Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

@terry: Εχεις δίκιο. Μου είχε ξεφύγει.

Ο ηλιακός πάντως δεν είναι παθητικό σύστημα, οπότε εξακολουθεί η απορία μου. Επίσης προφανώς, αφού δεν ελέγχεται η παρ. ΙΙΙ - 8 δεν εξετάζεται και η θερμομόνωση. Υπάρχει κενό σχετικά με κατοικίες που κτίζονται γιά ιδιοκατοίκηση (δηλ. δεν θα ενοικιαστούν, πωληθούν κλπ) και δεν θα επιδιώξουν ΠΕΑ

 

@ΗΛΙΑΣ Ζ:

...

(4): 30% της αξίας του αυθαιρέτου (Επιφάνεια Χ ΤΖ) - 4014/11 άρθρο 27 παρ. 1

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

να το ρωτήσω για δεύτερη φορά (συσχετίζεται με το θέμα και ενδιαφέρει νομίζω και τον ΗΛΙΑ Ζ)

 

αν δεν καλέσω ε.δ στη θεμελίωση, αλλά μόνο στην ολοκλήρωση, τι συνέπειες προβλέπονται;

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι σε αυτη την περιπτωση χρειαζεται η ΥΔ μηχανικου.

Επισης δεν ξερω αν κανουν ελεγχους πλεον οι Υπ. Δομ. αφου ακομα και οι καταγγελιες αυθαιρετων πηγαινουν στους ΕΔ πλεον (μολις ξεκαθαριστει τελειως το θεμα)

Ναι έχεις δίκιο, όχι ΥΔ αλλά ΤΕ επιβλέποντος και ΥΔ ιδιοκτήτη :)

 

Π.Δ. 8/13.7.93 (ΦΕΚ-795 Δ') : Τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών και έλεγχος των ανεγειρομένων οικοδομών

Αρθρο 7 : Έλεγχος των οικοδομικών εργασιών

5. α) Η αίτηση για τη θεώρηση της άδειας προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί υδροδοτηθεί η οικοδομή υποβάλλεται στην υπηρεσία αφού έχει περατωθεί η οικοδομή και έχει διαμορφωθεί η τελική στάθμη του περιβάλλοντος χώρου.

Η πιο πάνω αίτηση συνοδεύεται από :

1. Τεχνική έκθεση του επιβλέποντος μηχανικού η οποία αναφέρει ότι το περιτύπωμα της οικοδομής στο χώρο και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου έγιναν όπως προβλέπεται από την άδεια, καθώς και τις εργασίες που υπολείπονται προς αποπεράτωση του έργου. Θεωρούνται περατωμένες οι οικοδομικές εργασίες, έστω και αν υπολείπονται εργασίες για τις οποίες σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 2 του Ν. 1557/85 "ΓΟΚ" δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας.

2. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη της οικοδομής, με την οποία δηλώνει ότι έλαβε γνώση της πιο πάνω έκθεσης του επιβλέποντος μηχανικού, ότι συμφωνεί με τα αναφερόμενα σ' αυτήν και ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για κάθε εργασία που θα εκτελεσθεί πέραν των αναφερομένων στην πιο πάνω έκθεση του επιβλέποντος μηχανικού.

3. Απόδειξη κατάθεσης αμοιβής επίβλεψης του μηχανικού, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

β) Κατά την αυτοψία που ακολουθεί από εντεταλμένο υπάλληλος της πολεοδομικής υπηρεσίας εξετάζεται αν η οικοδομή συμφωνεί με τα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας και ιδιαίτερα προς τα ακόλουθα :

1. Τη θέση του κτιρίου στο οικόπεδο.

2. Τις εξωτερικές διαστάσεις των κατόψεων και τις διαστάσεις των ημιυπαίθριων χώρων και των εξωστών (ως διαστάσεις για τον έλεγχο αυτό νοούνται οι διαστάσεις μεταξύ των οπτοπλινθοδομών. Δεν υπολογίζονται τα πάχη επιχρισμάτων και τυχόν επενδύσεων).

3. Το συνολικό ύψος της οικοδομής.

4. Τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου ως προς τις τελικές στάθμες.

γ) Αν κατά την αυτοψία διαπιστωθεί ότι η οικοδομή κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια η άδεια θεωρείται από την Υπηρεσία.

δ) Σε περίπτωση που δεν έχει αποθερατωθεί η οικοδομή στο σύνολό της, η θεώρηση της άδειας μπορεί να γίνει μόνο για το τμήμα της που έχει αποπερατωθεί, εφ' όσον αποτελείται από χώρους με αυτοτελή λειτουργία και το κτίριο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα σχέδια και ιδιαίτερα πληρούνται οι προϋποθέσεις 1,2,3 και 4 της παραγράφου 6.

ε) Η θεώρηση φέρεις τις υπογραφές του υπαλλήλους στον οποίο χρεώθηκε η αίτηση καθώς και του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν αναπληρωτή του.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα. Βγαζω μια οικοδομικη αδεια -ειμαι στην μελετη των στατικων- και καθως προκειται να ερθει Ε.Δ. κατα την εναρξη των εργασιων, ειπα να προετοιμαστω για την χαραξη. Πηγα λοιπον να μετρησω για να χαραξω και διαπιστωσα οτι μου λειπουν 10 εκ. απο τη φατσα του κτιριου (μαλλον η περιφραξη του γειτονα μπηκε λιγο πιο μεσα).

τι κανω τωρα? Προχωραω την μελετη ως εχει (τα αρχιτεκτονικα εχουν υπογραφει) ή κανω αλλαγη ωστε να ταιριαζουν τα σχεδια?Θα εχω προβλημα κατα τον ελεγχο, τι λετε?

Link to comment
Share on other sites

τα μηκη των πλευρων ειναι οκ. απλως μια πλευρα φαινεται να ειναι με μικροτερη γωνια και καθως εκει ακουμπαει το κτιριο δημιουργειται το θεμα.δεν ξερω αν σου εδωσα να καταλαβεις

επισης τα 10 εκ ειναι λιγοτερα οποτε χανω δομηση, δεν ξερω αν εχει σημασια αυτο

Edited by Largy
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.