Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκύκλιος 9/2012 - Διευκρινίσεις για την υποβολή μελέτης προσβασιμότητας ΑμεΑ


Recommended Posts

δεν με πέρνει να έχω κλίση 5% δεν έχω τόσο μεγάλο οικόπεδο! άλλωστε έχω μονάχα μία είσοδο πως θα την κάνω αυτήν αμεα?αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι αν πρέπει να κατασκευασθεί η απλά να προβλεφθει η ράμπα αμέα. και στην μονοκατοικια σε οικισμο ποιοι είναι οιεξωτερικοι και εσωτερικοι κοινόχρηστοι χωροι????

Link to comment
Share on other sites

Ξέρει κανέις να διαφωτήσει την κατάσταση???????? απαιτείται η όχι σε μονοκατοικία μελέτη ΑΜΕΑ?????????

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς απαιτείται. Δεν προβλέπεται εξαίρεση για μονοκατοικία στο άρθρο 26 του Ν.Ο.Κ.

Link to comment
Share on other sites

ΑΛέξανδρε αν ισχύει αυτό που λες ,τότε τι γίνεται στην περίπτωση των υπόσκαφων κτιρίων?

Link to comment
Share on other sites

Μηχανικός ανελκυστήρας. Δυστυχώς φίλε Μανώλη οι εξαιρέσεις αν δεις είναι ελάχιστες και σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνει ούτε καν τα υπόσκαφα!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και από μένα,

σε μονοκατοικία 66 τμ (ιδιόκτητου οικοπέδου) υπερύψωσης από το έδαφος 80 εκ (δηλ. ράμπας 16 μ + πλατύσκαλο 1,5 μ!) υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που πρέπει να υπάρχει πρόσβαση; και επίσης μπορεί να γίνει απλά πρόβλεψη χώρου για μελλοντική τοποθέτηση αναβατορίου ΕΦΟΣΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ και όχι να κατασκευαστεί εξαρχής (αντί γγια ράμπα); Ο ελεγχτής δόμησης περιμένει να δει το αναβατόριο ή του αρκεί να υπάρχει χώρος εκεί που προβλέπεται να μπει; Και στην ράμπα επίσης περιμένει να την δει ή του αρκεί να υπάρχει ο χώρος; Και μια τελευταία ερώτηση, από το πεζοδρόμιο ως την είσοδο που σκοπεύει ο πελάτης μου να κάνει δρόμο για το αυτοκίνητο - και έτσι θα μπαίνει και το καρότσι, πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί για να πάρουμε την άδεια από τον ελεγχτή ή μπορεί και αυτός να γίνει στο μέλλον;

Έχω σκάσει, ο πελάτης -με το δίκιο του- δε θέλει τέτοια έξοδα στο εξοχικό του στο χωριο!!

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι εφόσον δεν έχουν τεθεί σε κοινή χρήση με την έννοια του αστικού δικαίου. Κατά τις πολεοδομικές διατάξεις αυτό προκύπτει από την παρ. 39 του άρθρου 2 του Ν.Ο.Κ.. Ναι μπορεί να γίνει απλά πρόβλεψη και ναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μελέτη αναβατόρια αντί ράμπας. Όχι δεν πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Ερωτήματα επί του ΤΟΣΟ σοβαρού θέματος:

 

1. Στο Αρ26-1 αναφέρει για τα νέα κτίρια (πλην κατοικίας): πρόβλεψη προσβάσιμων σε άτομα με αναπηρία σε Χώρους Υγιεινής σε ποσοστό 5% η ένας ανά συγκρότημα χωρών υγιεινής

Δηλαδή σε οικοδομή με ανεξάρτητες ιδιοκτησίες ανά όροφο τι κάνω ... κάθε ιδιοκτησία πρέπει να έχει wc αμέα ?? και ανεξάρτητα από το εμβαδόν τους ???

 

2. Στο Σχεδίαζοντας δεν περιλαμβάνει τα γραφεία η τα ιατρεία

(1.1. Κτίρια των δημοσίων υπηρεσιών κτίρια διοικητικών υπηρεσιών

1.1.2. αίθουσες συναλλαγής με το κοινό, όπως ταχυδρομεία, γραφεία ΟΤΕ, ∆ΕΗ, τράπεζες κλπ)

.... πως τα αντιμετωπίζουμε ???

 

3. Σύμφωνα με το site του ypeka εκδόθηκαν μεταγενέστεροι νόμοι από το "σχεδιάζοντας" που υπερισχύουν όπως ο 2831/2000 που αναφέρει το ελάχιστο πλάτος διαδρόμου είναι 1,30 μ ενώ στο "σχεδιάζοντας" είναι 1,50 (για τα κτήρια κοινού)

Τι ισχύει ???

 

4. Στον ακάλυπτο της οικοδομής είναι υποχρεωτική η πρόσβαση αμέα - δηλαδή πρέπει να γίνει με διάδρομο κτλ?????... παλιά μπορούσαμε να κάνουμε και πρόσβαση στον ακάλυπτο μέσω του υπογείου με σκάλες

Edited by chronism
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια ερώτηση κι από μένα...Από πολεοδομία μου ζήτησαν και εμένα μελέτη προσβασιμότητας για Αμεα για... αγροτική αποθήκη 120 τμ σε χωράφι 6000 στρεμμάτων. Γνωρίζει κανείς αν όντως έχω αυτήν την υποχρέωση; Θα υποχρεώσω δηλαδή τον ιδιοκτήτη πέρα της ράμπας (την οποία να σχεδιάσω αν απιτείται) να μπει σε έξοδα γενικότερων διαμορφώσεων για δάπεδα, υλικά και ό,τι απαιτείται για τα ΑΜΕΑ; Σίγουρα χρειάζεται μια αγροτική αποθήκη κάτι τέτοιο; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεις πως ξεκινάει το άρθρο 26 του ΝΟΚ θα καταλάβεις γιατί σου το ζητάνε

 

1. Στους χώρους όλων των νέων κτιρίων εκτός των κτιρίων με χρήση κατοικίας, για τα οποία η άδεια δόμησης εκδίδεται μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, επιβάλλεται να εξασφαλίζεται η οριζόντια και κατακόρυφη αυτόνομη και ασφαλής προσπέλαση από άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενα άτομα και η εξυπηρέτηση αυτών σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους των κτιρίων σύμφωνα με τις Οδηγίες Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής "Σχεδιάζοντας για Όλους", όπως αυτές τροποποιούνται και ισχύουν κάθε φορά...............

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.