Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκύκλιος 9/2012 - Διευκρινίσεις για την υποβολή μελέτης προσβασιμότητας ΑμεΑ


Recommended Posts

Απ' ότι φαίνεται (άρθρο 26 - ΝΟΚ) απαιτείται η εξασφάλιση αυτόνομης και ασφαλούς οριζ. κ κατακ. προσπέλασης των ΑΜΕΑ σε όλους τους εξωτερικούς κ εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους των κτιρίων κατοικίας. Επομένως πρέπει κ οι διαστάσεις του ασανσέρ να είναι οι κατάλληλες για την εξυπηρέτησή τους. Πόσο, δλδ, θα πρέπει να είναι οι ελάχιστες διαστάσεις της τρύπας του ασανσέρ; 1,50Χ1,80 αρκεί;

Κ όσον αφορά στη διασφάλιση συνθηκών εύκολης μετατρεψιμότητας των κατοικιών τι πρέπει να λάβουμε υπόψη; Περιορίζεται κάπως η ελευθερία στα αρχιτεκτονικά;

Link to comment
Share on other sites

την απαίτηση πρόβλεψης θέσης αμαξιδίου ΑΜΕΑ έκτακτης ανάγκης την είδες;

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Για μένα παραμένει, ένα ακόμη άγνωστο στοιχείο, του ΝΟΚ;;

Για σένα, ίσως να είναι αυτό που λες

 

Δεν θα χρειάζεται όμως και ένα μικρό περιθώριο ελιγμών;;

Πόσο είναι αυτό;

υ.γ δες

(ερώτηση:μιά θέση ανά όροφο με πληθ<200 ατ-και ΟΧΙ μία για όλη την οικοδομή με πληθυσμό <200ατ

επίσης μπορείς να θεωρήσεις λογικό να βάλεις ένα ΑΜΕΑ σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης σε ένα χώρο 1.5*1.5 π.χ;; έστω και ανοιχτό από την μία πλευρά; ;)

 

2. (εντος ε.ρ.σχ) (εκτος ε.ρ.σχ) (οικισιμοί χ.ε.ρ.σχ Η δυνατότητα αυτόνομης και ασφαλούς προσπέλασης όλων των κτιρίων από άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα και η εξυπηρέτηση αυτών εξασφαλίζεται με προσβάσιμες οριζόντιες και κατακόρυφες οδεύσεις που αρχίζουν από τη στάθμη του πεζοδρομίου και φτάνουν μέχρι την πόρτα του ανελκυστήρα και τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κτιρίων αυτών και αποτελούνται από στοιχεία κατάλληλων προδιαγραφών, όπως ράμπες, αναβατόρια, ανελκυστήρες, με την πρόβλεψη προστατευμένων προσβάσιμων χώρων αναμονής σε περίπτωση έκτακτων αναγκών σε κάθε όροφο σε αναλογία ένας χώρος με μία θέση αμαξιδίου, όταν ο πληθυσμός του ορόφου είναι μικρότερος από 200 άτομα, ή 1 χώρος με δύο θέσεις αμαξιδίου όταν ο πληθυσμός του ορόφου είναι μεγαλύτερος από 200 άτομα.

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή σε 2όροφη κατοικία με εσωτ. κλιμ/σιο, εντός ή εκτός σχεδίου, θα χρειάζεται ασανσέρ από εδώ και πέρα? Δεν το καταλαβαίνω αυτό και το θεωρώ παράλογο. 'Αν μιλούσαμε για δημόσια κτίρια έχει καλώς, αλλά για κατοικίες δεν μπορεί να υποχρεώνει τους ιδ/τες στην εγκ/ση ασανσέρ, θα γεμίσουμε κουβούκλια-θαλάμους.

Link to comment
Share on other sites

δυσκολότερο και σοβαρότερο για πολυκατοικίες είναι η δημιουργία προστατευμένων προσβάσιμων χώρων αναμονής σε περίπτωση έκτακτων αναγκών σε κάθε όροφο.

αυτό θα αλλάξει εντελώς το σχεδιασμό που κάναμε μέχρι τώρα στα κλιμακοστάσια

ευτυχώς που αφαιρούνται από τη δόμηση

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ασανσέρ; Μπορεί να μπει μηχανισμός στην σκάλα. Τουτέστιν μεγαλύτερη σκάλα;

 

Εγώ βλέπω μόνο μπλέξιμο. Δεν ξέρω, και δεν μπορώ να φανταστώ πολλούς ιδ/τες που ευχαρίστως για το σπίτι τους θα κάνανε εγκατάσταση ασανσέρ ή του μηχανισμού ανάβασης στην εσωτ. σκάλα της κατοικίας τους. Δεν μιλάμε, το ξαναλέω, για δημόσια κτίρια ούτε για χρήσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Μιλάμε για ιδιόκτητες κατοικίες. Το να υπάρχει η πρόβλεψη καλό είναι, σ' αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να είναι αυτή προαιρετική και να δίνει μπόνους στον εκάστοτε ιδ/τη του ακινήτου.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ότι θα δημιουργήσει προβλήματα είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά μην νομίζεται πως το γνωρίζουν πολλοί. Ακόμα και σε πολεοδομίες έχουν άγνοια επί του θέματος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.