Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλημέρα, προκυπτουν διαφορα θεματα για τη διαδικασια ελεγχου δομησης ,

θα ήθελα να ξερω αν εχω καταλαβει σωστα..

 

1. επιτρέπεται ενας ελεγκτης να ζητα για το αρχειο του μια σειρα ολων των σχεδιων της αδειας που εκανε τον έλεγχο? (δεν ειναι απαραιτητο, για την ακριβεια δεν εχει τετοιο δικαιωμα)

2. στον αρχικο ελεγχο ο ελεγκτης ελεγχει τον οπλισμο? (οχι)

3. σε ελεγχο ελεγχεται και αν στο οικοπεδο υπαρχουν και αλλες αυθαιρετες παλιες κατασκευες? (οχι)

4. αν ειναι δυο κτιρια με αρμο μεταξυ τους και δεν ειναι εφικτο να καλουπωθουν ταυτοχρονα, καλουπωνεις το ενα, καλεις για ελεγχο, ριχνεις τα μπετα και μετα κανεις το ιδιο και για το δευτερο καλωντας αλλον ελεγκτη? (ναι)

5. μετα το πορισμα η υ.δομ. πρεπει αμεσα να ενημερωσει τον ιδιοκτητη ή τον επιβλεποντα για τη συνεχιση ή διακοπη των εργασιων στην οικοδομη (ναι)

 

ευχαριστω..

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

γνωρίζει κανείς εάν ο ελεγκτής δόμησης έχει δικαίωμα να κάνει ανάκληση του πορίσματός του; Και αν ναι ποιες είναι οι προυποθέσεις?

 

Συγκεκριμμένα εγώ είχα καλέσει ελεγκτή δόμησης για προσθήκη κτίσματος κατ' επέκταση (υπόγεια δεξαμενή υγραερίου) σε υφιστάμενο πρατήριο υγρών καυσίμων και ο ελεγκτής δόμησης χωρίς να έχει γίνει η καταγκελλία της παραγράφου β του άρθρου 11 του ν.4030/11, βεβαίωσαι αυθαίρετη κατασκευή στις παρατηρήσεις του πορίσματος υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές του σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να ελέγξει τις κατασκευές που αφορούσαν την εν λόγω οικοδομική άδεια παράγραφος α άρθρου 11 του ν.4030/11.

 

Η Υπηρεσία Δόμησης θεωρεί ότι έγινε καταγγελία από τον ελεγκτή δόμησης και θα συστήσει επιτροπή αυθαιρέτων για να του επιβληθεί πρόστιμο κλπ κλπ και εμένα θα με καταγγείλει στην επιτροπή του άρθρου 17 του ν.4030/11.

 

Σκοπεύω να κάνω ένσταση επί του πορίσματος και ο ιδιοκτήτης καταγγελία.

Ο ελεγκτής δόμησης φαίνεται συνεργάσιμος..ίσως η λύση νάναι η ανάκληση του πορίσματος, δεν θά 'θελα να 'χει κανείς μας κυρώσεις.

 

Ευχαριστώ.

Edited by desta
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά σε κάθε περίπτωση μπορεί να γίνει ανάκληση από τον αρχικό συγγραφέα κάποιας πράξης ή πορίσματος. Υπάρχει πρόβλημα νομίζω στο ότι η ΥΔΟΜ επίσημα έλαβε γνώση κάποιας αυθαιρεσίας οπότε θα πρέπει να ενεργήσει. Μόνο εάν μέσω της ένστασης θεωρηθεί ανυπόστατο το πόρισμα μπορεί ίσως να γίνει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Ίσως ... πάντως κανείς δεν γνωρίζει την διαδικασία, νιώθω πως κινδυνεύουμε όλοι, τόσο από την πλευρά του μελετητή/επιβλέποντα όσο και από την πλευρά του ελεγκτή δόμησης για τον οποίο οι κυρώσεις είναι...δυσβάσταχτες.

Link to comment
Share on other sites

Σε άδεια κατασκευής τεννις σε κατοικία , λέτε να χρειάζεται ελεγκτής δόμησης? Και αν χρειάζεται τι θα ελέγξει?

Link to comment
Share on other sites

Το πόθεν έσχες υποβάλλεται έως 30/6 του επόμενου κάθε φορά έτους με τρέχοντα στοιχεία λογαριασμών δηλ. 30/6 κλπ. και στοιχεία δήλωσης/εκκαθαριστικού ελεγχόμενου έτους.

Συγκεκριμένα για ελεγχόμενο έτος το 2012, αποστέλλουμε στοιχεία πόθεν έσχες έως 30/6/2013.

Link to comment
Share on other sites

Μανώλη

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Άρθρο 10

Ιδιότητα

Η ιδιότητα του ελεγκτή δόμησης αποκτάται με τη χορήγηση Άδειας Ελεγκτή Δόμησης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και την εγγραφή του στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης.

Η ιδιότητα του ελεγκτή δόμησης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλου Ν.Π.Δ.Δ. ή υπαλλήλου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.

Οι Ελεγκτές Δόμησης υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3213/2003 (Α΄ 309).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.