Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

Χαίρομαι που υπάρχουν τολμηροί συνάδελφοι οι οποίοι αποφάσισαν να δοκιμάσουν για ελεγκτές δόμησης. Αγαπητέ Athanaselo έχεις δίκιο να λες ότι δεν έχει μείνει καμιά δουλειά πέραν αυτών των μικρών με 150-200Ε, αλλά νομίζω πως βλέπουμε το τυρί και όχι τη φάκα. Δεν μπορεί για δουλειά που ενδέχεται να οδηγήσει σε χρηματικές, διοικητικές (αφαίρεση αδείας) και πολλές φορές ποινικές ευθύνες (όταν θα κάνει μήνυση ο καταγγέλων για πλημελή έλεγχο, πόσα άραγε θα ζητήσει ο δικηγόρος?) να δίνουν ψίχουλα. Ή μήπως τα 5 χρόνια Πολυτεχνείου και τα όποια μεταπτυχιακά τα κοστολογούν όσο την αμοιβή ενός υδραυλικού?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μαζι με ποιόν?

 

Ο Κουρασμένος (με κεφαλαίο λόγω του απαιτούμενου σεβασμού):

"Σύμφωνα με την εφημερίδα Real news ο κ. Καραμανλής έχει δηλώσει: «Είμαι ήδη πρόεδρος της ΝΔ για περισσότερα από 12 χρόνια. Έχω KOYΡΑΣΤΕΙ. Θα εργαστώ σκληρά μέχρι τις εκλογές, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά αν παρά ταύτα οι εκλογές χαθούν, θα φύγω».

Βέβαια τελικά την πατήσαμε γιατί ήλθε ο εντελώς ξεκούραστος και έκτοτε τρέχουμε και δεν προλαβαίνουμε.

Edited by dim10
Link to comment
Share on other sites

Αααα! Ναι θυμήθηκα. Αλλωστε έδινε και την εντύπωση του κουρασμένου. Αυτός παιδάκι μου ήταν φτιαγμένος για μιαν άλλη Ελλάδα, ευρωπαική, οργανωμένη, που όλα θα λειτουργούσαν απο μόνα τους και αυτός να απολαμβάνει τα μπιφτεκάκια του απο τη Ραφήνα. Οταν συνειδητοποίησε τι μπουρδέλο χώρα είμαστε... μίλησε για ανασύσταση του κράτους, αλλά ήταν αργά. Δεν νομίζω πάντως να είχε ασχοληθεί με τα του ΥΠΕΧΩΔΕ τότε ?

Link to comment
Share on other sites

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον όλα όσα λέγονται στο topic αυτό και επιτρέψτε μου να σχολιάσω τρία (3) πράγματα :

- Πρωταρχικά, δεν αντιλαμβάνομαι την έννοια των εξετάσεων στους ελεγκτές δόμησης (τολμώ να πω οτι με προσβάλλει)....,

....δηλαδή έως σήμερα κάναμε επισφαλείς ελέγχους ή και μελέτες στις οικοδομές ως επιβλέποντες / μελετητές και ξαφνικά

επαναπιστοποιούμαστε και όλα θα βρούν το δρόμο τους σε αυτή τη χώρα ???

- Δεύτερον.....δεν καταλάβα γιατί θα πρέπει ο μηχανικός να υποκαθιστά αυτό που η πολιτεία οφείλει να πράξει...δηλαδή τους ελέγχους

στις οικοδομές (έχει υπέρ αρκετούς υπαλλήλους και υποδομές να το πράξει....μάλιστα τους διόριζε χρόνια τώρα, σιωπούσε για τα παραμάγαζα

της πλειονότητας αυτών και δεν μας έχει πει τι θα τους κάνει πλέον)

- Τρίτον.....σε ότι αφορά στις αμοιβές μας......η γνωστή συνταγή του κράτους επαναλαμβάνεται.....

δηλαδή ....δώσε την ευθύνη για αυτά που εμείς οφείλουμε να πράξουμε στους μηχανικούς, πασπαλισμένη με τη χρυσόσκονη της απελευθέρωσης

αμοιβών για λόγους ανταγωνιστικότητας και στολισμένη με τα κερασάκια της ανάληψης ποινικών και άλλων κυρώσεων, γιατί είμαστε ανίκανοι ως κράτος να

επιβάλλουμε οτιδήποτε άλλο εκτός από φόρους (εκεί είμαστε άπαιχτοι ως κράτος!!!!)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

.....................- Δεύτερον.....δεν καταλάβα γιατί θα πρέπει ο μηχανικός

να υποκαθιστά αυτό που η πολιτεία οφείλει να πράξει.............

 

Μήπως γιατί η πολιτεία έχει σκοπό να απολύσει 150.000 υπαλλήλους

και τα λεφτά που θα εξοικονομεί θα τα δίνει στους δανειστές μας;;

 

Λέω μήπως!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ συνάδελφοι έχω ασχοληθεί με μελέτη και καθόλου με εργοτάξιο επομένως οι γνώσεις μου σε αυτό το τομέα της δουλειάς μας είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Αξίζει άραγε να κάνω μια προσπάθεια ? Θεωρητικά από τη προκήρυξη προκύπτει ότι πρέπει να έχεις ειδικότητα σχετική με μελέτη ή/και επίβλεψη....διαπίστωσα όμως ότι οι αμοιβές που αναφέρετε - εάν πράγματι ισχύουν αυτά τα ποσά - είναι το λιγότερο αστείες...

Edited by maximos75
Link to comment
Share on other sites

Ή μήπως τα 5 χρόνια Πολυτεχνείου και τα όποια μεταπτυχιακά τα κοστολογούν όσο την αμοιβή ενός υδραυλικού?

