Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή σχολής (ΑΤΜ-ΜΜ)


Recommended Posts

Την οινοποιία του την έχω δείξει από 3 διαφορετικές σχολές . Είναι κάτι που αν έχεις πάθος με αυτό και ανοιχτό μυαλό , μπορεί να σε οδηγήσει σε ωραίους δρόμους του κόσμου .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Oπως τα λεει ο Θοδωρης ειναι. Αυτη την στιγμη υπαρχουν δεκαδες χιλιαδες ανεργοι μηχανικοι και ο ρυθμος με τον οποιον βγαινουν ειναι 4-5 χιλιαδες καθε χρονο.

Υπαρχει δηλαδη πραγματικα νοημον ανθρωπος ο οποιος να πιστευει οτι σε 6-7 χρονια θα εχουν δημιουργηθει τετοιες προυποθεσεις ωστε αυτος ο τεραστιος αριθμος ανεργων να αποκασταταθει;

Αναλογιστειτε μονο τι ειδους αλλαγες και τι ειδους υποδομες θα πρεπει να δημιουργηθουν, σε αυτα τα χρονια. Βιομηχανιες θα πρεπει να ξεπεταγονται σαν τα μανηταρια και κατασκευες να γινονται αλα δεκαετιες 60-80.

Και ερωτω παλι, πιστευει κανεις οτι υπαρχει, εστω και μια πιθανονητα στο εκατομμυριο, να γινει κατι τετοιο;

(Ειναι ρητορικο το ερωτημα)

Edited by karavlaxos
Link to comment
Share on other sites

Τα οικονομικά επαγγέλματα για μένα τα επόμενα χρόνια θα είναι must...Καμία σχέση με ότι γίνονταν πριν από πολλά χρόνια, τότε που θεωρούσαμε κακούς μαθητές, αυτούς που πήγαιναν 4η δέσμη για να βγάζουν δήθεν το απολυτήριο.

Ιδίος ότι σχετίζεται με marketing και κυρίως social marketing...σημείωσε και ψάξτο αυτό που σου λέω....Δεν ισχύει μόνο στην Ελλαδα αλλά παγκοσμίος

Ο Βασίλης ανέφερε τεχνολογία των τροφίμων...Πολύ καλό με προοπτικές. Οπως θα συμφωνήσω με τον Θοδωρή, τουρισμός-ναυτιλία-τρόφιμα θα δωθεί βάρος εκεί...

Οσο για τον κλάδο των μηχανικών, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα κυρίως λόγω την υπερπληθώρας μηχανικών για την Ελλάδα. Ακόμα και αύριο να έχουμε ανάπτυξη, είναι αδύνατον να απορροφηθούν όλοι. Οι μισθοί δε θα πέφτουν λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Link to comment
Share on other sites

Και ερωτω παλι, πιστευει κανεις οτι υπαρχει, εστω και μια πιθανονητα στο εκατομμυριο, να γινει κατι τετοιο;

 

Φυσικά! Ο Mr G.A.P, κ.Σαμαράς, ο κ.Βενιζέλος, και ο κύριος Φώτης! :???:

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλά πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν μας ότι το παιδί θεωρείται πολίτης της Αυστραλίας που εκεί είναι τελείως διαφορετικά για τον κλάδο μας ..

Link to comment
Share on other sites

"Διάλεξε ένα επάγγελμα που αγαπάς και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα της ζωής σου.."

 

όλα τα υπόλοιπα (κρίση, ανεργία, μόρια κλπκλπκλπ) δε λέω καλά κανεις και τα σκέφτεσαι αλλά δεν θα πρεπε να σε αφορούν και τόσο καθώς στα 5-6 χρόνια μέχρι να πάρεις το πτυχίο σου κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα γίνει και αν θα υπάρχει ζήτηση είτε για το ένα είτε για το άλλο. (Όπως δεν μπορούσε κανεις να προϊδεάσει εμάς για το τί μας περιμένει μια 6ετία πριν!)

 

Κράτα τα χόμπυ σου ζωντάνα παράλληλα και ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσουν. Προσωπικά έχω πολλούς φίλους αρχιτέκτονες που το σκέφτονται και κάποιους που ήδη το έχουν γυρίσει σε σεφ (νομίζω κάπως / κάπου υπάρχει μια σύνδεση - ίσως λόγω δημιουργικότητας..?)

 

Επειδή ρώτησες αν το ξέραμε απο μικροί τι θέλαμε να γίνουμε.. εγώ μέχρι να φτάσω τελειώσω το λύκειο ήμουν 3 λαλούν και 2 χορεύουν... είχα γύρω στα 21234123 ενδιαφέροντα και αποφάσισα να διαλέξω έναν κλάδο που συνδύαζε τα περισσότερα εξ αυτών. Δεν έχει υπάρξει μέρα που να το έχω μετανιώσει παρά τις δυσκολίες του κλάδου και των εποχών που διανύουμε.

 

Συγχαρητήρια και καλή τύχη ό,τι και αν επιλέξεις τελικά!

Link to comment
Share on other sites

Ωραία!!!!

Θα μπορούσε να γίνει οδηγός της Formula 1 αν του αρέσει να οδηγάει αυτοκίνητα. :)

 

Και εγώ είχα έναν φίλο αρχιτέκτονα που πέτυχε σαν σκηνοθέτης.

Link to comment
Share on other sites

Κράτα τα χόμπυ σου ζωντάνα παράλληλα και ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσουν. Προσωπικά έχω πολλούς φίλους αρχιτέκτονες που το σκέφτονται και κάποιους που ήδη το έχουν γυρίσει σε σεφ (νομίζω κάπως / κάπου υπάρχει μια σύνδεση - ίσως λόγω δημιουργικότητας..?)

