Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ καταστήματος με πατάρι


nik

Recommended Posts

Λέω μήπως είναι κλειστό το πατάρι γιατί κάτι είπε για τουαλέτες. Αν δεν είναι κλειστό το πατάρι τότε εγώ προσωπικά το βάζω μέσα στα Μ2 της θ.ζ. . 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 228
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικά αφού ο χώρος του παταριού επικοινωνεί με το χώρο του καταστήματος (παρόλο που πάνω είναι τουαλέτες) το έλαβα σαν μια θερμική ζώνη!!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!
Συγνώμη αν έχει ήδη απαντηθει το θέμα αλλά από χθες που διαβάζω τα ποστ από την αρχή δεν έχω βγάλει συμπέρασμα στο πως αντιμετωπίζουμε τελικά τα πατάρια. 

Ε΄γω έχω ένα κατάστημα του 1930 χωρις άδεια χωρις σχέδια φυσικα. Στο συμβόλαιο και στην εφορία δηλωνεται ως ισόγειο κατάστημα 77 τ.μ. Στην αυτοψία διαπίστωσα πως έχει και πατάρι γύρω στα 30 τ.μ. με ύψος 2 μ το οποιο ειναι κλειστό και επικοινωνεί με το ισόγειο με μια μεταλλικη σκάλα και χρησιμοποιειται ώς αποθήκη. Τα υπόλοιπα 47 τμ του ισογείου έχουν ψευδοροφή ως συνέχεια του δαπέδυ του παταριού για να ειναι στο ίδιο υψος. Δηλαδη η μόνη επικοινωνία με το ισόγειο ειναι το άνοιγμα της σκάλας. Αλλά δεν σταματά εκέι το θέμα!Ανεβάινοντας στο πατάρι υπάρχει κι απο εκεί άλλη σκάλα που ανεβαίνει σε μια αποθήκη γύρω στα 8 τ.μ και υψους 3 μ που βρισκεται στο δωμα, ανοικτή η προσβαση χωρίς πόρτα κι εκεί. 

Και διαβάζοντας όλα αυτά έχω καταμπερδευτεί. Άντε να θεωρήσω το πατάρι Θ.Χ. και να το προσμετρήσω στα τ.μ. του κατασ΄τηματος..με την ίδια λογική πρεπει επομένως να θεωρησω και την αποθηκη πιο πάνω;Ούτε αυτη ειναι διαχωρισμένος κλειστός χώρος..ποια είναι η γνώμη σας?

 

Ευχαριστω!

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι

έχω ΠΕΑ για κατάστημα το οποίο αποτελείται από δυο συνενωμένα καταστήματα με διαφορετική οριζόντιο ιδιοκτησία και στα οποία υπάρχει νομίμως υφιστάμενο πατάρι (προβλέπεται ως βοηθητικός χώρος). Ακόμα δεν έχω διευκρίνηση αν τα τετραγωνικά συμμετέχουν στο συντ. δόμησης. Λογικά θα κοιτάξω το ενοικιαστήριο...

Στην περίπτωση αυτή πραγματοποιώ ένα κοινό ΠΕΑ για τις δυο ιδιοκτησίες ως ένα κατάστημα - ή για σιγουριά στην εφορία από τη στιγμή που υπάρχει διαφορετική οριζόντιος βγάζω από ένα ΠΕΑ για το κάθε κατάστημα;

Επίσης για την επιθεώρηση πως προχωράω? Θεωρώ το κατάστημάα μαζί με το πατάρι σαν ενιαίο θερμαινόμενο χώρο και κάνω την επιθεώρηση σε έναν ενιαίο ανηγμένο χώρο 60τμ? Το πατάρι επικοινωνεί μέσω σπειροειδούς σκάλας αλλά είναι κλειστό με το κλασσικό κυκλικό άνοιγμα.

Ή κάνω ΠΕΑ για τα 40τμ θεωρώ πατάρι μη θερμαινόμενο και βάζω επικοινωνία με μη θερμαινόμενο αλλά στα συνολικά βάζω 60; Προσωπικά η πρώτη περίπτωση μου φαίνεται πιο σωστή.

 

Συνάδελφοι μόλις διάβασα ολόκληρο το νήμα και βρήκα μια αντίστοιχη περίπτωση(την παραπάνω) με την δική μου... Η αλήθεια είναι ότι δεν βγάζω άκρη...

