Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελεγκτές δόμησης


venezia

Recommended Posts

καλά δεν υπάρχει άλλος μηχανικός κοντά στο Καρπενήσι

που επέλεξαν εσένα με απόσταση  283 χλμ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 3,9k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν μου φαινεται περιεργο , προ 3μηνου ελεγκτης δομησης μου ειπε οτι εχει κανει απο το 2012, 60+ ελεγχους, στην ιδια περιφερεια με εμενα , εγω <10 απο το 2012 , το συστημα πανω απο ολα ειναι αξιοκρατικο

Link to comment
Share on other sites

Στην ίδια περιφέρεια? Μα η κλήρωση γίνεται ΑΘΗΝΑ ή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... Τι, έχουν κλειδάριθμους? Δεν θέλω να το πιστέψω...

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 57Β/14, αν μία περιφερειακή ενότητα της Περιφέρειας έχει άνω των 10 ελεγκτών δόμησης τότε η επιλογή γίνεται αποκλειστικά από αυτούς τους 10+, οπότε και ο έλεγχος του αριθμού των ελέγχων κάθε ελεγκτή, τσεκάρεται επί της περιφερειακής ενότητας και όχι επί της Περιφέρειας. Πχ άλλο αριθμό ελέγχων έχει η ΠΕ Ανατολικής Αττικής και άλλο η ΠΕ Πειραιώς. Η μόνη περίπτωση να κληρωθεί ελεγκτής από μία ΠΕ σε άλλη ΠΕ (αν ισχύει και για τις δύο ο κανόνας 10+) είναι να αρνηθούν όλοι οι ελεγκτές της ΠΕ. Συνήθως αυτοί που κληρώνονται σε κάτι φοβερές αποστάσεις είναι οι μηχανολόγοι, οι οποίοι είναι εξαιρετικά λίγοι για να καλύψουν όλη την επικράτεια. Η κλήρωση, πλέον, γίνεται κεντρικά. Απλώς οι ελεγκτές υπάγονται ή στην ΤΕΔΚ Νοτίου Ελλάδος ή στην ΤΕΔΚ Βορείου Ελλάδος. 

Link to comment
Share on other sites

Επικοινώνησα σήμερα με το υπουργείο και μου ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό απ το ΦΕΚ 57Β/14. Λόγω απόστασης >100 χλμ, μπορώ δικαιολογημένα να αρνηθώ, όπως και έκανα.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως θα πρέπει το θέμα αμοιβών ελέγχων να επανεξεταστεί αναφορικά με τα οδοιπορικά. Θα μπορούσε το υπουργείο με μια απόφαση να δίνει προσαύξηση αμοιβής  με κλιμακωτά ποσοστά, ανάλογα με τα απόσταση που θα είναι το έργο σε σχέση με την επαγγελματική έδρα του μηχανικού. 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Μια ερώτηση ήθελα να κάνω, περισσότερο για μια επιβεβαίωση.

θέλω να εκδόσω άδεια δόμησης πισίνας απο Ο.Σ. σε απόσταση απο προϋπάρχον κτίριο. Απο ότι κατάλαβα απο τους νόμους και εγκυκλίους που έχω διαβάσει και ύστερα απο συζήτηση με τη τοπική πολεοδομία, στο τοπογραφικό που θα υποβάλλω, σε ότι αφορά το υπάρχον κτίριο θα αναφέρω τα δεδομένα σύμφωνα με την παλαιότερη άδεια που είχε εκδοθεί (του 1993), χωρίς υποχρέωση μου ελέγχου αυτών. Το ερώτημα μου είναι, επειδή το κτίριο είναι μετατοπισμένο σε σχέση με τη θέση της αδείας του 93, ο ελεγκτής δόμησης, το μόνο που πρέπει να ελέγξει είναι ότι αφορά τη πισίνα. Σωστά? προφανώς και τις αποστάσεις που θα δηλώσω. που θα έχει η πισίνα απο τα όρια του οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Εκτός θέματος αλλά η ΥΔΟΜ σου είπε πως το τοπογραφικό και το διάγραμμα δόμησης δεν θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα?

Edited by Faethon11
Link to comment
Share on other sites

Στο δ.δ. στα δεδομένα θα αναφέρω οτι είναι σύμφωνα με τα στοιχεία της άδειας του 1993, τα οποία αναφέρω χωρίς έλεγχο.

 

ΥΓ. το εκτός θέματος εννοείς οτι έκανα σε λάθος ενότητα την ερώτηση?

Link to comment
Share on other sites

στο τοπογραφικό που θα υποβάλλω, σε ότι αφορά το υπάρχον κτίριο θα αναφέρω τα δεδομένα σύμφωνα με την παλαιότερη άδεια που είχε εκδοθεί (του 1993), χωρίς υποχρέωση μου ελέγχου αυτών

 

 

 

Eιναι ερωτηση μηχανικου αυτη?

Ασφαλως και θα αποτυπωσεις την πραγματικη κατασταση.

Απο εκει ξεκιναμε. Ολα τα αλλα ειναι για τους μπακαληδες...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.