Μακάρι να κοστολογούσαν τις σπουδές μας όσο και την αμοιβή ενός υδραυλικού συνάδελφε... Σε λίγο θα μας κάνουν να ντρεπόμαστε που τελειώσαμε Ε.Μ.Π. ή οποιαδήποτε σχολή Πολυτεχνείου!!!

Και δεν λέω μόνο για τις αποφάσεις των διοικούντων, αλλά κυρίως για τις αποφάσεις των τολμηρών συναδέλφων που δέχονται να "θυσιαστούν" για 150 ευρώπουλα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι

 

Η κλαψούρα για τις αμοιβές καλά κρατεί. Ωραία όλα αυτά που λέτε σχετικά με το κόστος μετακίνησης κλπ,. ωραία όλα αυτά που λέτε για τις ευθύνες κλπ

 

ΟΜΩΣ

 

όσοι γνωρίζουν τη Νομοθεσία αντιλαμβάνονται ότι ένας ολοκληρωμένος έλεγχος ακινήτου < 1.000 τ.μ. αφενός μεν δεν κρατεί περισσότερο από 2 ώρες, αφετέρου στην εποχή μας όποιος βγάζει 100 ευρώ μεροκάματο θεωρείται προνομιούχος.

 

Φτύστε λοιπόν τα 100 ευρώ που σας μπουκώνει στο στόμα το μαμημένο το Υπουργείο ΧωροΑταξίας και γίνετε χλιδάνεργοι.

 

Ακριβώς το ίδιο σύστημα επιθεώρησης έχουν στην Ιταλία, μόνο που εκεί οι Επιθεωρητές είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι, το παραμύθι το ήξερε το Υπουργείο ότι αν πάει να τους ξαμολήσει τους δικούς του, θα έπηζαν στη μίζα και στο λάδι.

 

Α, και κάτι άλλο.

 

Εγώ πρώτος λέω ότι ο Μηχανικός είναι τρίτος κάτω από το Θεό και το budget, και πολύ πιό κάτω ακολουθούν οι υπόλοιποι θνητοί. Σε μια κοινωνία όμως που η λέξη ''ανάπτυξη'' σημαίνει ''περιμένω να μου χαρίσουν λεφτά από τον ουρανό'', το επάγγελμα του μηχανικού είναι απλά ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.

 

Επομένως οι σπουδές μας αξίζουν τόσο όσο αξίζει η ''ανάπτυξη''. Οπότε αν είναι να κλαίτε για την κατάντια του επαγγέλματος, κλάψτε όλοι παρέα, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι λίγο μιζέρια να γράφονται τα ίδια και τα ίδια πομπώδη κούφια κείμενα για τις σπουδές μας κλπ. Τα πάντα είναι προσφορά και ζήτηση, και αυτή τη στιγμή υπάρχει τεράστια προσφορά υπηρεσιών μηχανικού και μηδενική ζήτηση. Αν θέλετε να φτύσετε αυτή την απειροελάχιστη ζήτηση που έρχεται να δημιουργήσει το Υπουργείο, είστε στον κατάλληλο χώρο.

Edited by Hans Landa
  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ΦΕΚ 24Α/2012 έχει "κρυμμένες" τροποποοιήσεις του 4030/2012

 

Μου έκανε εντύπωση η παράγραφος 2 του άρθρου 49.

 

Άρθρο 49

Τροποποιήσεις διατάξεων του ν. 4030/2011

 

2. Στο άρθρο 12 παρ. 2 του ν. 4030/2011 (Α΄ 249) προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Οι κατηγορίες ελεγκτών, καθώς και το αντικείμενο ελέγχου ανά κατηγορία και είδος εργασιών προσδιορίζεται αντίστοιχα με τα επαγγελματικά δικαιώματα εκπόνησης μελετών και διενέργειας επιβλέψεων των Mηχανικών, υποψήφιων ελεγκτών δόμησης, κατά τις κείμενες διατάξεις.»

 

 

Δηλαδή θα φωνάζουν σε κάθε στάδιο 3-4 μηχανικούς;

1 τοπογράφο (για να μετρήσει με το κρατικό σύστημα συντεταγμένων το περίγραμμα του κτιρίου και την απόσταση από τα όρια)

1 αρχιτέκτονα (σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει πλέον δικαίωμα ο Π/Μ, όπως π.χ. στους παραδοσιακούς οικισμούς)

1 πολιτικό μηχανικό (για να ελέγξει τα στατικά, τους οπλισμούς, κτλ)

1 Μηχανολόγο ή ηλεκτρολόγο για τις εγκαταστάσεις (ακόμα και στα θεμέλια για την θεμελιακή)

 

Με ενοχλεί επίσης που όλοι έχουν δικαίωμα ενεργειακής επιθεώρησης (ακόμα και σε κλιματισμό κάνουν επιθεώρηση άτομα απο ειδικότητες που δεν έχουν άλλα επαγγελματικά δικαιώματα στον κλιματισμό) αλλά δεν έχουμε όλοι δικαιώματα ελεγκτή δόμησης.

 

ένα έχω να πω

http://www.youtube.com/watch?v=rZubvqr2HAA

 

Α, και κάτι που ξέχασα

 

β) Όταν ο έλεγχος πραγματοποιείται από κλιμάκιο Ελεγκτών Δόμησης, αυτοί συντάσσουν κοινό πόρισμα ελέγχου και το ποσό της αποζημίωσης κατανέμεται ισομερώς σε κάθε έναν εξ’ αυτών. (Φανταστικά!)

 

3. α) Το ύψος των αποζημιώσεων του παρόντος άρθρου περιλαμβάνει και τα έξοδα μετακίνησης του Ελεγκτή Δόμησης (να δω ποιός θα πάει στο καστελόριζο με 150€ αμοιβή).

Edited by sdim
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.