Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσφορές για χρωματα


ducatista

Recommended Posts

αρχισα να παιρνω προσφορες για χρωματα σε μια οικοδομη και εχω τρελαθει απο τις διακυμανσεις των τιμων.

 

πρωτη προσφορα

 

ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΤΑ 7,5 ΤΜ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΤΟΙΧΟΥ 2,5 ΤΜ

ΥΔΡΟΧΡΩΜΑΤΑ 2,5 ΤΜ

ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΤΑ ΣΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ 9 ΤΜ

ΚΑΓΚΕΛΑ 3 ΤΡΕΧΟΝ ΜΕΤΡΟ

 

τιμες χωρις ΦΠΑ και χωρις τα υλικα, τα υλικα θα τα αγορασω εγω

 

 

δευτερη προσφορα

ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΤΑ ΕΣΩ 4ΤΜ

ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ 5 ΤΜ

ΠΛΑΣΤΙΚΑ - ΥΔΡΟΧΡΩΜΑΤΑ 3 ΤΜ

ΚΑΓΚΕΛΑ 3 ΤΡΕΧΟΝ ΜΕΤΡΟ

 

σε αυτη τη προσφορα στα σπατουλαριστα ειναι μαζι με τα υλικα

ενω στα πλαστικα δεν ειναι.

 

 

μπερδευτικα ρε παιδια δωστε σε παρακαλω τα φωτας

 

υ.γ. ειναι και οι 2 μπογιατζηδες ελληνες καθοτι ειμαι καθετος στις δουλειες μου να παιρνω αλβανους ,ρουμανους........

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα

Είμαι χημ. μηχανικός (νέο μέλος στο michanikos.gr) και εργάζομαι αρκετά χρόνια στη βιομηχ. χρωμάτων.

Αναφορικά με το ερώτημα που έθεσες, η διακύμανση τιμών στις προσφορές χρωματισμών είναι πράγματι μεγάλη και καθορίζεται κυρίως από το εργατικό κόστος. Η διαφοροποίηση στις τιμές των προϊόντων επίσης επηρεάζει, όμως δεν είναι τόσο καθοριστικός.

Ένα καλό πλαστικό χρώμα (υψηλές αντοχές - Α' ποιότητα) κοστίζει περίπου 0,7€.τ.μ. ενώ ένα καλής ποιότητας Β' πλαστικό (χαμηλότερες αντοχές) κοστίζει περί τα 0,5-0,55€/τ.μ. Δεν θα σου συνιστούσα να πας σε χαμηλότερης ποιότητας χρώμα, αν και υπάρχουν υλικά που έχουν καλή σχέση κόστους-ποιότητας και σε χαμηλότερη ποιότητα/μειωμένες αντοχές.

Η διαφορά στις προσφορές που παίρνεις είναι κατά πάσα πιθανότητα στην ποιότητα της εργασίας, αν και όπως σε όλες τις εργασίες παίζουν τα σενάρια είτε να γίνει κάποια αρπαχτή (αδικαιολόγητα υψηή προσφορά), είτε το να πάρει κάποιος τη δουλειά προκειμένου να βγάλει το μεροκάματο, λόγω έντονης αναδουλειάς και ανταγωνισμού (δεν σημαίνει απαραίτητα πως η ποιότητα εργασίας θα είναι χαμηλή).

Η συμβουλή μου είναι : αγοράζεις τα υλικά (ρωτώντας ανθρώπους που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι εάν δεν έχεις ο ίδιος την εμπειρία από ποιότητες χρωμάτων) οπότε γνωρίζεις τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν και λαμβάνεις προσφορές στην ίδια βάση, θέτοντας ως όρο να σου δοθούν γραπτώς οι εργασίες που θα γίνουν (προεργασία, σπατουλάρισμα, αστάρωμα, τελική βαφή - τουλάχιστον 2 στρώσεις, συνολικές επιφάνεις, σκαλωσιές κ.ά.). Προυπόθεση να μπορείς να ελέγξεις ή να εμπιστευθείς πως τα υλικά θα πάνε στη δική σου τοιχοποι/ία και όχι σε κάποια άλλη

Στις τιμές των προσφορών που έχεις πάρει δεν μπορώ να σχολιάσω γιατί δεν ξέρω τι εργασίες θα εκτελέσουν, με τι υλικά και σε ποι κατάσταση είναι η τοιχοποιία. Πάντως θεωρώ σε γενικές γραμμές την Α προσφορά αρκετά υψηλή ενώ τη Β πολύ χαμηλή ("παίζει" εάν πρόκειται για πολλά μέτρα).

