσθήκη καθ΄ ύψος σε υφισταμενο κτίριο με χρήση κατοικίας.Η προσθήκη γίνεται εντός του υφιστάμενου περιγράμματος του κτιρίου δεν υπάρχει επέκταση απλώς προσθέτω έναν όροφο ο οπόιος μάλιστα είναι μικρότερος σε μέγεθος από το ισόγειο.

Σύμφωνα με τον νόμο είμαι στην κατηγορία Α που αναφέρεται σε έναν μόνο τελικό έλεγχο.

Το θέμα μου είναι ότι η προσθήκη γίνεται με εμφύτευση κολωνών και νέα θεμελιωση.Στο νόμο δεν υπάρχει κάποιος διαχωρισμός για αυτές τις περιπτώσεις, θεωρώ λοιπόν ότι ανήκω στην Α κατηγορία καθώς στις άλλες δύο  Β,Γ καμία από τις υποεπιλογές δεν έχει σχέση με τις εργασίες που πραγματοποιώ, απλώς επειδή στις άλλες κατηγορίες Β,Γ ο πρώτος έλεγχος αφορά και το βάθος θεμελίωσης  έχω λίγο προβληματιστεί.

Με τον τομέα της Νοτίου Ελλάδος των ελεγκτών που μίλησα μου είπαν ότι ο ελεγκτής που θα έρθει στο τέλος του έργου θα ασχοληθεί μόνο με το αν έιμαστε εντάξει με βάση την άδεια και όχι με το αν θα έπρεπε να έχει γίνει και πρώτος έλεγχος.Αυτό που δεν ξέρω είναι αν μετά η πολεοδομία μου δημιουργήσει θεμα.Έχω ήδη ρωτήσει δύο φορές για το θέμα στην πολεοδομία αλλά δεν πήρα σαφή απάντηση . 

Πιστεύω ότι με βάση τον νόμο δεν έχω θέμα είμαι κατηγορία Α και θα χρειαστεί μόνο ένας τελικός έλεγχος.

Θα ήθελα όμως και την άποψη σας συνάδελφοι.

Ευχαριστώ πολύ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 5/12/2018 at 12:10 ΠΜ, HQ7 said:

Το παραπάνω ενδιαφέρον ερώτημα δεν απαντήθηκε ποτέ .......ποιά είναι η άποψη σας

Αργά απαντώ αλλά ίσως ενδιαφέρει κάποιον με σχετική περίπτωση στο μέλλον.

Τελικά το θέμα αυτό επιλύθηκε σωστά νομίζω με την εξής ερμηνεία:
Έριξα τα μπετά της πισίνας διότι λόγω επικάλυψης με τα θεμέλια του κτιρίου έπρεπε να προηγηθούν.  Στη συνέχεια καλούπωσα τα θεμέλια της κατοικίας και κάλεσα για Έλεγχο Δόμησης .

Δεδομένου ότι τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο ελέγχονται στον τελικό έλεγχο, η σκυροδέτηση αυτή δεν αποτελούσε αντικείμενο του πρώτου ελέγχου και συνεπώς ελέγχθηκε το κτίριο στην πρώτη και κατώτατη στάθμη πριν την σκυροδοδέτηση.  Την ερμηνεία αυτή που συνάδει με τη διαδικασία, μου πρότεινε η Πολεοδομία και με αυτήν συμφώνησε ο μηχανικός Ελέγχου.

Link to comment
Share on other sites

Όταν ο ελεγκτής έχει γνώσεις μπορεί να κατανοήσει πράγματα και να λύσει απλά τέτοιες καταστάσεις. Τι κάνει όταν έχεις κάτι μοσχάρια που ασχολούνται με τον μισό πόντο πες μου;;;;;

 

Τα βαράς ή δεν τα βαράς;;;;;;;;

Link to comment
Share on other sites

Τα βαράς...

Αλλά δεν φταίνε αυτοί, φταίει η νοοτροπία: "εγώ σπούδαζα 5 χρόνια**, που θέλουν και εξετάσεις και εμπειρία....., τα κάνω όλα και συμφέρω.."

 

**ΥΓ. για την πλάκα, πρόσφατα μου είπε, σχεδόν συνάδελφος (φοιτητής):

-Εγώ σπουδάζω 8 χρόνια, σιγά μην δουλέψω για 800Ε

-5 χρόνια δεν είναι οι σπουδές σου?

-Ναι, αλλά κανείς δεν τελειώνει στα 5 χρόνια.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.