Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

Μάλλον θα πας για αναθεώρηση. Ο ελεγκτής ουσιαστικά σε προειδοποιησε ότι στον τελικο ελεγχο το κτηριο σου θα βγει μεγαλύτερο επειδή δεν υπολογισες την εξωτερική μόνωση και εκεί θα έχεις πρόβλημα.  αν δεν υπάρχει θέμα με τα Δ , την κάλυψη και δομηση , θα γίνει αναθεώρηση με τις νέες διαστάσεις (5+5) και προχωράς , αν δεν σου βγαίνουν οι συντελεστές το κτίσμα θα βγει αυθαιρετο και θα αρχίσει η κοπτοραπτικη.. το λάθος είναι χοντρό και ίσως οι μηχανικοί του έργου θα έπρεπε να συνεργαστούν καλύτερα (πάνε οι εποχές που τα στατικά συμπιπταν με τα αρχιτεκτονικά)... καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα, στις τεχνικές οδηγίες του ΝΟΚ αναγράφει ότι το πάχος θερμομόνωσης άνω των 6 εκ δεν μετράει στον συστελεστή δόμησης. Με βάση αυτό το σκεπτικό δεν θα έπρεπε ο ελεγκτής να ελέγξει βάσει τον διαστάσεων του φέροντα οργανισμού και εφόσον αυτές είναι σύμφωνα με τη μελέτη να δώσει το ΟΚ, και στον τελικό έλεγχο να ελεγχθούν τα τελικά πάχη;

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν ο ΕΔ έκανε παραπάνω από όσα έπρεπε να κάνει.....

Έκανε έλεγχο στην θεμελίωση και την βρήκε όπως έπρεπε αυτή να είναι. Εκεί σταματάει το αντικείμενο ελέγχου του._

Ποιος ο λόγος να γράψει τις παρατηρήσεις;

Στην θεμελίωση δεν υπάρχει ούτε μόνωση ούτε και αρμός.... Στην ανωδομή θα υπάρχουν και τα δύο (εφόσον τα προβλέπει η μελέτη)

Μπορεί οι κολώνες στην ανωδομή να είναι μικρότερες κατά 5εκ....

Αλήθεια η μόνωση τι πάχος θα έχει;

 

offtopic : akis73, τελικά αυτό (τα 6εκ) αφορούν γενικά το πάχος της θερμομόνωσης ή μόνο της εξωτερικής;
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ για τον ΕΔ ότι έδειξε υπερβολικό ζήλο. Δεν θυμάμαι όμως αν σε έλεγχο κατ. Β ελέγχονται τα τελικά πάχη στον τελευταίο έλεγχο.

 

Ουσιαστικά μιλούσα για το άθρο 11 του ΝΟΚ, παρ.5 περίπτωση ιθ η οποία με τον Ν.4258/14 έχει τροποποιηθεί ως εξής:

 

ιθ. Η επιφάνεια θερμομόνωσης στο σύνολό της εφόσον έχει πάχος άνω των 6 εκατοστών στις κατασκευές νέων κτιρίων.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι...

