Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα,

 

Σε προσθήκη κατ' επέκταση σε υφιστάμενη κατοικία με βοηθητική χρήση (αποθηκευτικοί χώροι), χρειάζονται βλέπω δυο έλεγχοι. Εαν δεν κάνω κανέναν, εφόσον ρεύμα επι της ουσίας δεν χρειάζομαι στο κτίριο καθώς έχει ήδη, τι άλλο πρόβλημα μπορεί να έχω;

Δηλαδή, εαν δεν θελω ρεύμα δεν θέλω και έλεγχο ή υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να το βρω μπροστά μου; 

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφοι καλημερα

Στην αδεια προβλεπεται προσθηκη καθ υψος β οροφου και δωματος και κατ επεκταςιν μεταλλικου ανελκυςτηρα που θα εξυπηρετει ολους τους οροφους (χρηση κατοικιας παντου).

Α. Επι της τελικης υπαρχουσας πλακας με τον εξωςτη της και νυν σταθμη του νεοανεγειρομενου β οροφου, η αδεια προβλεπει ερκερ σε καποιο σημειο του εξωςτη και καθαιρεση του τμηματος του εξωστη (πλατος 0,50) που ειναι σε συνεχεια του ερκερ, οπως οριζεται αλλωστε στους οριςμους του ΝΟΚ το ερκερ.

Ο ιδιοκτητης δεν επιθυμει να το καθαιρεσει αυτο το τμημα και θελει να φτασει στον ελεγκτη δομησης ετσι, μπας και δεν ...το δει και συνεχισει να εχει και το ερκερ και τον εξωστη.

Θα επισυρει πιθανες ευθυνες-προςτιμα στους επιβλεποντες πολιτικο μηχανικο και αρχιτεκτονα, στον ιδιοκτητη, ´η εχει την δυνατοτητα να το κατεδαφισει τοτε, μετα απο καποια διακοπη εργασιων; Θεωρειται αυθαιρετο; Οπως ειναι σαφες δεν υπαρχει η δυνατοτητα να γινει ουτε ενημερωση, ουτε αναθεωρηση. Απλα ειναι εκτος κανονισμων.

Β. Στην περιπτωση που το ασανσερ κατασκευαστει σε μεταγενεστερο χρονο, και η λοιπη προσθηκη β οροφου και δωματος ολοκληρωθει, κανουμε εναν ελεγχο τοτε και υποθετω εναν ελεγχο ακομα οταν κατασκευαστει και ο ανελκυστηρας, αφου η αδεια θα ειναι σε ισχυ, για το τμημα που δεν κατασκευαστηκε (ειναι μη απαιτουμενος ανελκυστηρας).

Ομως στην πισω οψη οπου και ακουμπα ο μεταλλικος ανελκυστηρας, υπαρχει τροποποιηση οψεων, αφου στην αδεια φαινεται ανοιγμα συνδεσης με τον ανελκυστηρα χωρις κουφωμα και στην αυτοψια του ελεγκτη, θα φαινεται ενα παραθυρο φωτισμου-αερισμου του κλιμακοστασιου. Θεωρειται οτι θα πρεπει να γινει πριν τον ελεγχο καποια ενημερωση φακελου γι αυτα;

Ευχαριστω για την υπομονη σας.

Link to comment
Share on other sites

Α. Πότε κατασκευάσθηκε αυτό το τμήμα? Με την άδεια του ισογείου? Αν ναι ,τότε δεν είναι αυθαίρετη η κατασκευή του αλλά η μη κατεδάφισή του.Καλό θα ήταν να προσπαθούμε να πείθουμε τους ιδιοκτήτες για τη σύννομη ολοκλήρωση της κατασκευής και όχι να τους αφήνουμε να "τυφλώνουν" τους ελεγκτές.

 

Β.Μπορεί να θεωρηθεί ο ανελκυστήρας σαν ανεξάρτητο τμήμα του κτιρίου ώστε να κατασκευασθεί σε άλλη χρονική στιγμή?

