Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Θέση Parking βάσει άδειας & Συμβολαιογραφική Πράξη


Recommended Posts

Καλημέρα,

ξέρει κάποιος αν μπορεί να γίνει συμβολαιογραφική πράξη για μία θέση Parking, χωρίς αυτή η θέση Parking να υπάρχει στην Οικοδομική Άδεια? Δηλαδή η κάτοψη που υπάρχει στο Συμβόλαιο να μην συμφωνεί με αυτή της Ο.Α.?

Υπόψην ότι η εν λόγω θέση δεν βρίσκεται στην πιλοτή ή στο υπόγειο αλλά στον κοινόχρηστο χώρο συγκροτήματος κατοικιών.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Πως θα γίνει συμβολαιογραφική πράξη σε κάτι ...αόρατο? :)

Νομιζω πως αν το προχωρήσεις μονο προβλήματα μπορεί να σου φερει. Σκέψου μόνο οτι ενας από τους ιδιοκτήτες θα εχει μια κατοψη ΜΕ μια θέση σταθμευσης που περιγράφεται σε συμβόλαιο (αν υποθέσουμε οτι θα την κάνει ο συμβολαιογράφος) , ενώ οι άλλοι θα έχουν τις νομιμες κατοψεις της πολεοδομίας ΧΩΡΙΣ τη θέση! Κι αν υποθέσουμε πως όλοι οι κάτοικοι του συγκροτήμαος παρουν τις ΝΕΕΣ κατόψεις, στο αρχείο της πολεοδομίας θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι ΠΑΛΙΕΣ.

Πάντως, δε βρισκω λιγοτερο σημαντικο το οτι η θεση σταθμευσης βρισκεται στον κοινοχρηστο χώρο και οχι στην πυλωρή ή στο υπόγειο. Φαντάζομαι πως εχει γινει μελετη περιβάλλοντος χώρου οπότε κι αυτή εχει τη σημασία της.

 

Δεν υπάρχει καποιος τρόπος να γίνουν όλα όπως πρέπει ωστε να μην εχεις μπερδέματα στο μελλον?

Link to comment
Share on other sites

Είναι ειδική περίπτωση. Η σύζυγος του εργολάβου είναι συμβολαιογράφος και συνέταξε μια συμβολαιογραφική πράξη που του παραχωρεί όπως λέει αυτή τη θέση στάθμευσης. (ο εργολάβος έχει κρατήσει και ένα διαμέρισμα για αυτόν). Βρήκα τον αρχιτέκτονα που έκανε τη μελέτη και επίβλεψη της κατασκευής του συγκροτήματος και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να φαίνεται εκεί θέση στάθμευσης. Το συγκρότημα έχει 6 κτίρια, το καθένα από αυτά έχει δική του κάτοψη ισογείου. Είναι δυνατό ο συμβολαιογράφος να κάνει ότι του καπνίσει, χωρίς να φαίνεται στην οικοδομική άδεια;

Και τι μπορείς να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση?

Υπόψην ότι το θέμα ανέκυψε μετά από την προκλητικότατη συμπεριφορά του εργολάβου, καθώς ενώ είχα παρκάρει στον ακάλυπτο, με έκλεισε με το δικό του όχημα σκοπίμως για να μην μπορώ να φύγω και όταν του είπα ευγενικά να το πάρει γιατί με έχει κλείσει, μου λέει δεν μπορώ τώρα και κατέβηκε μετά από μία ώρα!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι να μάθουν και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος των κατοικιών (όπως λες) την ύπαρξη αυτής της κατά τον "εργολάβο" και τη "σύζυγό του" ιδιόκτητης θέσης στάθμευσης.....

 

Μπουρλότο.....!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, ο,τι να'ναι! Και σιγουρα, για να γινει κατι τετοιο, εβαλαν μια θεση αυθαιρετα στην κατοψη ισογειου και η συμβολαιογραφος-συζυγος παραχωρει στον εργολαβο και ιδιοκτητη -συζυγο την ''αορατη'' θεση!

 

Παραχωρείστε τωρα που γυριζει δηλαδη... Συμφωνω με τον Ιάσονα... ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!

 

edit

Παντως αν ημουν στη θέση σου nik πολύ θα ηθελα να δω την κατοψη που υπαρχει στο υποθηκοφυλακειο!!! :)

Edited by nasos1979
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

...το γεγονος οτι ο εργολαβος ειναι συζυγος συμβ/φου, δεν τον καθιστα a priori παραβάτη... ούτε αυτον ούτε την γυναικα του....

 

Η παραχωρηση του δικαιωματος της αποκλειστικης χρησης τμηματος ή τμηματων τιυ ακαλυπτου, ειναι νομιμη πραξη και εξυπηρετει την σταθμευση των ΙΧ των ενοίκων εν γενει

και γινεται, συνηθως, με τον κανονισμό ή με τα συμβολαια κλπκλπ.

Προκειται για καθόλα νομιμη πραξη...

Η ανω θεση στον ακαλυπτο θα μπορουσε κάλλιστα να ειχε δοθεί σε οποιονδηποτε άλλον αγοραστη

 

και, ειναι πλεον απο βεβαιο οτι, υπαρχουν ήδη και άλλες ΘΣΑ στο επιμαχο σημειο...οι "ιδιοκτητες" των οποίων, ομοίως θα αξιωναν την μη καταπατηση...ισως και με λιγωτερο ...κοσμια συμπεριφορά...

καλημερα σε ολους

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με dimitris GM.

Με την προσθήκη ότι είναι επιτρεπτό να δημιουργηθεί συμβολαιογραφικά μιά θέση στάθμευσης σε κοινόχρηστο χώρο που να μην φαίνεται στα σχέδια της πολεοδομίας με δύο προϋποθέσεις:

1. Η δημιουργία της εν λόγω θέσης να μην καταργεί/τροποποιεί/ αχρηστεύει τις θέσεις που φαίνονται στα σχέδια της πολεοδομίας.

2. Την συμβολαιογραφική πράξη δημιουργίας της θέσης να την προσυπογράφουν όλοι οι ιδιοκτήτες που υπάρχουν εκείνη τη χρονική στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

δλδ

1] να μην επηρεαζονται οι - υποχρεωτικες- θεσεις του ν. 1221

2] γι αυτο λεμε...καλυτερα να συντασεται απο πριν ο κανονισμός...για να αποδεχονται ολοι τα ..παντα ολα...

αλλα, λυνεται -και εχει λυθει επανειλημενα.....- με την ληψη σχετικης και αναλυτικης πληρεξουσιοτητας στα οριστικα συμβολαια, απο μερος των αγοραστων...

Παντως, ο απο πριν από ολα μεταγεγραμμενος κανονισμός

ειναι το 100%

 

καλημερα arcgeo

 

δεν το ειχα δει το θεμα....απλα επενεβην γιατι δημιουργουσε λανθασμενες εντυπωσεις...σε πολυ καίριο θεμα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Αφού συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες θα επισημάνω και μιά τρίτη παράγραφο που λέει ότι η νέα θέση στάθμευσης να μην μειώνει την υποχρεωτική φύτευση του οικοπέδου .

 

Αν δεν είναι σε φυτευόμενο χώρο , τότε δεν έχει πρόβλημα . Με κάποιες προυποθέσεις μπορεί να είναι και σε φυτευόμενο χώρο , αλλά είναι καλύτερα να μην μπαίνουμε σε λεπτομέρειες .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.