Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Δικαίωμα υπογραφής στατικού επανελέγχου κατασκευής από Ω/Σ


Recommended Posts

Συνάδερφοι, μετά από ανάγνωση του άρθρου http://www.tee.gr/te...at/statmele.htm θέλω να ρωτήσω αν ένας Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να υπογράψει στατικό επανέλεγχο σε οικοδομή με υπόγειο, ισόγειο, α΄ και β' όροφο. Η μελέτη γίνεται με αφορμή τον ν.4014 και πρόκειται για κτίριο με γραφεία και αποθήκες. Στο τεύχος των υπολογισμών της αρχικής μελέτης φαίνεται να έχουν ληφθεί υπόψη τα σωστά φορτία και χρειάζεται ένας στατικός επανέλεγχος όπως προανέφερα. Εάν από εργαστηριακές δοκιμές και διερευνητικές εργασίες οπλισμών έχουν τηρηθεί οι ξυλότυποι και δεν βγουν ενισχύσεις, μπορούμε να υπογράψουμε; Γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει για να έχω για γνώμη; Ευχαριστώ.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Για ιδιωτικά κτίρια απαιτείται το Δελτίο Δομικής Τρωτότητας στα πλαίσια του 4014. Για επαγγελματικής χρήσης απαιτείται επιλυση με ΚΑΝ.ΕΠΕ. Από ότι φαίνεται είσαι στη περίπτωση όπου απαιτείται η επίλυση με ΚΑΝ.ΕΠΕ. και δες εδώ τι προδιαγράφεται καθώς και τι έχει συζητηθεί. Ανήκεις στην περίπτωση ββ του νόμου.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να κάνεις επίλυση με τυχόν ενισχύσεις και προτάσεις οι οποίες θα βασίζονται σε στάθμη επιτελεστικότητας που θα επιλέξει ο πελάτης σου αλλά κάποια στιγμή θα οριστεί και από το δημόσιο φορέα ο Β1 ή ο Β2.

Για την υπογραφή δεν γνωρίζω και δεν το ψάχνω.

 

μετα από επεξεργασία δες και εδώ το #8

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

θέλω να ρωτήσω αν ένας Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να υπογράψει στατικό επανέλεγχο σε οικοδομή με υπόγειο, ισόγειο, α΄ και β' όροφο.

Δομικών Έργων ή Έργων υποδομής ;

Link to comment
Share on other sites

Ενα σοβαρο ζητουμενο που προκυπτει απο τον ΚΑΝΕΠΕ ειναι ποιος εχει δικαιωμα υπογραφης .(βλ. Αρθρο 1.2.1δ)

Αυτο πρεπει να καθορισθει με αποφαση της Δημοσιας Αρχης (δεν εχει καθορισθει ακομα)

Ως εκ τουτου δεν υπαρχει ακομα απαντηση στο ερωτημα σου.

Ολα οσα σου πουμε ειναι ικασιες.

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

spy1551 πατριώτη Λαρισαίε για πτυχίο δομικών εργων πρόκειται .

 

KF ζήτησα την άποψη σας γιατί και εγώ γνωρίζω ότι δεν υπάρχει διευκρίνιση. ολα βέβαια είναι σχετικά. Εγώ λέω αύριο να επικοινωνήσω με την αρμόδια πολεοδομία να πάρω μια προφορική απάντηση και στο μεταξύ αν μου απαντήσουν θετικά να κάνω και γραπτό ερώτημα για να είμαι καλυμμένος..

 

Ευχαριστώ για την απάντηση. θα σας ενημερώσω για την εξέλιξη, έτσι για πληροφορία.

Edited by Βασίλης ΓΚ.
Link to comment
Share on other sites

Κατα τη γνωμη μου βεβαια αν απαιτειται (πραγμα πολυ συνηθες με τον ΚΑΝΕΠΕ) μη γραμμικη στατικη αναλυση τοτε ειναι βεβαιο οτι εχει δικαιωμα μονο πολιτικος μηχανικος (αφου αυτη η περιπτωση ανηκει τις ειδικες περιπτωσεις οπου απαιτειται συνυπογραφη ή προσυπογραφη πολ. μηχ ).Το ερωτημα για μενα ειναι αν θα απαιτηθει και καποια εμπειρια απο τον πολ.μηχ και πως θα νομοθετηθει αυτο.

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.