Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή σχολής: MM ή ΜΠΔ


fandridis

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, είχα γράψει και πριν μερικούς μήνες ότι πάλευα να περάσω σε μια σχολή ηλεκτρολόγος ή μηχανολόγος, αφενός για έχω τα επαγγελματικά δικαιώματα μιας και ο πατέρας μου είναι ηλεκτρολόγος-εγκαταστάτης και πολύ πιθανό να είναι αυτή η μόνιμη μελλοντική δουλειά μου και αφετέρου επειδή έχω μια αγάπη προς τα ενεργειακά-μηχανολογικά.

Αρχικά σκόπευα για ΤΕΙ ηλεκτρολογίας, αλλά με τόσους προβληματισμούς για τα επαγγελματικά δικαιώματα και αφού έγραψα αρκετά καλά για να περάσω σε άλλες σχολές, κοιτάω λίγο πιο "ψηλά".

Κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών του ΜΠΔ στα Χανιά και μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον, επιπλέον λέγεται ότι είναι αρκετά καλή σχολή, με ανακαινισμένα και αξιοζήλευτα εργαστήρια. Όσο για τα Χανιά... σε ποιον δεν αρέσουν?

Έχει βέβαια και αυτή η σχολή μερικά προβλήματα με τον τίτλο του πτυχίου της, αλλά από ότι κατάλαβα, τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν διαφέρουν τα επαγγελματικά δικαιώματα με ενός μηχανολόγου ή ηλεκτρολόγου μηχανικού, σωστά?

Θα ήταν έγκλημα να δηλώσω πρώτη αυτή τη σχολή στο μηχανογραφικό (περνάω σίγουρα) ή να προσθέσω και τις σχολές μηχανολόγων μηχανικών στη Πάτρα και στο Βόλο πριν? (κάποιες πιθανότητες να περάσω) Γιατί πολλοί μου λένε "αν μπορείς να περάσεις ως καθαρός μηχανολόγος μηχανικός, προσπάθησε το."

Και δεύτερη ερώτηση, έστω ότι αποφασίζω αυτό, κάποιες διαφορές μεταξύ μηχανολόγων Πάτρας και Βόλου για το ποια θα ήταν προτιμότερη να επιλέξω?

 

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!

Link to comment
Share on other sites

Αν θες την γνώμη μου, δήλωσε Πάτρα Βόλο πρώτα και μετά τα Χανιά. Δεν πιστεύω να υπάρχει μεγάλη διαφορά απλά κάτι που ισχύει τώρα δεν είσαι σίγουρος ότι θα ισχύει και στο μέλλον (όσον αφορά δικαιώματα κλπ). Φίλοι μου σπουδάζουν στο ΜΠΔ είναι πολύ ευχαριστημένοι πάντως! Θα κλείσω λέγοντάς σου αυτό που μου είχε πει ένας καθηγητής στη σχολή, όταν τον ρώτησα για την ανταγωνιστικότητά μας (ΑΤΜ - ΕΜΠ). Όλους μπορείς να τους ανταγωνιστείς, αν έχεις υπόβαθρο! Καλή επιτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.