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε,

  • οσον αφορα στο ερωτημα Α, ναι ειναι παληο και οταν θα ερθει ο ελεγκτης, θα ειναι αυθαιρετη η μη κατεδαφιση του. Θα επιμεινω με την εννοια της ευθυνης του επιβλεποντα και με την ευθυνη και την απειλη προστιμων, μιας που ουσιαστικα, υπαρχει υπερβαση δομησης αν δεν μπορει να θεωρηθει πια σαν erker o εν συνεχεια κλειστος χωρος. Αυτη αλλωστε ηταν και η αποψη του ελεγχου της μελετης κατα την εκδοση της αδειας (ή διατηρεις τον εξωστη, ή κοβεις το τμημα και φτιαχνεις το erker).Αν μεχρι τον ελεγκτη δομησης δεν πειστει ο ιδιοκτητης, τοτε δεν θα δωσω την βεβαιωση΄ή θα ενημερωσω απο πριν για την παραβαση, ωστε να μην υποστω εγω κυρωσεις.
  • Οσον αφορα στο ερωτημα Β, νομιζω πως ναι, επειδη ο ανελκυστηρας δεν ειναι απαιτουμενος, και επειδη το υπαρχον ισογειο και Α οροφος αποτελουνται απο αυτοτελη διαμερισματα και κοιν/στο κλιμ/σιο αντιστοιχα, και οπως φαινεται στην επισυναψη, θα υπαρχει μια τροποποιηση στο πισω ανοιγμα-οψη. Γ ι αυτο το σημειο δεν ξερω πως θα πρεπει να το χειριστω στον ελεγχο (τον πρωτο και τον μεταγενεστερο, οταν υλοποιηθει ο ανελκυστηρας.
  • στον ΚΕΝΑΚ δεν εχω τροποποιησεις, γιατι θερμομονωμενο ειναι μονο το περιγραμμα του διαμερισματος Β οροφου.
  • στον Σ.Δ ουτως η αλλως εχει προσμετρηθει ο ανελκυστηρας και εχει αφαιρεθει μονο το υποχρεωτικο κλιμ/σιο.

ευχαριστω εκ των προτερων

 

 

ΚΑΤΟΨΗ Β ΟΡΟΦΟΥ ΓΙΑ μηχανικος.pdf

Link to comment
Share on other sites

Αν το τμήμα μπροστά από το ΕΡΚΕΡ το σκέπαζες με κεραμίδι, δεν θα ήταν εξώστης και μήπως τότε δεν χρειάζονταν να καθαιρεθεί;

Για τον ανελκυστήρα, δεν πειράζεις σήμερα την όψη και ξανακαλείς ΕΔ όταν θα τον κατασκευάσεις....

 

Όταν λες "βεβαίωση" τι εννοείς;

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπογραφουν ολοι οι επιβλεποντες δηλωση (προ ρευματοδοτησης) οτι ολα εχουν.... ως ειναι στα εγκεκριμμενα; Αυτην την βεβαιωση εννοω.

 

 

οσον δε αφορα στο κεραμιδακι, αυτο, οπως και το να γινει μια ζαρντινιερα στην θεση αυτη, συζητηθηκε επιμονα, αλλα ο ελεγκτης μηχανικος της υπηρεσιας δομησης ηταν καθετος. Ο ορισμος του erker δεν επιτρεπει στην συνεχεια του απολυτως τιποτα.

αναφερει....

το περίγραμμά τους.

5. Κλειστοί εξώστες (έρκερ) κατασκευάζονται με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) Το άθροισμα των επιφανειών των ορθών προβολών σε κατακόρυφο επίπεδο των κλειστών εξωστών που κατασκευάζονται στις όψεις των κτιρίων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% της αντιστοίχου επιφάνειας όψεως.

β) Η μέγιστη προεξοχή να μην υπερβαίνει το 0,80 μ..

γ) Σε περίπτωση που η οικοδομική γραμμή συμπίπτει με τη ρυμοτομική γραμμή και το κτίριο τοποθετείται σε αυτήν οι κλειστοί εξώστες επιτρέπονται μόνο για πλάτος δρόμου άνω των 8 μέτρων και σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρίσκεται πάνω από 5,00 μέτρα από την οριστική στάθμη του πεζοδρομίου.

δ) Οι κλειστοί εξώστες επιτρέπονται εντός των πλαγίων υποχρεωτικών ακαλύπτων, σε ύψος άνω των 3,00 μ..

ε) Δεν επιτρέπεται η κατασκευή ανοιχτών εξωστών σε συνέχεια κλειστών εξωστών

 

Ισως να την παλεψει κανεις, με το οτι δεν αναφερεται σε αρχιτ.προεξοχη ή στεγαστρο. Καμμια γνωμη, αν εχει τυχει σε καποιον; Παντως ο ελεγκτης στον ελεγχο της μελετης ηταν ανυποχωρητος.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.