Μπορείς άνετα να βρεις καλό συνεργείο με κόστος κάπου στη μέση και καλή ποιότητα εργασίας (ή/και υλικών αν δώσεις τη δουλειά μαζί με τα υλικά).

 

Όσον αφορά στους χρωματισμούς μεταλλικάν επιφανειών (κάγκελα), θεωρώντας πως πρόκειται για νέες επιφάνειες εκεί παίζει εκτός από τα όσα προηγούμενα ανέφερα (προεργασία, τύπός & ποιότητα συστήματος βαφής), και το σχέδιο που τυχόν υπάρχει, γιατί όπως καταλαβαίνεις αυξάνει το εργαστικό.

Συμβουλή μου είναι να χρησιμοποιήσεις καλής ποιότητας αστάρι και τελικό χρώμα (από 2 στρώσεις) το κόστος των υλικών είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το εργατικό και είναι σημαντικό να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε καλή κατάσταση οι επιφάνειες. Το €/τ.μ δεν μπορών να το κρίνω σαν προσφορά γιατί δεν ξέρω τις εργασίες που σου έχουν προταθεί

Καλή συνέχεια.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι καλές βαφές σαν υλικό κοστίζουν περίπου 2,5-3,5Ε το τμ. Οι μέτριες βαφές κοστίζουν 1,0-1,5Ε το τμ, οι λιγότερο μέτριες κοστίζουν 0,5-0,7Ε το τμ.

Το αστάρι σίγουρα είναι αρκετά βασικό και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερα έμφαση στην εφαρμογή του.

 

Σε γενικές γραμμές δεν βάφουμε με ζέστη (ξεχάστε την περίοδο Ιούνιος μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου).

 

Στις βαφές υπάρχουν πληθώρα προδιαγραφών με βασικότερες τις ιδιότητες πρόσφυσης, διαπερατότητας, αντοχή στο νερό, αντοχή στον ήλιο και ελαστικότητας. Το να ξαναβάφεις κάθε 5 χρόνια είναι τεράστιο κόστος. Καλύτερα είναι να επενδύσεις σε καλή βαφή με 15ετια. Επίσης η επαναβαφή γίνετε εφόσον υπάρχει καλό υπόστρωμα και δεν έχει αστοχήσει με τα χρόνια.

 

Εαν υπάρχει εξωτερική θερμομονωση τότε ιδιαίτερη προσοχή στο αστάρωμα.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω για την πηλροφορια αλλα για βαψιμο ηξερα δεν κανει με υγρασια. το καλοκαιρι που το πειραζει το βαψιμο δεν μπορω να καταλαβω.

 

το ασταρι αλλα και τα χρωματα θα ειναι της kraft. δεν τη θεωρω κορυφαια αλλα ειναι μια απο τις καλες και ακριβες μαρκες

Link to comment
Share on other sites

οι βαφές βασίζονται σε μια πολυπλοκη διαδικασία ωριμανσης που εξαρτάτε απο την θερμοκρασία. Ρώτα την Kraft.

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ σε ορισμένα από τα παραπάνω. Εργάζομαι σε βιομ. χρωμάτων (ΒΕΧΡΩ). Για εξωτερικές επιφάνειες, το πιο ακριβό χρώμα που εμείς έχουμε (και ίσως από τα ακριβότερα σε σχέση με τον ανταγωνισμό) κοστίζει περίπου 110€/10λτ. Για απόδοση 5,5-6 τ.μ/λτ/ανά στρώση σημαίνει τελικό κόστος για 2 στρώσεις περ. 3,6€/τ.μ. Αυτό δεν ισχύει για άλλα προϊόντα του ανταγωνισμού πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), τα οποία έχουν πολύ χαμηλότερη τιμή και μεγαλύτερη απόδοση (μικρότερο πάχος βαφής). Τα ακρυλικά ή/και ελαστομερή καλής ποιότητας κοστίζουν περίπου 55-60€/10λτ & 65-70€/10λτ (λευκό ή ανοιχτές αποχρώσεις) που για απόδοση 11τ.μ/λτ σημαίνει κόστος 0,55-0,6€/τ.μ/στρώση ή γενικότερα 1,2€/τ.μ/2στρώσεις. Τα πλαστικά για εσωτερικές επιφάνειες έχουν ένα κόστος περίπου 80% των ακρυλικών. Θεωρώ πως είναι πολύ καλής ποιότητας (τουλάχιστον ορισμένων εταιρειών) δεν θα τα θεωρούσα μέτρια.

