Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλογή σχολής (ΑΤΜ-ΜΜ)


Recommended Posts

Γεια σας! Μόλις έδωσα πανελλαδικές και έχω βγάλει γύρω στα 18000 μόρια. Ενδιαφέρομαι για τοπογράφων ή μηχανολόγων. Νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο η ΑΤΜ λόγω αντικειμένου, αλλά λόγω της ύφεσης στον κατασκευαστικό τομέα και της ανόδου των τεχνολογιών σχετικών με ενέργεια (ανανεώσιμες πηγές κλπ) τα επόμενα χρόνια, σκέφτομαι και για μηχανολόγος. Καταρχάς ισχύουν αυτές οι εκτιμήσεις? Έπειτα, υπάρχει άνοιγμα και από την ΑΤΜ για παρόμοιες εφαρμογές? Τέλος, όλοι οι τομείς της ΑΤΜ αφορούν την κατασκευαστική ή μερικοί τομείς αγγίζουν και άλλα πεδία εφαρμογών?

 

 

Θα εκτιμούσα μία γρήγορη απάντηση γιατί πρέπει να συμπληρώσω μηχανογραφικό μέχρι τις 5 Ιουλίου. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

Υ.Γ : Έχει γίνει εκπληκτική δουλειά στο site. Συγχαρητήρια.

 

Με εκτίμηση, Παναγιώτης

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Φιλε συγχαρητηρια!!!

 

Εγω θα σου προτεινα να σκεφτεις τι σου αρεσει πρωτα!! Επειτα λογω ΑΠΕ και γενικα ενεργειας θα υπαρξει ζητηση ηλεκτρολογων/ μηχανολογων για αρκετα χρονια αλλα οχι αναγκαστικα στην Ελλαδα!!!

 

Παντως οποια αποφαση και να παρεις να την στηριξεις και μην απογοητευθεις!!! Γτ οι καλοι επαγγελματιες και αυτοι που αγαπουν την δουλεια τους δεν χανονται!!

Link to comment
Share on other sites

Συγχαρητήρια και από εμένα!!

 

Λίγο απαισιόδοξα όμως..

 

Θα σου πρότεινα να σκεφτείς κάτι άλλο, γιατί όσον αφορά τον κλάδο των Μηχανικών, δεν φαίνεται φως στο τούνελ και είμαστε και χιλιάδες που αγαπάμε το επάγγλεμα και δυσκολευόμαστε. Αν δεν υπάρχει δουλειά, τι να το κάνεις.... Αν η δουλειά σού καλύπτει μονάχα τα έξοδα, θα είσαι τυχερός. Είναι κρίμα να απογοητευθείς μετά τις σπουδές σου!

 

Της σήμερον ημέραν δουλειά υπάρχει στα φωτοτυπεία έναντι δικαστηρίων, στα "Σχέδια ΔΕΗ" έναντι ΔΕΗ, στα γραφεία τελετών (knok, knok), χμ. κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ.. Γιατί δεν δοκιμάζεις πολιτικές επιστήμες που είναι και επίκερο; Όλο και κάτι γίνεται με αυτό το αντικοίμενο εξ' όσων ακούω.. Ή και Πυροσβεστική! Κάθε καλοκαίρι και σε κάθε πορεία θα δουλεύεις βρε!

 

Καθηγητές δεν έχουν δουλειά, Μηχανικοί άστα να πάνε, Νοσοκομειακοί Ιατροί με 3+60 και αν, Δικηγόροι μόνο σε μεγάλα γραφεία (ειδικά σε λίγο που μύριοι Μηχανικοί, Καθηγητές, και Ν.Ιατροί δεν θα έχουμε να πληρώσουμε δεκάρα και θα μας τρέχουνε στα δικαστήρια, θα ανθίσει το επάγγελμά τους!!!)..

 

Άλλη μια πρόταση είναι να φύγεις στο εξωτερικό για σπουδές αν έχεις μία κάποια άνεση να το κάνεις, και γενικότερα μακριά από αυτή την χώρα. Εκεί θα βρεις πιο εύκολα δουλειά μετά τις σπουδές σου, από το να σπουδάσεις εδώ και μετά να ψάχνεις εκεί για δουλειά.. Είναι κρίμα να "κολλήσεις" εδώ. Από το 2000 και μετά πιστεύω ότι δεν θα λύσεις το πρόβλημα της ζωής σου με το να γίνεις επιστήμονας.. Τόσους φίλους έχω σε καταστήματα πωλητές, ταμίες σε super market, ανέργους, και υπαλλήλους σε ποδηλατάδικα.