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

 

- Τα καταστήματα είναι συνενωμένα στο ισόγειο, με δικά τους μη συνενωμένα πατάρια και έχουν ξεχωριστή οριζόντιο (έστω Ι1 και Ι2) και χρησιμοποείται ως πρακτορείο ΟΠΑΠ (άρα το λαμβάνω ως χώρο συνάθροισης κοινού?)

 

- Το Ι1 έχει έναν ιδιοκτήτη ενώ το Ι2 ανήκει στον πράκτορα.

 

- Στον φάκελο που μου παρέδωσε στην άδεια οικοδομής του 1976 υπάρχει κάτοψη παταριών ενώ το πατάρι αναφέρεται και στο συμβόλαιο(του Ι2,λογικά και στο Ι1 αλλά δεν το χω δει ακόμα).Λόγω ειδικότητας

δεν έχω ιδέα αν προσμετρούν στον συντ.δόμησης...

 

- Και τα δύο πατάρια είναι ανοικτά με ενδιάμεση πλάκα, επικοινωνούν με εσωτερικές σκάλες με τον κυρίως χώρο και χρησιμοποιούνται ως αποθηκευτικοί χώροι και WC.(άρα λογικά δεν μπορώ να τα λάβω ως

ΜΘΧ)

 

- Για την θέρμανση και ψύξη του πρακτορείου χρησιμοποείται κλιματιστικό inverter τύπου κασέτας.Τα πατάρια δεν θερμαίνονται.

 

Απορίες μετά τα όσα διάβασα:

 

- Βγάζω ένα ή δύο ΠΕΑ? (Προσανατολίζομαι για ένα με δηλωμένους και τους δύο ιδιοκτήτες στο buildingcert...ΚΑΕΚ όμως πως δηλώνω δύο??)

 

- Πόσες θερμικές ζώνες να θεωρήσω? (Μετά την ανάλυση του hkamp προσανατολίζομαι για δύο...μία ο κυρίως χώρος του καταστήματος και μία τα πατάρια)?

 

Συγνώμη για το μακροσκελές του κειμένου...έχω κι άλλες απορίες μιας και είναι το πρώτο μου ΠΕΑ για τριτογενή αλλά καλύτερα να λάβω μια βοήθεια στα αρχικά παραπάνω και τα υπόλοιπα βρίσκονται...

Edited by impalnto
Link to comment
Share on other sites

@impalnto

Αν και μάλλον θα το έχεις πλέον ολοκληρώσει τη διαδικασία, πληροφοριακά και μόνο η δική μου απάντηση: 1 και μόνο ΠΕΑ, με δύο θερμικές ζώνες, δηλαδή αυτά στα οποία προσανατολιζόσουν.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ Πάνο...μετά από αρκετό διάβασμα των απόψεων στο φόρουμ,της ΤΟΤΤΕ 1 και του help του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ όντως ακολούθησα τη λογική που ανέλυσα στο προηγούμενο μήνυμα και το ολοκλήρωσα έτσι ακριβώς..1 ΠΕΑ με δύο θερμικές ζώνες

Edited by impalnto
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

λοιπόν ήρθε και η σειρά μου, να σας παιδέψω!

 

εχω στην αδεια ισόγειο κατάστημα 35 τ.μ (υψους 3,25) που συνδέεται μεσω μεταλλικής σκάλας με πατάρι 15 τ.μ.(υψους 2,60)  αλλά χωρίς να προσμετρώνται τα τ.μ του παταριού.

 

Αυτός που νοικιαζε το κατάστημα εχει φτιάξει γυψοσανίδες που κλείνουν τον κάτω χώρο αφήνοντας εναν μικρό διάδρομο στο πίσω μέρος που επικοινωνεί με τη σκάλα και βγάζει στο παταρι. Το πατάρι το έχει επεκτείνει με γυψοσανίδες πάλι μέχρι τέρμα αφήνοντας δηλαδή σα κένο μόνο το χώρο που βρίσκεται η σκαλα.

Δείτε τις φωτογραφίες.

 

Στην πολυκατοικία υπάρχει λέβητας που δε χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια. Στο κατάστημα και στο ισόγειο αλλα και στο πατάρι υπάρχουν σωληνώσεις χωρίς τα σώματα και με τις αναμονές ταπωμένες. 