Συμφωνώ σε κάποιο βαθμό όσον αφορά στις συνθήκες βαφής. Αν όμως π.χ. φέτος μέχρι το Μάϊο δε βάφαμε λόγω βροχών και υψηλής υγρασίας, από Ιούνιο έως και Σεπτέβριο επίσης λόγω ζέστης, τότε θα σταματούσαν και όσες εταιρείες ακόμη παράγουν. Δεν χρειάζεται να είμαστε υπερβολικοί. Απλά είναι λογικό πως δε βάφει κάποιος όταν εξωτερικά η θερμ. περιβάλλοντος είναι 35β., μπορεί όμως κάποιος να βάψει νωρίς το πρωϊ ή κάποιες επιφάνειες εξωτερικά που σκιάζονται. Αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι το απότομο "στέγνωμα" του χρώματος, γιατί μπορεί να εγκλωβιστούν συστατικά που πιθανόν να προκαλέσουν τοπικές γυαλάδες ή/και μειωμένες αντοχές, ενώ παράλληλα η προσφυση πιθανόν να είναι μειωμένη.

Αστάρωμα απαιτείται σε νέες επιφάνειες ή σε περίπτωση επαναβαφής εάν υπάρχει πρόβλημα στο υπόστρωμα (σαθρά, μερεμέτια)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

abenetos

 

δεν διαφωνώ με τις πρωινές αλλα εαν πάμε απο τις 7.30 τότε εχουμε 1.30 ωρα βάψιμο την ημέρα για τις εξωτερικές. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος ο Ιουνιος χτυπάει 30αρια. Επισήμως απο τις εταιρίες που χρησιμοποιώ μου απαγορεύουν την βαφή στον ήλιο και σε θερμοκρασίες> 30. Ειδικά όταν μιλάμε για βαφή των 180Ε το 15 λίτρο καταλαβαίνεις οτι πρέπει να είσαι προσεκτικός.

 

Μια και βρήκαμε κάποιον απο Ελληνική εταιρία μπορείς να μου απαντήσεις γαιτί ακόμα καi στα ακριβά σας χρώματα δεν έχετε προδιαγραφές όπως κάνει ο ανταγωνισμός σας πχ SIKA, BASF, Ceresit? Με λίγα λόγια να δώσω 110Ε/10 λίτρα χωρίς προδιαγραφές είναι τουλάχιστον κάτι που κανένας δεν θα αποφασίσει ευκολα.

Edited by Ροδοπουλος
Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα λέτε αυτά. Οποιαδήποτε σοβαρή εταιρεία (και υπάρχουν αρκετές σοβαρές εταιρείες χρωμάτων στην Ελλάδα) οφείλει και έχει τουλάχιστον τις τεχνικές προδιαγραφές και ΔΔΑ. Στην ιστοσελίδα www.vechro.gr (και στις αντίστοιχες άλλων εταιτειών του ανταγωνισμού) είναι ανηρτημένες οι τεχνικές προδιαγραφές όλων των προϊόντων και μάλιστα αναφορικά για το προϊόν που αναφέρετε (110Ε/10λτ - δεν θέλω να το ονομάσω) υπάρχει εσωτερική σελίδα στην οποία αναφέρονται ειδικά οι ιδιότητες του προϊόντος, ακόμη και έργα στα οποία αυτό έχει εφαρμοσθεί, με συγκεκριμένα αποτελέσματα (αναφορικά με την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται σε καθένα από αυτά). Επίσης για περισσότερη ενημέρωση υπάρχει link στη Γερμανική εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε (δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος αυτής είναι στα γερμανικά, όμως μπορεί κάποιος να δει μεγάλο αριθμό έργων καθώς επίσης και επιστημονική τεκμηρίωση στα αγγλικά). Όσον αφορά σε πιστοποιήσεις άλλων προϊόντων για συγκεκριμένες ιδιότητες (αντοχές, αντιμικροβιακές κ.ά) αυτές προφανώς είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφέρεται μετά από επικοινωνία με την εταιρεία. Το οτι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες και πολύ καλύτερα δομημένες εταιρείες στο χώρο είναι γνωστό, αυτό δεν οδηγεί όμως στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχουν σοβαρές μικρότερες φυσικά σε μέγεθος ελληνικές εταιρείες με αξιόπιστα προϊόντα. Το οτι μια εταιρεία του μεγέθους της VECHRO είναι μια από τις 3-5 εταιρείες με τις περισσότερες πιστοποιήσεις με το οικολογικό σήμα (εμπεριέχονται σε αυτό και απαιτήσεις για τις τεχνικές ιδιότητες των πιστοποιημένων προϊόντων) στην Ευρώπη νομίζω πως το αποδεικνύει και αναιρεί τον ισχυρισμό πως δεν δίνεται βάση στην τεκμηρίωση. Απ' όσο γνωρίζω πολλές εταιρείες διαθέτουν τεχνικό τμήμα που μπορεί να δώσει πληροφορίες και υλικό τεκμηρίωσης. Αναφορικά με τις συνθήκες βαφής ως ανώτατο όριο θερμοκρασίας υποστρώματος για υδατοχρώματα είναι 35 β. C και όχι 30β.C (αυτό ισχύει για χρώματα διαλύτου - βάσει προδιαγραφών SΙKA στην οποία κάνατε αναφορά). Άρα κάπως μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μας δίνεται και δεν χρειάζειται να είμαστε υπερβολικοί, ούτε φυσικά να βάφουμε σε συνθήκες καύσωνα. Τέλος συμφωνώ απόλυτα πως κάποιος πρέπει να είναι απαιτητικός όσον αφορά στην τεκμηρίωση όταν πρόκειται να αγοράσει ένα ακριβό υλικό προκειμένου να αξιολογήσει τις ιδιότητές του, γιατί πολλά περίεργα ακούγονται!

