Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο στο θέμα, θα βοηθούσε όμως πάρα πολύ στην κατανόηση της όλης κατάστασης αν έβγαζες από το παραπάνω κείμενό σου τα bolds από εκεί που τα έβαλες και να τα έβαζες στην φράση σου που την έχεις μέσα σε παρένθεση...<<(δεν υπάρχει και κάποιος άλλος υπεύθυνος και καταρτισμένος)>>, με την παράκληση να μεγενθύνης ακόμη πιο πολύ την γραμματοσειρά που χρησιμοποίησες. Αυτή η εντός παρενθέσεως φράση σου είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης της διεργασίας κατανόησης της θεσμικής ανεπάρκειας της πολιτείας.

 

Αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί μηχανικοί

είμαστε δεκάδες χιλιάδες, πλεονάζουμε.

Κατά την γνώμη μου, υπάρχει υπερεπάρκεια επιστημονικού δυναμικού με αρμοδιότητα την σωστή εφαρμογή μελετών, κανονισμών, κανόνων κλπ.

Δεν απαιτείται να υπάρξει κάποιος άλλος υπεύθυνος (ή εν τέλη ανεύθυνος)

Αν ξεκινήσουμε τέτοιο θέμα δεν θα μας βγάλει πουθενά (θα καταλήξουμε να συζητάμε θέματα επαγγελματικών δικαιωμάτων καλουπατζίδων, εργοδηγών κλπ). :grin:

Άσε που μετά από μερικά χρόνια

θα θέλουν και οι καλουπατζίδες να υπογράφουν εξαρτημένα τοπογραφικά :grin: :grin: :grin:

 

Καλό θα ήταν να υπήρχαν σχολές εκπαίδευσης οικοδομοτεχνικού προσωπικού, οι οποίες θα πιστοποιούσαν μια ελάχιστη στάθμη γνώσεων και ικανοτήτων κάθε μάστορα.

 

Αλλά κάτι τέτοιο δεν μας απαλλάσσει από τις ευθύνες,

απλά μας διευκολύνει στην καθημερινή μας τριβή με το γιαπί και τους εργάτες.

 

Και οι όποιες επιπλέον δεξιότητες αποκτήσουν οι οικοδόμοι μέσα από κάποια σχολή,

θα τους φανούν άχρηστες και θα ξεχαστούν

αν δεν υπάρχει υψηλού επιπέδου έλεγχος και ανάλογες απαιτήσεις από τους μηχανικούς στο εργοτάξιο.

Edited by Brasco
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Brasco, συμφωνώ με την τελευταια τοποθέτηση και ιδιαίτερα για τα σεμινάρια εκπαίδευσης

 

 

 

kan62 ,

Ο λαός είναι εθισμένος στη μη εφαρμογή των νόμων γιατί δεν του έδωσαν ποτέ την αίσθηση ενός κράτους δικαίου.

Ποιό κράτος έβλεπαν-βλέπουν μπροστά τους οι πολίτες, οι περισσότεροι αισθάνονται αιχμάλωτοι μέσα στην ίδια τους την χώρα.

Το κράτος εκφράζεται μέσα από τις υπηρεσίες του, οι οποίες επανδρώθηκαν στο παρελθόν όπως ξέρουμε από την φυλή του εξυπνάτου με τους φύλαρχους-ομαδάρχες να καταλαμβάνουν στρατηγικές θέσεις στα διάφορα προπύργια ελέγχου του αρμέγματος της άλλης φυλής, αυτής του χαιβανάτου που την τυλίξανε μέσα σε μια απέραντη γραφειοκρατία και άχρηστες διαδικασίες προκειμένου το κοπάδι να παραμένει παραγωγικό και να ''κατεβάζει'' γάλα.

Επομένως δεν μιλάμε πλέον για πολίτες αλλά για αιχμαλώτους και για χαιβανάτο.

Τώρα, το να περιμένεις από το χαιβανάτο να εφαρμόσει τους νόμους σε ένα κράτος που έκτισε το εξυπνάτο προκειμένου να μπορεί ο κάθε φύλαρχος να βολεύει την κόρη του ή τους συγκενείς του και να σου λέει μετά ότι σου κάνει και χάρη γιατί θα μπορούσε να βολέψει κι άλλους πέντε, πάει πολύ. Είπαμε χαιβανάτο όχι μαλ@κες.

