Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΜΕΚ-ΜΕΕΠ στελέχωση


kitsos

Recommended Posts

Ναι είναι τροποποίηση σύμβασης που προέβλεπε ΚΑΘΟΛΟΥ αμοιβή. Μόνο ΤΣΜΕΔΕ. Επειδή όμως είχαμε γκρίνιες του έβαλα το 1000αρικο μετά..Επιμένω, η αμοιβή στελέχους δεν ορίζεται π ο υ θ ε ν α. Όποιος έχει νομοθεσία επι του θέματος καλοδεχούμενη..

Edited by george.eng
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 204
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μας μπερδεύετε... Αλλη σύμβαση εχει ανέβει στο Δ15; δηλαδή πήγε άλλη στην εφορία και έπειτα στο Δ15 και μετά απο ολα αυτά τροποποιήθηκε; Για ευνόητους λόγους;

Link to comment
Share on other sites

έγινε αντικατάσταση στελέχους.μπήκε το εν λόγω μεκ με τσμεδε μονο (δ15).Ο λόγος αντκαστάστασης του προηγούμενου μεκ ήταν αυτός ακριβώς, η αμοιβή που δεν θα επαιρνε από το 2011 και μετά. μετά από κάποιο καιρό και ενώ πήραμε δυο δουλειές, το μεκ γκρίνιαξε...έγινε το τροποποιητικό που είδες το οποίο πήγε εφορία μόνο. Ελπίζω να λύθηκαν οι όποιες απορίες..

 

 

Α και αν δεν σου κάθεται καλά η όλη διαδικασία, αρκεί να μετατρέψεις το ΤΣΜΕΔΕ σε ΕΥΡΩ... :shock:

Edited by george.eng
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ναι είναι τροποποίηση σύμβασης που προέβλεπε ΚΑΘΟΛΟΥ αμοιβή. Μόνο ΤΣΜΕΔΕ. Επειδή όμως είχαμε γκρίνιες του έβαλα το 1000αρικο μετά..Επιμένω, η αμοιβή στελέχους δεν ορίζεται π ο υ θ ε ν α. Όποιος έχει νομοθεσία επι του θέματος καλοδεχούμενη..

 

Ο μηχανικός που στελεχώνει το ΜΕΕΠ σου με το ΜΕΚ του είναι σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με την εταιρεία σου με σύμβαση αορίστου χρόνου (ή ορισμένου αν έτσι το ορίσατε στο συμφωνητικό που υποβάλλατε για τη στελέχωση). Κατά το νόμο δεν υπάρχει ο όρος ''ενοικίαση'' ΜΕΚ. Οι μηχανικοί αυτοί, για το νόμο, πρέπει να έχουν άμεση συμμετοχή στην εκτέλεση των έργων. Η τεχνική εμπειρία και κατάρτησή τους είναι αυτή που εξασφαλίζει τα όρια προυπολογισμού των έργων που παίρνει η κάθε εταιρεία με το ΜΕΕΠ της.. Αυτά πάντα σε θεωρητικό επίπεδο βέβαια στην Ελλάδα. Στην πράξη όλοι μας γνωρίζουμε ποιό καθεστός επικρατεί.

 

Κατά συνέπεια έχεις καταθέσει συμφωνητικό στην Δ15 με τα ελάχιστα της Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ...και το σταματάω εδω για να μην τρέχουμε...

 

Τσεκ το επισυναπτόμενο

sse_22_2012.pdf

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια σας.


Έστω ΜΕΚ που στελεχώνει εταιρία. Η εταιρία, δεν έχει καλύψει τις εισφορές των στελεχών στο ΤΣΜΕΔΕ, παροτι αυτό είναι μερος της συμφωνίας.


Η εταιρία δεν κατεβαίνει αυτό το διάστημα σε νεες δημποπρασίες, λογω αδυναμίας έκδοσης εγγυητικών επιστολών, αλλά εκτελεί κανονικά (σε κάποιο βαθμό) τα υφιστάμενα έργα.


Εν τούτοις, δεν διατηρεί ασφαλιστική ενημερότητα της στελέχωσής της,ούτε έχει ενημερότητα πτυχίου, εδώ και καιρό.