 

Σύστημα ψύξης δεν υπάρχει ούτε στο ισόγειο ούτε στο πατάρι.

 

Ο φωτισμός στο ισόγειο είναι ενσωματομένος στις γυψοσανίδες.

 

Ο νέος ενοικιαστής δε γνωρίζουμε τι αλλαγές θα κάνει. Αν θα βγάλει τις γυψοσανίδες με τα φώτα ή θα τις αφήσει κ.τ.λ.

 

Ποια είναι η γνώμη σας?

 

Να το πάρω σα μια ενιαία Θ.Ζ που θα βάλω τα 35 τ.μ του ισογειου + του παταριου αφού δεν υπάρχει πόρτα να τα διαχωρίζει?

 

Σα τ.μ για το πατάρι να πάρω εκείνα του πατώματος 15 τ.μ ή τα ολικά με την επέκταση του 15+10?

 

Σαν αδιαφανή παίρνω τους τόίχους περιμετρικά, το πάτωμα του ισογείου, το πάτωμα του παταριου(μαζί με την επεκτασή του?) ?

 

Συστημα θέρμανσης ενιαιο αυτό του λέβητα αφού ανα πασα στιγμή μπορει να χρησιμοποιηθεί από την πολυκατοικία?

 

Σα φωτισμό ότι υπάρχει αν και μπορεί να ξηλωθούν από το νέο ενοικιαστή?

 

Αυτα τα λίγα προς το παρόν. :shock:

 

Α! Ξεχασα οτι εχει φτιαξει επιπλέον στο μπαλκόνι μια ξύλινη κατασκευή που την εχει κανει τουαλέτα. Με αυτή τι να κάνω?

Λέω να την αγνοήσω αφού είναι τόσο ευτελή που είναι σα να ναι σε επαφή με τον αέρα. Δειτε φωτογραφία.

post-41331-0-39867700-1477738604_thumb.jpg

post-41331-0-62687500-1477738651_thumb.jpg

post-41331-0-41504900-1477738684_thumb.jpg

post-41331-0-94473400-1477738714_thumb.jpg

post-41331-0-64537400-1477738737_thumb.jpg

post-41331-0-73815800-1477738816_thumb.jpg

Edited by anpap
Link to comment
Share on other sites

Βασική αρχή

Αποτυπώνεις (και μελετάς) ό,τι πραγματικά υπάρχει

Στο συγκεκριμένο:

- Θα βάλεις όλα τα μ² (35+25)

- Ανάλογα με τη χρήση του παταριού, μπορείς να θεωρήσεις 1 ή 2 θ.ζ.

- Για το σύστημα θέρμανσης

            για το λέβητα θα πάρεις είτε φ.ε.(= ελέγχεις υπερδιαστασιολόγηση), είτε υ.δ. από τον ιδιοκτήτη περί καταστροφής του (= κ.α.)

            για το δίκτυο διανομής, θα το ελέγξεις ως προς τις μονώσεις (και σε συνδυασμό με την ισχύ του λέβητα)

            για τα τερματικά, αφού δεν μπορείς να πάρεις το σταθμισμένο μ.ο., θεώρησε κ.α. 

- Σύστημα ψύξης και αερισμού = κ.α.

- Σύστημα φωτισμού ό,τι υπάρχει

όσο για το εξωτερικό wc, επειδή "μπάζει από παντού" θα θεωρούσα το αντίστοιχο τμήμα του τοίχου ως εξωτερικό με πλήρη σκίαση

 

αδιαφανή (εξ ορισμού) είναι οι τοίχοι, τα δάπεδα και οι οροφές

οποιαδήποτε από αυτές τις επιφάνειες είναι σε επαφή με θ.χ. του ίδιου κτιρίου, είναι αδιαβατική (δεν λαμβάνεται υπόψιν)

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω tetris

 

με μπερδεψε το γεγονός οτι ενώ έχει γυψοσανίδες παντού, οπως φαίνεται στη φώτο ο μόνος κενος χώρος ειναι ενας μικρός διάδρομος σε επικοινωνία με το πατάρι και δεν ήξερα πως επρεπε να το διαχειριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.