Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρέωση υποβολής Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης


Recommended Posts

Αν έχει κατατεθεί αίτηση για Ο.Α. πριν τον Οκτώβριο του 2010 και δεν εκδόθηκε Ο.Α. εντός του έτους, είναι υποχρεωτική η υποβολή Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης για το κτίριο; Μπορεί να το ζητήσει αυτό μία Πολεοδομία βασιζόμενη στο άρθρο 26 του Ν. 2831/2000 σύμφωνα με το οποίο "όταν μετά την ισχύ του παρόντος νόμου τροποποιούνται οι γενικές ή ειδικές πολεοδομικές διατάξεις ή οι κανονισμοί που ισχύουν σε περιοχές εγκεκριμένων σχεδίων....." μπορεί να εξεταστεί το κτίριο με τις προϊσχύουσες διατάξεις, αρκεί η άδεια να εκδοθεί εντός 6μηνου (έγινε μετά 12μηνο ;). Αλλιώς εξετάζεται με τις νέες διατάξεις και επομένως απαιτείται Μ.Ε.Α.

 

Η εφαρμογή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων θεωρείται τροποποίηση γενικής ή πολεοδομικής διάταξης;

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Πάντα απαιτείται ΚΕΝΑΚ σε νέο κτίριο. Μία κατάταξη στη μελέτη και μία μετά την κατασκευή από αλλο επιθεωρητή. Όταν θα κατασκευαστεί το κτίριο δεν θα υπάρχει απαίτηση να ανέβει μια κατηγορία το κτίριο από την κατάταξη στη μελέτη; Αν δεν υπάρχει μελέτη δεν είναι παράδοξο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.