Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πλάκες συμπαγείς ή με σώματα πλήρωσης


 
alexaras

Recommended Posts

Σπεύδω προς επαλήθευση των γραφομένων του JEK...

 

Ξυλότυπος του 1951 με 15άρες πλάκες Zoellner δηλαδή τούβλα κοινά 6Χ9Χ19

 

Με κόκκινο οι διορθώσεις που έγιναν στην βεράντα...

post-31607-0-17345700-1339700212_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον σχέδιο georg coco!! Ευχαριστώ!

 

Σε ευχαριστώ και εσένα alexaras για τα καλά σου λόγια. Λογικό αυτό για την ηχομόνωση πάντως με 0.07m πάχος πλάκας. Και εμείς Zoellner πλάκες έχουμε στην πολυκατοικία και ακούγονται τα βήματα των από πάνω πολύ δυνατά. Όσο για το σύστημα κατασκευής με "μπάλες", έχω παρακολουθήσει κατασκευή στην Λευκωσία. Οι μπάλες αυτές είναι πολύ ελαφριές από σκληρό υλικό και κούφιες στο εσωτερικό τους. Βγαίνουν σε πολλά χρώματα, και πραγματικά μπορείς να παίξεις ΚΑΙ ποδόσφαιρο!! :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν το γνώριζα αυτό JEK. Είχα την εντύπωση ότι είναι καινούρια μέθοδος. Θα το κοιτάξω αν το βρω. Είναι εύκολο να ανεβάσεις κάτι σχετικό από του Μπίρη; Ευχαριστώ! :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ JEK! Δεν είναι το ίδιο αλλά είναι παρόμοιο. Αντί να έχει μπάλες έχει όπως αναφέρεται και στην τομή, ασφαλτοχαρτοσωλήνες. Η διαφορά μεταξύ τους έτσι πως φαίνεται, είναι ότι το σύστημα με τα σφαιρικά σώματα πληρώσεως έχει πιο πολύ σκυρόδεμα αφού τα περιβάλλει και κατά συνέπεια οι πλάκες έχουν μεγαλύτερη μάζα. Έχω ανοίξει θέμα όπως θα έχεις δει σχετικά με αυτό το σύστημα!

Link to comment
Share on other sites

Eνδιαφέρον το θέμα που άνοιξες.

Το μελαγχολικό στην ιστορία είναι ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες εφαρμογής της νέας τεχνολογίας,λόγω απενταρίας! :sad:

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και δεν υπάρχουν δυνατότητες. Αν ήταν μονάχα γι' αυτό καλά θα ήταν. Δεν υπάρχουν δυνατότητες... γενικώς και επί της ουσίας συνάδελφε. :???:

Link to comment
Share on other sites

παραθετω μερικες φωτο για να δείτε καλύτερα τις πλάκες στην πράξη.να σημειώσω στις φωτο που φαινοντε κατι φαρδιες λωρίδες ειναι τα δοκαρια..οι φωτο ειναι σε φαση προ σκυροδετησης φυσικα.αφου απο πάνω θα πέσει σκυροδεμα παχους 5cm.να πω και κάτι άλλο.αν έιναι πιο ελαφριές γιατι είναι καλύτερα???επειδή εχω μικρότερη μαζα άρα και αδρανειακές μαζες??? απο την αλλη όμως οταν έχω μεγαλύτερο βαρος δεν έχω καλυτερη διαφραγματική λειτουργία?????τι ειναι τελοσπάντων καλύετερα

 

Ωραίες οι φωτογραφίες! Φαντάζομαι ότι οι Ιταλοί τοποθετούν τούβλα λόγω οικονομίας (έχουν αναπτυγμένη την βιομηχανία της κεραμοποιίας) συγκριτικά με τα σώματα πλήρωσης ή τους πλαστικότυπους (ενοικίαση).

 

Αλεξάρα,θυμάμαι τον καθηγητή μας να μας λέει,πως για να επιτύχεις καλή διαφραγματική λειτουργία οι πλάκες πρέπει να έχουν τουλάχιστον 16-18cm ύψος. Το πρόβλημα με τις δοκιδωτές πλάκες έγγυται στην συνεργασία τους με τις συμπαγείς σε σεισμική φόρτιση,καθώς δεν είναι πάντα εφικτό να είναι όλες οι πλάκες δοκιδωτές. Ο ελληνικός κανονισμός επιτρέπει διαφορά ύψους πλακών έως 3 cm.

 

Εξαρτάται πιστεύω και απο το πόσο συντηρητικός μηχανικός είσαι,για να χρησιμοποιήσεις δοκιδωτές πλάκες. Για παράδειγμα εγώ φοβάμαι τα ανοίγματα 8 και 12 μέτρων για συνήθη οικοδομικά έργα και επιλέγω να έχω υποστυλώματα-τοιχεία ανά 5 μέτρα (θέλω πάντα μια κατασκευή πολλές φορές υπερστατική) πράγμα που με οδηγεί στο να χρησιμοποιώ συμπαγείς πλάκες.

 

Βέβαια θα μου πείς οτι έτσι θα αυξήσω την μάζα της κατασκευής και κατα συνέπεια και τις σεισμικές δυνάμεις....Σωστό!! Αλλα δεν με πειράζει,αφού έτσι και αλλιώς στο 90% των περιπτώσεων θα διαστασιολογήσω τα υποστυλώματα με τον ελάχιστο οπλισμό,αφού έτσι με υποχρεώνει ο κανονισμός.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

θυμάμαι τον καθηγητή μας να μας λέει,πως για να επιτύχεις καλή διαφραγματική λειτουργία οι πλάκες πρέπει να έχουν τουλάχιστον 16-18cm ύψος

 

Έλεος... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.