Το Υπουργείο, κάνει τα στραβά μάτια!


 


ΕΡΩΤΗΜΑ: γνωρίζει κανείς διαδικασία, νόμο, οτιδήποτε, θα μπορούσε να οδηγήσει την εταιρία να καλύψει τις οφειλές της στελέχωσής της στο ΤΣΜΕΔΕ;


Πάσα απάντηση ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ.


 


Τέλος, θα συμφωνήσω με την ChristinaZ, η σύμβαση που κατατίθεται στη Δ15 ακολουθεί τα κατώτατα επιτρεπτά όρια κάποιας ΣΣΕ μηχανικών, για την οποία δεν είμαι απολύτως ενήμερος. Από εκεί και ύστερα, ακολουθεί συνήθως, ιδιωτικό συμφωνητικό, τροποποίησης (προς τα κάτω φυσικά) της αμοιβής που προβλέπει η αρχική σύμβαση.

Link to comment
Share on other sites

Αφού όπως γράφεις "...Η εταιρία, δεν έχει καλύψει τις εισφορές των στελεχών στο ΤΣΜΕΔΕ, παροτι αυτό είναι μερος της συμφωνίας.." και "..η σύμβαση που κατατίθεται στη Δ15 ακολουθεί τα κατώτατα επιτρεπτά όρια κάποιας ΣΣΕ μηχανικών, για την οποία δεν είμαι απολύτως ενήμερος. Από εκεί και ύστερα, ακολουθεί συνήθως, ιδιωτικό συμφωνητικό, τροποποίησης (προς τα κάτω φυσικά) της αμοιβής που προβλέπει η αρχική σύμβαση..." και την έχεις καταθέσει στην εφορία κατά τα νόμιμα (τριμηνιαίες καταστασεις ΔΟΥ) τότε πιστεύω ότι έχεις έννομο συμφέρον.

Γνώμη μου, συμβουλέψου όμως κάποιον δικηγόρο για το πώς θα το διεκδικήσεις.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αγαπητέ georgegaleos, γνωρίζω ότι αστικά έχω κάθε δεδομένο υπέρ μου και πιθανότατα θα δικαιωθώ σε τυχόν διεκδικητική αγωγή. Το ζήτημα όμως είναι ο απαγορευτικός χρόνος απόδοσης δικαιοσύνης (1ος, ίσως και 2ος βαθμός, αναβολές κλπ), ενώ από την άλλη πλευρά, οι θεσμικοί κανόνες, Υπουργείο, επιτροπή ΜΕΕΠ και Δ15, περί άλλα τυρβάζουν, για να μην πω ακριβέστερα, ότι κάνουν τα στραβά μάτια, προστατεύοντας τιε ταιρίες.

 

Ο νόμος είναι σαφής, αλά ουδέποτε έχει μέχρι σήμερα εφαρμοστεί:

 

Αρθρ. 5 - ΦΕΚ 102Β/31-1-2006 Διαδικασία τήρησης Μ.Ε.Ε.Π.) που ακολουθούν την επιστολή αυτή και αφορά μία διάταξη του νόμου περί πτυχίων που δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα και αναφέρει ότι :  ΄΄ η διαδικασία της έκτακτης αναθεώρησης με πρωτοβουλία της υπηρεσίας κινείται επίσης στις περιπτώσεις που δεν υποβάλλεται, μέσα σε προθεσμία έξι (6) μηνών από την λήξη ισχύος της προηγούμενης αίτησης για έκδοση Ενημερότητας Πτυχίου συνοδευόμενη με πλήρη δικαιολογη­τικά, από επιχείρηση που υπέχει σχετική υποχρέωση.’’

 

Είναι προφανές, ότι εάν κινούνταν η εν λόγω αυτεπάγγελτη διαδικασία, οι εταιρίες θα είχαν την αναγκαία πίεση, για να συμμορφωθούν με υποχρεώσεις του ΜΕΕΠ.

Edited by gaeleng
Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν, ευχαριστώ και για την ενημέρωση γιατί από ότι είδες δεν το γνώριζα και εγω το θέμα. Πάντως έχεις δίκιο 100% σ' αυτά που γράφεις. 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.