Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ηλεκτρολόγων ή Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών


Arctic

Recommended Posts

Γεια σας

 

Έβγαλα 16640 μόρια και είμαι κατηγορία πολυτέκνων. Δεν τα κατάφερα όσο ήθελα/μπορούσα ωστόσο μπαίνω σίγουρα σε σχολή ΗΜΜΥ(σίγουρα, κοιτώντας τις περσινές βάσεις) που σε κάθε περίπτωση θα ήταν και η πρώτη μου επιλογή.

 

Με ενδιαφέρει η Ηλεκτρονική και το Hardware. Είτε ΗΜΤΥ είτε ΗλεκτρολόγωνΜΜΥ είτε ΗλεκτρονικώνΜΜΥ μπω με αυτά θα ασχοληθώ. Στο μηχανογραφικό πρώτη επιλογή είναι ΗΜΤΥ Πάτρας(λόγο περιοχής),ελπίζω να το πιάσω αλλά λίγο δύσκολα.

 

Το ζήτημα είναι ποια θα είναι η δεύτερη επιλογή. Ηλεκτρολόγων(Ξάνθη) ή Ηλεκτρονικών(Χανιά);

Έχω ακούσει καλά λόγια και για τα δύο αλλά από θέμα projects/έρευνας(που θα με ενδιέφερε πολύ) νομίζω υπερτερεί η σχολή Ηλεκτρονικών. Και οι δύο πόλεις απέχουν αρκετά από τη περιοχή μου(Τρίκαλα) με τα Χανιά να απέχουν περισσότερο.

 

Όσοι γνωρίζουν ίσως να μπορούσαν να βοηθήσουν για το ποια σχολή είναι καλύτερη στα project, στη συνεργασία με καθηγητές, εργαστήρια και γενικά στο επίπεδο γνώσεων,εμπειριών και ευκαιριών(κάθε είδους) που προσφέρει η κάθε σχολή.

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αμα είσαι διατεθημένος να φιλήσεις και κατουρημένες ποδιές οποιοδήποτε πανεπιστήμιο σε οποιαδήποτε πόλη και σε οποιαδήποτε σχολή. Κατα τ' άλλα ένα και το αυτό θα είναι σαν εμπειρία, σαπίλα στα φοιτητικά, τα διοικητικά και τα ακαδημαϊκά θέματα...Κατά τη γνώμη μου οι ηλεκτρονικοί έχουν σαφώς καλύτερο μέλλον, αφού όλα όσα ξέρουμε αρχίζουν να ψηφιοποιούνται οπότε θα είναι απαραίτητοι σε κάθε μορφή χώρου εργασίας...φυσικά εκτός ελλάδας, γιατί εντός δεν αξίζει να σπουδάσεις και να μείνεις εδώ αμανάτι, ειδικά αν φύγεις εκτός της πόλης στην οποία μένουν οι γονείς σου και τα έξοδα θα είναι σημαντικά περισσότερα...

ΥΓ: Φυσικά σε όλα τα παραπάνω υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά είναι πραγματικά μηδαμινές, δυστυχώς...καλή επιτυχία, σταδιοδρομία κτλ κτλ και λυπάμαι που τα λέω έτσι πραγματικά και ειδικά σε ένα τόσο νέο παιδί, αλλά και στην αδερφή μου που είναι 16 ακόμα τα ίδια λεω..Ελπίζω να μη σου έκοψα τα φτερά...καλή τύχη!

 

Edited by mred62
Link to comment
Share on other sites

Ως σχολες δεν τις ξερω, γτ τελειωσα τους ηλεκτρολογους Πατρας.

Θα σε συμβουλευα να βαλεις τους ΗΜΜΥ Ξανθης καθως εχουν και τους δυο τιτλους.

Επισης εφοσον σε ενδιαφερει η Πατρα ως πρωτη επιλογη, κοιτα και τους Μηχανικους Υπολογιστων και Πληροφορικης που ειναι στο Πανεπιστημιο και ειναι το ιδιο γνωστικο αντικειμενο με αυτο στα Χανια.

Πληροφοριες για τα προγραμματα σπουδων ρωτα καποιους συναδελφους που εχουν τελειωσει αυτες τις σχολες.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις απαντησεις.

.Όσο για το τμήμα Μηχ Η/Υ Πάτρας, νομίζω έχουν διαφορετικό αντικείμενο από αυτό των Χανιών(τουλάχιστον κοιτώντας τα μαθηματα της πρώτης χρονιάς). Το τμήμα μηχανικών Η/Υ Πάτρας έχει κύρια κατεύθυνση τον προγραμματισμό-πληροφορική ενώ το τμήμα ΗΜΜΥ στα Χανιά το hardware και τα κυκλώματα. Νομίζω ότι παλαιότερα μπορούσαν να γίνουν μεταγραφές μεταξύ αυτών των δύο τμημάτων.

 

Να διευκρινίσω ότι σε όποια σχολή κι αν περάσω θέλω να ασχοληθώ με κυκλώματα,προγραμματισμό κτλ και όχι με ενέργειες,υπογραφές και τα σχετικά.

 

Τέλος τα εργασιακά δικαιώματα τι είναι και που αφορούν;

Link to comment
Share on other sites

Ενας γενικος ορισμος, εργασιακα δικαιωματα ειναι αν σου αναγνωριζουν να υπογραψεις εργα συγκεκριμενου τομεα.

Ως Ηλεκτρολογος Μηχανικος υπογραφεις για ηλεκτρολογικες και μηχανολογικες εγκαταστασεις.

 

Απο οτι ειχα ακουσει νομιζω οτι οι Η./Υ Πατρων κανουν hardaware, αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος.

Αλλα γτ δεν τηλεφωνεις στην γραμματεια τους ή βρες καποιον γνωστο σου να ρωτησεις.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως κι εγώ που έχω πολλούς γνωστούς από τους Η/Υ της Πάτρα έχω ακούσει ότι κάνουν πιο πολύ hardware υπολογιστων δες και σε κανένα μεγάλο τεχνολογικό forum να σου πουν .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.