Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απλούστευση των διαδικασιών για κύρωση κοινόχρηστων δρόμων


Recommended Posts

Με σύντομες και σαφείς, πλέον, διαδικασίες, οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματά τους προς τους ΟΤΑ για κύρωση των κοινόχρηστων δρόμων των οικισμών, όπου υπάγονται τα ακίνητά τους, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ, ενώ θα έχουν και οι ίδιοι τη δυνατότητα να συντάσσουν φακέλους.

 

Ειδικότερα, με τις οδηγίες της εγκυκλίου συμπληρώνεται η ρύθμιση τόσο του άρθρου 35 (Ν3937/11)όσο και της αντίστοιχης υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίστηκαν οι προδιαγραφές για τη σύνταξη των απαραίτητων διαγραμμάτων για την κύρωση των δικτύων των κοινόχρηστων οδών.

 

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν πλέον να προωθήσουν εκκρεμή ζητήματα και αιτήματά τους, ενώ τους δίνεται ακόμη η δυνατότητα να συντάσσουν οι ίδιοι τα στοιχεία του φακέλου, υποστηρίζοντας το έργο του οικείου ΟΤΑ, με διαδικασίες που εξηγούν με λεπτομέρεια τη διαδοχή των ενεργειών τόσο από τις υπηρεσίες των Δήμων όσο και από την αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και τους μελετητές μηχανικούς.

 

Παράλληλα, οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν με αίτημά τους από την Κτηματολόγιο Α.Ε. τους ορθοφωτοχάρτες για όλη την επιφάνεια των αυτοδιοικητικών τους ορίων, τους οποίους θα θέτουν στη διάθεση των ενδιαφερόμενων.

 

Αναλυτικά η εγκύκλιος που αφορά στην κύρωση των δικτύων κοινόχρηστων χώρων οικισμών, δημοσιεύθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ

 

 

http://et.diavgeia.g...0-%CE%94%CE%A98

Edited by Manolis gon
μια μικρή διόρθωση
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα σε όλους, μετά από μία μακρά απουσία...

 

Μετά από διαρκείς αναβολές, "ψείρισμα" του άρθρου 35 του Νόμου Μπιρμπίλη και ερωτήσεις επί ερωτήσεων στο υπουργείο εκ μέρους της πολεοδομικής υπηρεσίας του δήμου Ναυπλίου, η τελευταία ερώτησή τους αφορά το εξής...

 

... έστω ότι τα παραχωρημένα τμήματα που περιλαμβάνονται στο άρθρο 35 κυρώνονται βάση της προβλεπόμενης διαδικασίας και συνδέονται με το προϋπάρχον δίκτυο. Το προϋπάρχον όμως δίκτυο είναι νόμιμο...?

 

Το υπουργείο βέβαια δεν έχει απαντήσει εδώ και μερικούς μήνες...

 

Επανέρχεται λοιπόν τώρα η ίδια υπηρεσία που οδήγησε τα πράγματα στην 1828/08 του ΣτΕ που "πάγωσε" την οικοδόμηση στους οικισμούς > 2000 και θέτει υπό αμφισβήτηση σχεδόν ολόκληρο το προϋπάρχον δίκτυο όλων των οικισμών της χώρας.

 

Το αισχρό της υπόθεσης είναι πως σε οικοδομικό τετράγωνο που έχει προκύψει από Ιδιωτική Ρυμοτόμηση παρακαλώ, σε χωριό της Αργολίδας, έχουν κατασκευαστεί 4 μεζονέτες. Διαβάστε προσεχτικά!!!

 

Η Πρώτη ανήκει στον Διευθυντή της Πολεοδομίας Ναυπλίου!!!

 

Η Δεύτερη ανήκει στον Υποδιευθυντή της Πολεοδομίας Ναυπλίου!!!

 

Η Τρίτη στον Δασάρχη!!!

 

και η Τέταρτη σε κάποιον που, όπως ακούγεται, έχει "άκρες" στο ΣΔΟΕ!!!

 

Εκτός του παραπάνω (άρθρο 20) οι οικοδομές βρίθουν αυθαιρεσιών.

 

Η προκλητικότητα των εν λόγο κυρίων δεν σταματά μόνο στα προαναφερόμενα. Επί πλέον έχουν καταπατήσει δρόμο ο οποίος οδηγεί στην παραλία, εμποδίζοντας την διέλευση των υπολοίπων.

Όποιος από τους κατοίκους απευθύνθηκε στην πολεοδομία Ναυπλίου, εισέπραξε βαρύ πρόστιμο για δικές του κατασκευές... Εφόσον η υπηρεσία είναι τσιφλίκι των παραπάνω.

 

Επί πλέον για τους δύο πρώτους (Δ/τή & Υποδ/ντή της πολ. Ναυπλίου). Οι δύο αξιότιμοι κύριοι πρωταγωνίστησαν τη χρονιά που μας πέρασε στον τοπικό Τύπο μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ σε βάρος τους και βρέθηκαν με τεράστιους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα ποσά των οποίων δεν δικαιολογούνταν από τα νόμιμα εισοδήματά τους!!! Έκτοτε Δεν συνέβη τίποτα και εξακολουθούν να παραμένουν στη θέση τους.

 

Τα παραπάνω δεν είναι εκτός θέματος. Δίνουν εξηγήσεις γιατί δεν προχωράει η εφαρμογή του άρθρου 35, πως και ποιοι μπλοκάρουν την εφαρμογή του - παραμένοντας οι ίδιοι στο απυρόβλητο - στο Ελλαδιστάν. Και ύστερα ψάχνουμε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…

Edited by Periklis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ονόματα και καταγγελία στο τύπο συνάδελφε. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουμε με αυτά, γιατί και απ' αυτά φθάσαμε στο σημερινό πάτο !!!

Αν ακούει ο κ. Ρακιντζής - που είμαι σίγουρος οτι ακούει - πρέπει να παρέμβει άμεσα.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.