Σήμερα μίλησα με τον προιστάμενο της ΥΔΟΜ και χωρίς να ξέρει και πολλά μου είπε να κάνω αναθεώρηση στον ΚΕΝΑΚ αφού δεν έχω περιθώρια σε δόμηση και κάλυψη.Βασικά μου είπε να ψάξω τη λύση μόνος μου.Οπότε θα κοιτάξω αυτήν την περίπτωση με 6εκ μόνωση.Στην δική μου άδεια προβλέπεται 5 εκ εξωτερικά σε στύλους και δοκούς.Έχω αναλάβει την επίβλεψη χωρίς να έχω κάνει εγώ την μελέτη.Εγώ ακολούθησα τους ξυλοτύπους και βρέθηκα σε αυτήν την κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Τη βοήθεια σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει!!! Εκδόσαμε το Δεκέμβρη του 2011 άδεια για ανέγερση κατοικίας με κεραμοσκεπή. Οι εργασίες άρχισαν το Μάρτιο του 2012. Στο δεύτερο έλεγχο (τον τελικό) το πόρισμα βγήκε αρνητικό και ακολούθησε διακοπή εργασιών από την πολεοδομία. Τώρα κάναμε αναθεώρηση αδείας πάλι με το παλιό σύστημα και το ΓΟΚ διότι μας συνέφερε. Ο ιδιοκτήτης έκανε αίτηση μετά την αναθεώρηση και ζήτησε άρση διακοπής εργασιών και η πολεοδομία την έδωσε!! Τώρα κατάλαβαν το λάθος και επέβαλλαν ξανά διακοπή εργασιών και μας είπαν να καλέσουμε ελεγκτή για να πιστοποιήσει την άρση των παραβάσεων που οδήγησαν στη διακοπή και μετά να καλέσουμε δεύτερο ελεγκτή για να πάρει ρεύμα η οικοδομή. Μου τόνισαν όμως στην πολεοδομία να μην κάνω καμία εργασία πριν έρθει ο ελεγκτής. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αφού δεν μπορούμε τυπικά να κάνουμε εργασίες πως θα διαπιστωθεί η άρση των παραβάσεων (μετά από αναθεώρηση, ενημέρωση ή κατεδάφιση) όπως λέει η απόφαση 299/16-01-2014 αφού δεν μπορούμε να κάνουμε εργασίες? Κι αν δεν κάνουμε τίποτα τι θα έρθει να δει ο ελεγκτής ακριβώς? Και επίσης, εφόσον η οικοδομή έχει τελειώσει, δεν μπορεί να γίνει μια και καλή ένας τελικός έλεγχος και όχι δύο? Το έχω θέσει το ερώτημα και στην ΕΥΕΔ Β. Ελλάδας αλλά δεν ξέρω πότε θα πάρω απάντηση.  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά μιλούσα για το άθρο 11 του ΝΟΚ, παρ.5 περίπτωση ιθ η οποία με τον Ν.4258/14 έχει τροποποιηθεί ως εξής:

 

ιθ. Η επιφάνεια θερμομόνωσης στο σύνολό της εφόσον έχει πάχος άνω των 6 εκατοστών στις κατασκευές νέων κτιρίων.

Μήπως θυμάσαι την τροποποίηση;

Στον ΝΟΚ (ΦΕΚ 79Α/2012) υπήρχε ασάφεια, ανάφερε "ιθ. Η επιφάνεια θερμομόνωσης πάχους άνω των 6 εκατοστών στις κατασκευές νέων κτιρίων."

Το παραπάνω ερμηνευόταν από κάποιους ως το σύνολο της μόνωσης και από άλλους ως το επιπλέον πάχος πλέον των 6 εκατοστών.

Link to comment
Share on other sites

Η τροποποίηση έγινε με τον ν.4258/14 (ΦΕΚ 94Α).

Τώρα έχει ξεκαθαριστεί το σύνολο ή όχι και μένει μόνο το ερώτημα αν αφορά τη θερμομόνωση γενικά ή μόνο την εξωτερική ...

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική μου άποψη είναι πως μπορεί η θερμομόνωση πάνω από 6 εκ, να μην μετρά στη δόμηση αλλά πρέπει οι διαστάσεις των σχεδίων να συμβαδίζουν με την πραγματικότητα. Πχ σε μονοκατοικία  που βγήκε πρόσφατα η άδεια το εμβαδόν που προκύπτει από τις διαστάσεις είναι 205 τ.μ. αλλά αυτό που μετράει στη δόμηση είναι τα 199 τ.μ. μιας και τοποθετήθηκε 8 εκ. μόνωση.

Επίσης σκεφτείτε πόσα πράγματα δεν μετράν στη δόμηση , τι σημαίνει αυτό πως δεν θα τα αποτυπώνουμε;

 

Τώρα  για την περίπτωση που συζητάμε ο ελεγκτής δόμησης έπρεπε να μετρήσει αυτά που έπρεπε να μετρήσει και όχι να προβλέψει πιθανά μελλοντικά λάθη τα οποία θα τα εντοπίσει ο 2ος  ε.δ. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.