Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

τότε μόνο με τις συντεταγμένες οικοπέδου-κτίσματος που υποχρεωτικά αναγράφονται στο ΔΔ, μπορείς να κατεβάσεις και το dwg του ΔΔ και να μετρήσεις και εκεί τις αποστάσεις. Επικοινώνησε με τον επιβλέποντα μηχανικό για να σε ενημερώσει πως το έχει τοποθετήσει

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κλασική περίπτωση βλάβης... Μου έχει συμβεί σε τουλάχιστον τρεις ελέγχους και το βρίσκω εξωφρενικό. Προσωπικά, μετράω από το dxf που ανεβάζουν στο σύστημα και κάνω μνεία στις παρατηρήσεις: 

Πρέπει να σημειωθεί πως στα αναρτηθέντα στο σύστημα e-adeies και θεωρημένα σχέδια της οικοδομικής άδειας (διάγραμμα δόμησης και κατόψεις) δεν αναγράφονται οι αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου, οπότε η μέτρησή τους έγινε στο αναρτημένο αρχείο autocad στην οποία μέτρηση βασίστηκε ο έλεγχος.

Εννοείται ότι κάνω και προφορική παρατήρηση στον επιβλέποντα.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. 

Μια ερώτηση για το διαδικαστικό της υπόθεσης.

Σε οικοδομική άδεια που έχουν περατωθεί οι εργασίες που προβλέπονται από αυτή, έρχεται πρώτα ο ελεγκτής δόμησης για τον τελικό έλεγχο, συντάσσει το πόρισμά του, το αναρτά και ύστερα γίνεται ο έλεγχος των αμοιβών/φορολογικών της επίβλεψης από την αρμόδια ΥΔΟΜ?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το αναρτά, τους πας ΠΕΑ (αν απαιτείται), βγαίνει και το ΠΕΚ, και μετά καταθέτεις αμοιβές (παλιά hardcopy, τώρα λόγω covid με mail),  για έλεγχο και σύνδεση με δίκτυα, και τα ανεβάζουν από πολεοδομία στο σύστημα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζει κανείς αν δεν μπορεί να γίνει αυτοψία με υπαιτιότητα του μηχανικού, επειδή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το απαιτούμενο στάδιο για τον αρχικό έλεγχο στις +5 μέρες απο την εκτιμώμενη ημέρα ολοκλήρωσης, οφείλουν να καταθέσουν κανονικά την αμοιβή μου;  

Έχω στείλει mail στο ευεδ, τιποτα.. προσπάθησα και τηλεφωνική επικοινωνια, πάλι τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Η προθεσμία από το νόμο είναι όντως εντός 5 ημερών, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να έρθετε σε κάποια συνεννόηση; έχω την εντύπωση πως έχω κάνει έλεγχο εκτός προθεσμιών και δεν είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα από ΥΔΟΜ και ΕΥΕΔ.

Πάντως, πιστεύω πως αν δεν κάνεις έλεγχο δεν μπορείς να αξιώσεις αμοιβή.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

γενικά επικοινωνούμε με επιβλέποντα και κανονίζουμε κάποιο νεο ραντεβού εντός εύλογου χρονικού ορίου.  Τα όρια που βάζει το σύστημα είναι περιορισμένα αλλά πρακτικά δίνεται μια παράταση 15μέρες άτυπη και ίσως και παραπάνω αν δικαιολογηθεί ο μηχανικός στην ΕΥΕΔ. Αν παρόλα αυτά δεν βρεθεί κάποια λύση, τυπικά θα πρέπει να πας στο εργοτάξιο, να κάνεις αυτοψία σε ότι μπορείς και αν δεν κατατεθεί η αμοιβή γίνεται αυτόματα διακοπή εργασιών και αυτό θα τσούξει πολύ ιδιοκτήτη/μηχανικό. Αν συμβεί αυτό βέβαια μην περιμένεις αμοιβή. Καλύτερα λοιπόν να βρείτε μια λύση με τον επιβλέποντα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.