Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απαιτείται άδεια εγκατάστασης για ηλιακούς θερμοσίφωνες στο δώμα;


Recommended Posts

alfisti1978 δεν ξέρω αλλά μάλλον δεν διάβασες τι έγραψα. Ο τύπος δεν θέλει να μπουν ηλιακοί, μουλαρώνει και με άδεια να γίνει και απειλεί να κινηθεί νομικά. Και μπορεί να το κάνει και αν μπλέξεις με την ελληνική δικαιοσύνη που προχωρά με ρυθμούς χελώνας .....άστα. Είμαστε και λίγο δικομανής λαός, οπότε ναααααα οι φάκελοι με υποθέσεις.

Ξέρεις προσπαθώ κοντά έξι χρόνια (οπότε δεν κολλάει η κ. Κοπρέσα) να τον λογικέψω αλλά τίποτα. Δεν πατούσε καν στις συνελεύσεις και με τα πολλά ήρθε στην τελευταία και την έκανε μπάχαλο. Ο άνθρωπος χρόνια τώρα, λέει ότι -τάχαμου- δεν έχει χρήματα για να συμμετάσχει στα έξοδα ώστε να γίνει η απαιτούμενη στεγανοποίηση (βλέπεις ο κατασκευαστής ήταν απ' τους "καλούς") που τους το λέω κατ' επανάληψη (και βέβαια όσο πάει και χειροτερεύει η κατάσταση) και ότι και να είχε δεν θα έδινε διότι αν τοποθετούσαμε ηλιακούς θα καταστρέφαμε τη στεγάνωση, θα έχει θόρυβο από τη ροή στις σωλήνες, από την όλη όχληση στη φάση της τοποθέτησης και άλλα τέτοια ωραία. Για να καταλάβεις, έχω πάρει προσφορά για στεγανοποίηση από εξειδικευμένες στο χώρο εταιρίες (και όχι "τα κάνω όλα") αλλά το χαβά του. Παίρνει κάθε δυο χρόνια ένα 15kg ελαστομερές και πασαλείβει μ' αυτό 90 m2. Φυσικά δεν γίνεται δουλειά. Έχει ανοίξει το στηθαίο σε μια γωνία σαν γαρύφαλλο και επίσης το χαβά του.

 

Επιπλέον δεν καταλαβαίνω γιατί επαναλαμβάνεις το "στο τζάμπα". Δεν είπα κάτι τέτοιο. Στην τελική μηχανικός είμαι κι εγώ, την άδεια μπορώ να την βγάλω και να επιβλέψω, έχω υπολογίσει το πως να τοποθετηθούν χωρίς αλληλοσκιάσεις, το τι μονώσεις απαιτούνται για τις σωλήνες, το από που θα κατέβουν.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν την απάντησή σου από το πρώτο κιόλας post. Δεν πειράζει. Καλή καρδιά κι ευχαριστώ που απάντησες.

 

Τέλος πάντων, θα πάω από Δευτέρα στην αρμόδια Υ.Δ. και βλέποντας και κάνοντας.

 

Πιο μεγάλο πρόβλημα βλέπω την εγκατάσταση σε κοινόχρηστο χώρο (πχ τους σωλήνες) παρά το πολεοδομικό θέμα του ηλιακού.

Μήπως να πάρεις και μια γνώμη από δικηγόρο; Αφού δεν απαγορεύεται ρητά στο κανονισμό, δεν θα μπορούσε μια γενική συνέλευση να το επιτρέψει (αφού λες ότι η πλεοψηφία είναι ΟΚ); Εδώ ίσως θέλει προσοχή με την απαρτία και τις περιπτώσεις που ορίζει το καταστατικό για αυξημένη απαρτία ή ομοφωνία.

Δυστυχώς τα έχουν αυτά οι πολυκατοικίες.

Καλή τύχη.

Edited by azisi
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

δυστυχως επειδη τα εχω περασει να σας πω τι θα γινει? και ολα με το μερος σας να ειναι και να τα λυσετε (σωληνωσεις, κοινοχρηστοι, οχι τρυπες, αδειες κλπ) με το που θα σας δει πανω ο λαμογιος θα σας κανει καταγγελια και αν εχει καλο δικηγορο ασφαλιστικα και αντιο ζωη. εγω το ξεπερασα με απεραντο πρηξιμο προς τον προβληματικο ιδιοκτητη (και μενα αρχιτεκτονας ηταν....) οπου μετα απο 1,5 χρονο που οποτε τον εβλεπα του την επεφτα και μπαινοβγαινε στην πολυκατοικια και κρυβοτανε για να γλυτωσει απο την παρλα που του επιανα (παντα με το καλο), στο τελος μου ειπε καντε οτι θελετε.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

δεν έχω καταλάβει, τι εννοει , δεν απαιτείται οικοδομική άδεια  ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας  για τις εξής εργασίες, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή ή το κτίριο στις παρακάτω περιπτώσεις:

<<9). Τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων, σύμφωνα με τις παραγράφους  2β και   2γ του άρθρου 19 του ν. 4067/2012,>>

 

 

Μιλάω για συνηθης ηλιακούς με το δοχείο, πάνω από τους συλλέκτες

 

1. ηλιακός στην ταράτσα (όχι πάνω από το δώμα) απαιτείται άδεια?

2. αν είναι πάνω στο δώμα, αλλά αυτο δεν ξεπερνά το μέγιστο υψος της περιοχής?

3. αν το δώμα είναι απόληξη του κλιμακοστασιου  και έχει και διαμέρισμα κανονικα (δηλαδη είναι ο 7ος οροφος 300τ.μ, και ο 8ος δωμα 10τ.μ και διαμέρισμα 50τ.μ)  , και είναι από πάνω ?

4. αλλιώς τι μπορείς να κάνεις άν θές να τον βάλεις στο δώμα ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Βάσει των νέων νόμων ο ηλιακός δεν θέλει άδεια για να μπει , αν θες κάνεις μία έγκριση εργασιών άρθρου 30 και πάει με αρθρο 19 του ΝΟΚ.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, τελικά επιτρέπεται ο κλασσικός ηλιακός με μπόιλερ πάνω από τον συλλέκτη ? Μιλάω για υφιστάμενο κτίριο. Μα ποιος βάζει τους άλλους ηλιακούς με μπόιλερ από κάτω ?

Παράθεση

Καπνοδόχοι, αγωγοί αερισμού, εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων με τοποθέτηση του δοχείου σε άμεση επαφή με την άνω στάθμη του δώματος και τοποθέτηση του συλλέκτη πάνω από αυτό, πύργοι ψύξης και δοχεία διαστολής, φωτοβολταϊκών συστημάτων και συστήματα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συστήματα διαχείρισης νωπού αέρα, ανεμιστήρες εξαερισμού και αντλίες θερμότητας.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.