Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρκερ-Υπολογισμός του 20 %


Recommended Posts

είνια υπερβολή να μετρηθεί η θερμομόνωση στον όγκο για τη ΔΕΗ .

Έχουμε τον ΝΟΚ που λεέι ξεκάθαρα τι μετράει στον όγκο και τι όχι, έχουμε τη ΔΕΗ όπου με μια εγκύκλιο/διευκρίνιση (αν θυμάμαι καλά κιόλας) έβαλε την πυλωτή και το υπόγειο στα προσμετρούμενα.

Αν θέλουν να ξυπνήσουν και να βγάλουν νέα διευκρίνιση για το αν θέλουν να μετράμε έρκερ, απολήξεις κτλ στον όγκο, μέχρι τότε άποψη μου είναι να υπολογίζουμε αυτά που ανέφερα παραπάνω.

Ηδη το θέμα με τους υποσταθμούς και την απαίτηση της ΔΕΗ να γίνει νταβατζής  στην ιδιωτική περιουσία έχει παραγίνει. Αν θέλουν να αρχίσουν να βάζουν υποσταθμούς σε δημόσια κτίρια/χώρους και ας  αφήσουν τους εκβιασμούς τύπου ή βάζεις υποσταθμό ή δεν παίρνεις ποτέ ρεύμα

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

@Faethon11 φυσικά και έχεις δίκιο, θα μικρύνω και άλλο το έρκερ μου για να χωρέσει ο μάστορας. Μπάνιο έχω σε αυτή τη θέση οπότε με παίρνει. Σε ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το εαν στην κάτοψη που σας επισυνάπτω, το τμήμα με το κόκκινο περίγραμμα μπορέι να χαρακτηριστεί ως έρκερ. Με προβληματίζει το ότι δεν προεξέχει του κλιμακοστασίου κάθως και το οτι εφάπτεται σε ΗΧ..thumb.JPG.bc983febb605ef7b02a95a2429ea392e.JPG

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα το θεωρούσα έρκερ και δε βλέπω το λόγο γιατί όχι...

"Επιφάνεια όψης" είναι η εξωτερική παρειά του κουφώματος του ημιυπαίθριου και η προεξοχή δεν είναι >80εκ (και φυσικά όλα τα υπόλοιπα ...20% οψης, 3μ ελεύθερο από υποχρεωτικό ακάλυπτο).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι

Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Το δοκάρι υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί στο πρέκι της μπαλκονόπορτας του ΗΧ και όχι σε προέκταση της όψης του έρκερ.Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι οτι είναι σε "περασιά" με τον εξωτερικό τοίχο του κλιμακοστασίου και δεν προεξέχει αυτού. 

Link to comment
Share on other sites

On 23/5/2023 at 2:32 ΜΜ, Deuxarc said:

εαν στην κάτοψη που σας επισυνάπτω, το τμήμα με το κόκκινο περίγραμμα μπορέι να χαρακτηριστεί ως έρκερ.

Όχι, γιατί το έρκερ πρέπει (εξ ορισμού) να εξέχει του περιγράμματος κάλυψης του ορόφου.
Στην κάλυψη περιλαμβάνεται και ο ημιυπαίθριος.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.