Μετάβαση στο περιεχόμενο

εξαρτημένο τοπογραφικό


Recommended Posts

γειά σας. μια απλή ερώτηση:

πώς θα είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το τοπογραφικό που έχω στα χέρια μου από μηχανικό είναι εξαρτημένο? θα πρέπει να υπάρχει σχετική βεβαίωση στο πλάι? ύπάρχει κάτι σχεδιαστικά που να το διακρίνει? ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 41
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Θα πρέπει οι κορυφές του γηπέδου να είναι εξαρτημένες από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων ΕΓΣΑ 87, δηλ να υπάρχει ένα πινακάκι με τις συντεταγμένες των κορυφών και μάλλον πάνω πάνω θα αναφέρει και την εξάρτησή από που είναι.Βεβαίωση δε χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει επίσης να υπάρχει και ο κάναβος, όπου είναι το πιο χαρακτηριστικό + εννοείται το πινακάκι που ανέφερε ο Μανώλης.

Link to comment
Share on other sites

Και θα έπρεπε φυσικά να υπάρχει η στοιχειώδη εξοικείωση με βασικά θέματα που ασχολούμαστε από τα πρώτα έτη της σχολής μας.

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα, είμαι συναδερφος πολιτικός μηχανικός και έχω το εξής θέμα έκανα ένα τοπογραφικό - αποτύπωση υπάρχουσας κατάστασης σε ένα εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο και αποτυπωθηκαν όλες οι εξωτερικές περιφράξεις και τα υλοποιημένα όρια χώρις να φαίνονται πουθενα τα θεωρητικά όρια(δηλαδή που θα έπρεπε πραγματικά να είναι. Έτσι λοιπόν προέκυψε μια αναντιστοιχία 117 τμ ανάμεσα στο παλίο τοπογραφικό 4875τμ και το νέο 4992. Έφοσον λοιπόν υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στα συμβόλαια και στην αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης θα χρειαστεί αλλάγή στα συμβόλαια. Ρωτώ γιατί θέλω να το ρυθμίσω αρχικά με Ν4014 και ενδέχεται να δημιουργηθεί θέμα λόγω αναντιστοιχίας....

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που χρειάζεται είναι επαναχάραξη των ορίων και διόρθωση της περίφραξης ώστε τα θεωρητικά όρια να συμπίπτουν με τα πραγματικά. Αυτή η αναντιστοιχία των 117τμ σημαίνει ότι έχουν προστεθεί τετραγωνικά από κάποιο από τα γειτονικά ή από κάποιον κοινόχρηστο χώρο. Πώς λοιπόν να γίνει διόρθωση συμβολαίων όταν έχει καταπατηθεί γη;

Link to comment
Share on other sites

Χρίστο, μπορεί να μη έχει καταπατηθεί καν γη από αλλού, αλλά η παλιά μέτρηση να ήταν με κορδέλα ή και με λάθη.

Αν τα υποδεικνυόμενα όρια από τον ιδιοκτήτη έχουν σαφή οριοθέτηση και δεν υπάρχει αμφισβήτηση από αλλού τότε γίνεται διόρθωση με χαρακτηρισμό από τον συμβολαιογράφο «σύμφωνα με νεότερη και επακριβή επιμέτρηση».

Φυσικά μπορεί να υπάρχουν κι άλλα προβλήματα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή μια μέτρηση με κορδέλα βγάζει μήκη πάντα μεγαλύτερα από το απόλυτα οριζόντιο (είτε λόγω βέλους, είτε γιατί μετράει στην πραγματικότητα μια κεκλιμένη απόσταση - εξαίρεση: η "ξεχαρβαλωμένη" κορδέλα), 99.9% ένας παλιός τίτλος έχει ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ εμβαδό από έναν σημερινό (όταν αυτός έχει μετρηθεί με ηλεκτρονικό όργανο). 117μ² επιπλέον στα 5 στρέμματα είναι κάτι άλλο. Είτε λάθος (εσκεμμένο ή όχι) στην περίφραξη, είτε λάθος στον αρχικό υπολογισμό του εμβαδού.

Edited by dsworks
Link to comment
Share on other sites

Το πιθανότερο είναι η περίφραξη να τοποθετήθηκε με χρήση κορδέλας παρά να συντάχθηκε με κορδέλα το παλιό τοπογραφικό.

Link to comment
Share on other sites

Εαν πρόκειται για κληροτεμάχιο διανομής, τότε σίγουρα έχει γίνει κάποιο λάθος, προφανώς στην κατασκευή των περιφράξεων. Οπως ανέφερε ο συνάδελφος Cna, πρεπει να επαναπροσδιοριστούν τα όρια ωστε να φανεί το πρόβλημα και να διορθωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.