Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εφαρμογή διανομών - ρυμοτομιών Υπουργείου Γεωργίας


zap

Recommended Posts

Βλέπω στα posts πολλών συναδέλφων όταν γίνεται κουβέντα για το κρατικό σύστημα συντεταγμένων να σχετίζεται αυτό άμεσα με το ΕΓΣΑ '87. Για να μην παρεξηγηθώ συμφωνώ όπως άλλοστε όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι συνάδελφοι για την εξάρτηση όλων των τοπογραφικών - γεωδαιτικών εργασιών από ένα σύστημα αναφοράς και ότι αυτή τη στιγμή τα κριτήρια αυτά στην πολύπαθη χώρα μας τα πληρεί το ΕΓΣΑ '87. Αναγνωρίζω επίσης την καλή πρόθεση του νομοθέτη , του Πανελληνίου Συλλόγου Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών και άλλων φορέων.Εδώ όμως μπαίνει το "αλλά". Τι γίνεται στην περίπτωση όπου καλούμαστε να εφαρμόσουμε διαγράμματα διανομών ή ρυμοτομιών αγροτικών οικισμών όπως αυτά υπαρχουν κατά κόρον κυρίως στη Β. Ελλάδα και στη Θεσσαλία;Κάνω λόγο για διανομές ή ρυμοτομίες όπου υπάρχουν και ΄σώζονται τόσο στοιχεία τριγωνισμού και οδεύσεις όσο και τριγωνομετρικά σημεία στην ύπαιθρο (τα γνωστά βαθράκια της Τοπογραφικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Γεωργίας).Αυτά με την ευρύτερη - και κατά τη γνώμη μου σωστή - έννοια του όρου αποτελούν επίσης κρατικό σύστημα αναφοράς.Υπενθυμιζω ότι αυτές οι εργασίες έχουν κυρωθεί με ΦΕΚ και αποτελούν τον μόνο τρόπο νομικής και γεωμετρικής κατοχύρωσης και καταχώρισης ιδιοκτησιών στον ελλαδικό χώρο ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν έχουν "μπει" στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Πιστεύω ότι έχω ολοκληρωμένη άποψη και τρόπο λύσης του θέματος την οποία για να μην κουράσω δε θα ήθελα να καταθέσω στην πάρούσα φάση και περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις και άλλων συναδέλφων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών στα πλαίσια ενός γόνιμου διαλόγου.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στο forum και καλές δημοσιεύσεις.

Το θέμα που άνοιξες είναι σοβαρό και έχει συζητηθεί επαρκώς, κατά την άποψή μου, στο παρελθόν και, ειδικά, στην περίοδο αμέσως μετά την ψήφιση του άρθρου 40 του ν. 4030/11. Με σχετική αναζήτηση θα βρεις αντίστοιχα θέματα και τις απόψεις των συναδέλφων.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες συνάδελφε (είναι προφανές από τα γραπτά σου πως είσαι συνάδελφο) και καλές δημοσιεύσεις.

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να συμπληρώσεις την ειδικότητα σου στο προφίλ σου όπως απαιτείται.

Ευχαριστώ, καλή αρχή και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.