 

Καλή σου τύχη..

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Μην το αποπαίρνεις το παιδί είναι τόσο ρευστά τα πράγματα που σε πέντε χρόνια από τώρα που θα τελειώσει κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί .

Συγχαρητήρια για τους βαθμούς σου και σε πρώτη φάση θα σου πω να επιλέξεις σχολή με βάση τα ενδιαφέροντα σου και τι σου αρέσει εσένα γιατί μόνο τότε θα γίνεις καλός και στο επάγγελμα σου . Καλή επιτυχία όπως και να 'χει σε ότι επιλέξεις .

Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια πρόταση είναι να φύγεις στο εξωτερικό για σπουδές αν έχεις μία κάποια άνεση να το κάνεις, και γενικότερα μακριά από αυτή την χώρα. Εκεί θα βρεις πιο εύκολα δουλειά μετά τις σπουδές σου, από το να σπουδάσεις εδώ και μετά να ψάχνεις εκεί για δουλειά..

Ας κάνει εδώ το προπτυχιακό και κάνει το μεταπτυχιακό έξω!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν μιλάμε για 2 σχολές με τελείως διαφορετικό αντικείμενο....Κανόνας απαράβατος, δες το πρόγραμμα σπουδών της κάθε μιας και αποφάσισε το αντικείμενο που σου αρέσει πιο πολύ....Μην κοιτάς την αποκατάσταση γιατί κάτι που σήμερα είναι πάνω μετά από 5+ χρόνια μπορεί να είναι κάτι άλλο. Αυτά σε γενικές γραμμές...

Τώρα το πιο είναι καλύτερο επάγγελμα...όρεξη να'χεις να κουβεντιάζουμε.

Την στιγμή που περνάς σε σχολή εδώ, ούτε να το σκέφτεσαι για έξω. Μόνο σε περίπτωση μεταπτυχιακού...

Για να πω και και το κουτσομπολιό μου, αν είχα την ευκαιρία σήμερα θα πήγαινα για οικονομικές σχολές, μιας που η ιατρική είναι άπιστο για μένα.. :mrgreen:

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Μηχανολόγος έχει ίσως πιό πολλές διεξόδους . Μόνο γιά αυτό . Αλλά είναι δύσκολα παντού .

 

Ικαρε , κάνε ένα μεταπτυχιακό στα οικονομικά και εγγράφεσαι στο οικονομικό επιμελητήριο . Στα οικονομικά άνοιξε εντελώς το επάγγελμα .

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

 

Για να πω το παράπονο μου δεν έχω πάρει ακόμα μια δομημένη απάντηση σχετικά με τα ερωτήματα μου. :P

 

Ορίστε κάποια άλλα στοιχεία για να σας βοηθήσω να με βοηθήσετε καλύτερα :

 

1) Έχω μεγάλη οικογένεια στην Αυστραλία και πέρσι πήρα και την υπηκοότητα Αυστραλού πολίτη. Οπότε έχω μια διέξοδο εκεί πέρα.

2) Έχω σκοπό να κάνω το προπτυχιακό Ελλάδα και το μεταπτυχιακό έξω.

3) Δεν θέλω να κλειστώ σε μία επιλογή και για αυτό στο δεύτερο έτος θα ξεκινήσω παράλληλες σπουδές σε IEK στη γαστρονομία. Το ξέρω ότι είναι αρκετά κουλό αλλά είναι το πάθος μου. Οπότε ωμά αν το πάρω, μία πιο ''εύκολη σχολή'' αν είναι δόκιμος αυτός ο όρος, θα με βόλευε. ( Είδα τους οδηγούς σπουδών και σε μερικά εξάμηνα το σύνολο ωρών ανά εβδομάδα ανάμεσα στις δύο σχολές διαφέρουν κατά 6-9 ώρες με λιγότερες προφανώς στην ΑΤΜ)

 

Και ορίστε το ερώτημα μου : Ένα μεταπτυχιακό στα οικονομικά θα μπορούσε να έχει διπλή εφαρμογή για μένα??

 

 

Μάλλον είμαι ιδιάζουσα περίπτωση και για αυτό χρειάζομαι ακόμα περισσότερο τος συμβουλές σας :P

Αλλά λίγο έλεος, αρκετή τρομοκρατία υπάρχει διάχυτη, μη με απογοητεύετε άλλο. Το ξέρω ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

 

Φιλικά, Παναγιώτης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.