Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Προσφορές για χρωματα


ducatista

Recommended Posts

ducatista

Τις μεγάλες συσκευασίες έχουν συνηθίσει να τις άναφέρουν ως 15κιλα (μέχρι το 2001 οι συσκευασίες ήταν σε κιλά και αυτό έχει παραμείνει στους παλιούς, οι οποίοι καθώς φαίνεται το μετέφεραν και στους νεώτερους). Πάντως καμία εταιρεία δεν αναφέρεται σε 15κιλα αλλά σε 9λιτρα ή 10λιτρα. Από τις προδιαγραφές των προϊόντων θα δεις πως τα ειδ. βάρη κυμαίνονται από 1,35g/lt έως και 1,58g/lt για ένα λευκό, ανάλογα με τον τύπο του προϊόντος (αντοχές, φινίρισμα κ.ά. - που καθορίζονται κατά κύριο λόγο από την περιεκτικότητα σε χρωστικές, πληρωτικά υλικά ή ρητίνη και φυσικά από τη συνολική περιεκτικότητα κ.ό. στερεών).

Επαναλαμβάνω πάντως πως δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση με το βάρος αλλά με τον όγκο κάθε συσκευασίας

Link to comment
Share on other sites

Το βασικό είναι να ξέρεις την κάλυψη ανα λίτρο και το ελάχιστο πάχος του φιλμ. Γενικά κοιτάμε να πάρουμε σαν τελική επιφάνεια περίπου 180-250 μικρόμετρα βαφής.

Link to comment
Share on other sites

Την κάλυψη ανά λίτρο (coverage)* συνήθως δεν τη γνωρίζει ο τελικός καταναλωτής, παρά μόνο την απόδοση (spreading rate) η οποία αναγράφεται και στο δοχείο. H τελευταία σε γενικές γραμμές δεν διαφοροποιείται πολύ από προϊόν σε προϊόν. Η κάλυψη όμως είναι σημαντική παράμετρος, ιδίως σε περιπτώσεις ανακαίνισης, λερωμένες επιφάνειες κ.λ.π. Πολύ καλυπτικά χρώματα, δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη λύση ιδίως όταν πρόκειται για έντονες αποχρώσεις γιατί πιθανόν περιέχεται μεγαλύτερη ποσότητα χρωστικής προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη κάλυψη (για λιγότερες στρώσεις) αλλά πιθανόν να υστερούν σε αντοχές (λιγότερος φορέας). Για τα λευκά, ένα ποιοτικό χρώμα σαφώς θα έχει μεγαλύτερη κάλυψη.

Ξηρό πάχος φιλμ για τα πλαστικά - ακρυλικά χρώματα : 40-50μm.

Μεγαλύτερο πάχος φιλμ δε σημαίνει απαραίτητα καλύτερη προστασία μπορεί να περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό πληρωτικών υλικών, που σημαίνει λιγότερες αντοχές π.χ. στις καιρικές συνθήκες (εξωτερικές επιφάνειες) ή σε τριβή/έκπλυση, μικρότερη ελαστικότητα κ.ά.

Κάποια ειδικά χρώματα μπορεί να "πιάσουν" και 150μm με μια στρώση.

 

*καλυπτική ικανότητα (coverage ) = απόδοση (m2/lt) για συγκεκριμένο βαθμό αντίθεσης (π.χ. 0.98)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Με ποιο τροπο καταλαβαινιυμε οτι τα χρωματα των εταιρειων ειναι μεσα στις προδιαγραφες ΕΤΕΠ ; αφου στα prospectus δεν αναφερεται κατι σχετικο ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.