 

Καλημέρα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ιδιαιτερότητα δίνω στην ελάστικότητα της βαφής ASTM D 412, Pull-off strength adhesion ASTM D 4541, Carbon-dioxide diffusion PR EN 1062-6, Accelerated weathering ASTM G 23, Type D, Visual color change ASTM D 1729, Freeze/thaw resistance ASTM C 67, Salt spray resistance ASTM B 117

 

και αυτά δυστυχώς ακόμα και με τα ίδια χρήματα σαν κόστος αγοράς δεν τα βρίσκω στις Ελληνικές εταιρίες. ΟΚ καταλαβαίνω οτι κοστίζει 3-5Κ το κάθε τεστ αλλα σίγουρα δεν είναι αυτός ο λόγος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κε Ροδόπουλε, έχω διαπιστώσει από προηγούμενες αναρτήσεις σας πως είστε ιδιαίτερα κατατοπισμένος και τεκμηριώνετε πολύ σωστά τις όποιες τοποθετήσεις σας. Συμφωνώ απόλυτα με τις απαιτήσεις που θέσατε σχετικά με τις ιδιότητες μιας καλής βαφήςεξωτερικά. Αντίστοιχη αναφορά έχω κάνει και σε παρεμφερές ερώτημα με θέμα «Ζάρωμα σε βαμμένο τοίχο με ελαστομερή χρώματα» που τέθηκε από συνάδελφο, όπου έχω προσθέσει και την απαίτηση για αντοχή σε μύκητες (αντιμυκητιακή και όχι μυκητοκτόνο δράση) Fungal Growth Rating acc. BS 3900:G6 0 or 1

Θα διαφωνήσω όμως πως δεν υπάρχει ελληνική εταιρεία που έχει επενδύσει στην αξιολόγηση και τεκμηρίωση αντίστοιχων προϊόντων παρά το πράγματι υψηλό κόστος διενέργειας των ελέγχων αυτών (οι ως άνω εργ. έλεγχοι διενεργούνται κατά κύριο λόγο σε εργαστήρια του εξωτερικού, π.χ. PRA). To ότι μια ελληνική εταιρεία επενδύει στην τεκμηρίωση και όχι τόσο στη διαφήμιση δείχνει κατά τη γνώμη μου αν μη τι άλλο πως είναι αρκετά σοβαρή και υπεύθυνη.

Θα παρατηρήσω λοιπόν πως δεν έχετε εξαντλήσει την έρευνά σας στα προϊόντα των ελληνικών εταιρειών. Το Smaltoplast elastic της VECHRO (ίσως και άλλα ελληνικά προϊόντα του ανταγωνισμού), διαθέτει τους άνω εργ. ελέγχους οι οποίοι είναι στη διάθεσή σας, είτε στέλνοντας μου κάποιο σχετικό e-mail είτε μέσω της εταιρείας.

Επίσης θα πρότεινα πως είναι πιο σωστό να γίνεται αναφορά σε Ευρωπαϊκά πρότυπα εφόσον είναι διαθέσιμα για τις ιδιότητες στις οποίες αναφερόμαστε.

 

Τέλος, να σημειώσω πως το κόστος αγοράς του ως άνω προϊόντος θεωρώ πως είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.