Edited by SIRADRAB
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Τα αρνητικά είναι μόνο στους ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να κάνουν αλλαγές.Αυτό βέβαια σημαίνει πολύ περισσότερο ψαγμένες αρχιτεκτονικές λύσεις, σε συνδιασμό με τα στατικά και την τοπογραφική αποτύπωση, φυσικά και τις υπόλοιπες μελέτες, ώστε αυτή που εκδίδεται τελικά στην άδεια να μη χρειάζεται αλλαγές.Θέλει περισσότερη και καλύτερη συνεργασία με τον πελάτη τώρα.Οι μελέτες δηλαδή της αδείας είναι οι μελέτες εφαρμογής πλέον.Βέβαια θα υπάρχουν και περιπτώσεις αναθεωρήσεων λόγω απρόβλεπτων συνθηκών στην κατασκευή.

Τα θετικά είναι ότι γλυτώνεις την πίεση από τους ιδιοκτήτες για τις αλλαγές που λέγαμε παραπάνω που κατα 99% υπήρχαν σε όλες τις οικοδομές.

Αυτό το σύστημα θα επιταχύνει την απόκτηση εμπειρίας στην κατασκευή από τους μηχανικούς(όλων των ειδικοτήτων) ώστε να μπορεί να σχεδιάζει εξαρχής σχέδια εφαρμογής.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αξιζε , αρκεί να μην "μετατραπεί" .Βέβαια οι αμοιβές των ελεγκτών είναι στον πάτο.Αυτό ίσως για τους νομοθέτες ήταν το τελευταίο που τους ενδιέφερε.

Link to comment
Share on other sites

γεια σας συνάδελφοι

ορίστηκα ελεγκτής σε αρχικό έλεγχο.

θα ήθελα να ρωτήσω:

 

1. σχετικά με τις διαστάσεις, στο στάδιο αυτό τα σχέδια που θα ταυτίσω είναι αυτά των ξυλότυπων. θα πρέπει επίσης να τα διασταυρώσω και με τα αρχιτεκτονικά? λογικά πρέπει οι διαστάσεις εξωτερικές από παρειά σε παρειά κατασκευής να ταυτίζονται, αν δεν ταυτίζονται το αναφέρω?

2. όταν βλέπω π.χ. σρο ξυλότυπο υποστύλωμα 40χ40 εκ. και το μετρώ εξωτερικά με το καλούπι, θα πρέπει να αφαιρώ το πάχος του καλουπιού? (ετσι δεν είναι?)

3. τη θέση του κτηρίου στο οικόπεδο την ταυτίζω με την παρατήρηση από την αυτοψία και σε σχέση με το τοπογραφικό, σε συνδυασμό και με τις αποστάσεις από τα όρια, σωστά?

4. επίσης στη συγκεκριμένη οικοδομή με ενημέρωσαν οτι δεν θα είναι παρών ο επιβλέπων αλλά κάποιο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, υπάρχει κώλυμα σε αυτό?

Edited by anavatis
Link to comment
Share on other sites

....

2. όταν βλέπω π.χ. σρο ξυλότυπο υποστύλωμα 40χ40 εκ. και το μετρώ εξωτερικά με το καλούπι, θα πρέπει να αφαιρώ το πάχος του καλουπιού? (ετσι δεν είναι?)

3. τη θέση του κτηρίου στο οικόπεδο την ταυτίζω με την παρατήρηση από την αυτοψία και σε σχέση με το τοπογραφικό, σε συνδυασμό και με τις αποστάσεις από τα όρια, σωστά?

...

Με το συμπάθιο αλλά δεν μπορεί να υπάρχει ερώτηση σαν αυτές λέγοντας ότι είσαι ελεγκτής.

Είναι πριν το α ακόμα αυτά.

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

@anavatis

Εντελώς μα εντελώς καλοπροαίρετα και ειλικρινά χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας, θα σου έλεγα να παραιτηθείς από ελεγκτής γιατί

ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ πολύ άσχημα.

 

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί συνάδελφοι, στα πλαίσια και της αναδουλειάς, θεωρούν πως ο έλεγχος είναι απλό πράγμα..............

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

πως να μην συμφωνήσει ένας παππούς με 2 νέα παιδιά όταν πρόκειται για το καλό και των νέων και των παππούδων;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.