Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

βεβαιωση για μη υπαρξη αυθαιρεσιων σε γηπεδο


Recommended Posts

παιδια καλησπερα συγνωμη προκαταβολικα για την ερωτηση, ειμαι ομως νεος μηχανικος και προσπαθω να μαθω. δεν εχω ξανασχοληθει με αναλογα θεματα

 

πρεπει να δωσω σε πελατη βεβαιωση για τη μη υπαρξη αυθαιρεσιων σε γηπεδο χωρις καμια οικοδομη. βρισκεται εκτος σχεδιου και εχω κανει ενα τοπογραφικο.

 

τι κανω μετα? εχω διαβασει 200 σελιδες στο φορουμ αλλα εχω μπερδευτει.

 

καθε βοηθεια καλοδεχουμενη

Link to comment
Share on other sites

Ναι θα πρέπει να του βγάλεις βεβαίωση του Ν4014 (ως αδόμητο ακίνητο).Την τυπώνεις ,την σφραγίζεις και την υπογράφεις :mrgreen:

Θα σου συνιστούσα βεβαία να συνεννοηθείς με τον συμβολαιογράφο του πελάτη σου μήπως καθυστερήσει να γίνει το συμβόλαιο πάνω από 2 μήνες και θα πρέπει να την ξαναβγάλεις.

Link to comment
Share on other sites

Δες στη σελίδα του ΤΕΕ τις οδηγίες για το πως βγαίνει η βεβαίωση π.χ.:

 

Β. ΕΚΔΟΣΗ «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ άρθρου 23

Για την έκδοση «Βεβαίωσης» μεταβίβασης (όταν αυτή δεν προκύπτει μέσω δήλωσης αυθαιρέτου), ο αρμόδιος μηχανικός συμπληρώνει τα στοιχεία του ακινήτου όπου υπάρχουν και των ιδιοκτητών - πλην των στοιχείων υπολογισμού προστίμων στα φύλλα καταγραφής αυθαιρεσιών - και κάνει τον γεωγραφικό εντοπισμό του ακινήτου. Στη συνέχεια, υποβάλει τη δήλωση και ακολουθεί την αντίστοιχη περίπτωση μέσω σχετικών ερωτημάτων του συστήματος.

Οι περιπτώσεις αφορούν αναλυτικά:

  1. Βεβαίωση νομιμότητας (χωρίς αυθαιρεσίες)
  2. Βεβαίωση με αυθαιρεσίες που έχουν ρυθμιστεί (μέσω του ν. 4014/2011 ή άλλου προγενέστερου νόμου)
  3. Βεβαίωση αδόμητου (εάν δεν υπάρχει κτίσμα)

ΠΡΙΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΕΙΝΑΙ:

Γ. ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» – ΙΣΧΥΣ «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ»

Σύμφωνα με το νόμο, η «Βεβαίωση» μεταβίβασης του άρθρου 23, φέρει μοναδικό αριθμό και έχει ισχύ 2 μηνών από την ημερομηνία αυτοψίας που αναφέρεται στα στοιχεία της Βεβαίωσης. Για τον λόγο αυτό, συνιστάται στους μηχανικούς να μην προχωρούν στην τελευταία αυτοψία και την οριστική έκδοση «Βεβαίωσης» μέχρι να προσδιοριστεί ο χρόνος χρησιμοποίησής της (π.χ. ημ/νία σύνταξης συμβολαίου).

Σχετικά με το θέμα, επισημαίνεται ακόμη ότι:

  • Εάν έχει λήξει η ισχύς της «Βεβαίωσης» – έστω κι αν αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε για οποιονδήποτε λόγο – ο μηχανικός οφείλει να προβεί σε νέα αυτοψία και έκδοση νέας «Βεβαίωσης».

Ως εκ τούτου, δεν νοείται υποβολή αιτήματος προς το ΤΕΕ για ακύρωση «βεβαίωσης», λόγω λήξης της ισχύος της
.
  • Το ίδιο ισχύει και όταν έχει λήξει η ισχύς «Βεβαίωσης» που έχει προκύψει μέσω Δήλωσης αυθαιρέτου. Στην περίπτωση αυτή, ο μηχανικός οφείλει να προβεί σε νέα αυτοψία και έκδοση νέας «Βεβαίωσης», ανεξάρτητα από την δήλωση αυθαιρέτου.

Ως εκ τούτου, δεν νοείται υποβολή αιτήματος προς το ΤΕΕ για επικαιροποίηση της ημερομηνίας αυτοψίας σε Δήλωση αυθαιρέτου
.

Ο μοναδικός αριθμός που απαιτείται για την σύνταξη συμβολαίου, αναφέρεται και αφορά αποκλειστικά και μόνο στην «Βεβαίωση»
.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.