 

...Εφαρμόζουν σωστά τον ΓΟΚ στην ισορροπία του μους, και αντιλαμβάνονται καλύτερα τους χρωματισμούς των πιάτων :smile: .

Μπορείς να γίνεις και ποδοσφαιριστής αν έχεις ταλέντο... Τον Πίρλο (της Εθνικής Ιταλίας και νυν της Γιουβέντους) έχει παρατσούκλι "αρχιτέκτονας"....

Ρε τι λέω. End offtopic

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι το παιδί , έχει εξαφανιστεί , δεν μας είπε τελικά τι βαθμούς έβγαλε και εμείς αναλυόμαστε σε πρωθύστερες αναλύσεις των προσωπικών μας βιωμάτων .

Link to comment
Share on other sites

Φίλε συγχαρητήρια για την επιλογή σου.

Να ξεκινήσω από κάτι βασικό: στα 17 - 18 σου, όταν και καλείσαι να συμπληρώσεις το μηχανογραφικό, είναι ανόητο να απαιτούν από εσένα να ξέρεις τι θέλεις να κάνεις, για την υπόλοιπη ζωή σου σαν επάγγελμα. Εξαίρεση ίσως, οι γιατροί κατά την άποψή μου που αυτά τα παιδιά έχουν από την αρχή ένα πάθος με το επάγγελμα και έχουν και τα αριστεία από το γυμνάσιο, οπότε στρέφονται σχετικά νωρίς προς τα εκεί.

 

Λοιπόν εγώ προσωπικά αν θες να έχεις πραγματικά πολλές διεξόδους, σου προτείνω ανεπιφύλακτα Μηχανολόγους. Στα πρώτα 3 χρόνια ανοίγει αρκετά το μυαλό σου, ώστε να επιλέξεις μια από τις κατευθύνσεις που θα έχει η σχολή σου.

Αναφέρω ενδεικτικά τις κατευθύνσεις των Μηχ. Μηχανικών ΕΜΠ (4ο και 5ο έτος):

1) Κατασκευαστών (με έμφαση στον αυτοματισμό, την ανάλυση μηχαν/κων κατασκευών κ.α.)

2) Ενεργειακών (πολλή θερμοδυναμική, ρευστά κ.α.)

3) Μηχανικών επίγειων& εναέριων μεταφορικών μέσων (αν γουστάρεις να πιάσεις δουλειά στην ΕΑΒ ή σε αυτοκινητοβιομηχανία...πολλά ρευστά και ανάλυση κατασκευών και εδώ)

4) Άφησα τελευταία την δικιά μου επιλογή, Μηχανικών Παραγωγής. Λίγα πράγματα από τα παραπάνω, αρκετά οικονομικά, προγραμματισμός παραγωγής, επιχειρησιακή έρευνα κ.α..

 

Στα 3 πρώτα χρόνια έχεις κάνει όλο το βασικό κύκλο σπουδών Μηχανολόγου, ώστε οτιδήποτε και να επιλέξεις, αργότερα να έχεις τα εφόδια να ασχοληθείς με όλο το φάσμα δραστηριοτήτων του επαγγέλματος. Η κατεύθυνση είναι για κάτι το πιο εξειδικευμένο, που λογικά θα έχεις αποκτήσει και μια κλίση στα 3 πρώτα έτη.

 

Αν έχεις βλέψεις στα οικονομικά, άνετα πάς Μηχανολόγους, παίρνεις κατεύθυνση Παραγωγής, κάνεις και ένα MBA ή ΜSc στα Οικονομικά (το MBA δεν είναι οικονομικά αλλά διοίκηση) και εξειδικεύεις τις γνώσεις σου, με ένα ατού, ότι θα έχεις μια ευρύτητα πνεύματος και μια ευελιξία που κατά ένα περίεργο τρόπο αποκτούν οι μηχανικοί και γιατί άραγε, εκτιμάται από την αγορά (έξω γιατί εδώ...άστα).

 

Κάτι άλλο που ήθελα να πω...αν σκοπεύεις να το βγάλεις στα 5 ή έστω και στα 6 χρόνια, ξέχνα οποιαδήποτε άλλη σοβαρή ενασχόληση κατά τη διάρκεια των σπουδών σου (επειδή κάτι είπες για ΙΕΚ γαστρονομίας). Έχει ΠΟΛΥ διάβασμα, 7-8 μαθήματα ανά εξάμηνο που απαιτούν εξοικείωση και διάβασμα για να τα περάσεις. Ειδικά τα 2 πρώτα χρόνια έχει και αρκετά εργαστήρια.

 

Τέλος αν μπορείς, συγχαρητήρια για τα 18.000 μόρια αλλά διάλεξε τι θες και κάνε το έξω. Θα τελειώσεις στην ώρα σου, χωρίς καταλήψεις, απεργίες και βλακείες, θα έχεις μια κουλτούρα μιας άλλης χώρας και μια οξύτητα της κριτικής ικανότητας διαφορετική από αυτή που θα αναπτύξεις εδώ.

Επίσης εδώ πολύ πιθανό να απογοητευτείς, από αυτά που ίσως έχεις στο μυαλό σου για το τι είναι πανεπιστήμιο, πως γίνεται η διδασκαλία, τι παίζει στις εξεταστικές και ποιο είναι το επίπεδο της μάθησης που λαμβάνεις (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι το επίπεδο των προγ/των σπουδών, αλλά το τι τελικά φθάνει σε εσένα!).

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.