Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

οροφή απο ελενίτ


delorto

Recommended Posts

Παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο εξής.:

διαμένω πάνω απο πέντε χρόνια σε ενοικιασμένη παλιά μονοκατοικία στά Σούρμενα.

Πρόσφατα ανακάλυψα οταν επισκεύαζα το ταβάνι (ψευδοροφή απο νοβοπάν ) οτι απο μέσα υπάρχει παλιά στέγη απο ελενίτ και απέξω άλλη με κεραμίδια. Σας αναφέρω οτι κάθε χειμώνα είχα αναπνευστικά προβλήματα και οι πνευμονολόγοι μετά απο πολύ καιρό μου ανέφεραν οτι οφείλεται στον αμίαντο .Κατόπιν αυτού κάλεσα τον ιδιοκτήτη του σπιτιού και του είπα για το υπάρχον πρόβλημα για να το επισκευάσει ,αφαιρώντας τα παλιά ελενίτ,ο οποίος μου είπε οτι :το ξέρω φτίαξτο εσύ που μένεις κι αν δεν σου αρέσει πάρε δρόμο (επί λέξει)" χωρίς ποτέ στο παρελθόν να υπήρχαν προστριβές ή άλλες διαφορές μεταξύ μας.

Είμαι χαμηλόμισθος συνταξιούχος και δεν εχω κάν τη δυνατότητα μετακίνησης οπουδήποτε αλλού το προσεχές διάστημα και βρίσκομαι σε αδιέξοδο .Εάν υπάρξει κάποιος να με κατευθύνει θά του είμαι παντοτινά υπόχρεος γιατί βρίσκομαι σε απελπισία .Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία .

Link to comment
Share on other sites

ναι ο ο αμίαντος έχει κατηγορηθεί.

αφού σου έδωσε την έγκριση να το φτιάξεις, φτιάξ'το. Για την υγεία σου μιλάς. Κατά τ'αλλα δεν έχω καταλάβει πιο είναι το ερώτημα.

Link to comment
Share on other sites

Ο ανθρωπος που νοικιαζει το σπιτι προφανως δεν μπορει να το φτιαξει με δικα του εξοδα. Ο ιδιοκτητης δεν προτιθεται να το φτιαξει για οικονομικο λογο παλι.

Αν καταλαβα καλα.

 

Δεν βλεπω καποια λυση. Ειτε ο ενας θα το φτιαξει, ειτε ο αλλος, ή θα μεινει ως εχει.

 

Νοικιασατε το σπιτι αυτο, υπογραψατε καποιο συμφωνητικο? Αν ναι, τι γραφει?

 

Αν τελικα γινουν εργασιες απομακρυνσης των φυλλων αμιαντου δεν πρεπει να πεταχτουν καπου αλλα να τα παραλαβει καποια εταιρια που διαχειριζεται τετοια υλικα και να τα επεξεργαστει αναλογα

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

εγκριση μου έδωσε να το συντηρήσω (βάψιμο εσωτερικό) στη διάρκεια ανακάλυψα το έλενίτ του εξήγησα οτι είναι καρκινογόνο και τότε μου είπε άμα δεν σου αρέσει φύγε ,αφου όταν το νοίκιασα δεν φαινόταν και το απέκρυψε . εγω τι μπορώ να κάνω τώρα;

Link to comment
Share on other sites

Αντικατάσταση και μην του δώσεις νοίκια μέχρι να πατσίσεις. Όλα αυτά μετά από συμβουλή και οδηγίες δικηγόρου αφού του εξηγήσεις όλη τη κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

το πράγμα δεν θέλει ούτε δικηγόρο ούτε μηχανικό ούτε τίποτα. θέλει πολιτισμό και συζήτηση. Αν δεν τα βρείτε, φύγε. Ούτως ή άλλως ακριβά το νοικιάζει. 52μ2 με 360 του '55 χωρίς μονώσεις με αμίαντο...

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι σας ευχαριστώ όλους ,

αλλά δεν έχω αλλη οικονομική δυνατότητα πλέον τώρα ,ένα κομπόδεμα που είχα πρόπερσυ επειδή το εν λόγω σπιτάκι είναι κάτι σαν βοηθητικός χώρος ΄πισω απο πολυκατοικία και αναγκάστηκε να το συνδέσει με την αποχέτευση (είχε παλιό βόθρο) μου έστειλαν ένα πρόστιμο απο το Δήμο (το ειχε δηλώσει στη ΔΕΗ 31 τ.μ ενώ ειναι 52) και απαίτησε να τα πληρώσω εγώ με το δικηγόρο του .Εκτοτε εξαφανίστηκε και τώρα που ηρθε αυτη ηταν η αντιμετώπιση του ,το μόνο που μου μένει ειναι να φουντάρω αφου δεν μπορω να βρώ το δικιο μου,παρα να βασανίζομαι άλλο

Link to comment
Share on other sites

το πρόστιμο είναι του ιδιοκτήτη. Αφησε το απλήρωτο, και μην τον αφήνεις να σε κλέβει... Κ επιμένω. ακριβά στο δίνει.

Κ δεν υπάρχει λόγος να χαλιέσαι αφού η μόνη σου υποχρέωση είναι να πληρώνεις το νοίκι.

Οσο για τον αμίαντο πάρε την διάγνωση από γιατρό για τα αναπνευστικά σου, ξήλωσε τον, πλήρωσε τα μαστόρια που θα το πετάξουν, κράτα τις αποδείξεις, και ξεκίνα συμψηφισμό με τα νοίκια - μην πληρώνεις. Άσ'τον να σε σύρει στα δικαστήρια και παρουσίασε τα χαρτιά που σου είπα. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Γερά κ με τσαμπουκά. μην χαλιέσαι. κ αν γίνει οτιδήποτε όλοι οι μηχανικοί στο φορουμ είναι εδώ να σε βοηθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

ok . συμβουλεύτηκα το υγιειονομικό και μου είπαν οτι αμίαντο δεν βάζουν ουτε στις στάνες πλέον. Εάν δεν τον αλλάξει κι εφόσον γνωρίζει τι προκαλεί μου είπαν να κάνω αίτηση για αυτοψία. (ο αμιαντος καταργήθηκε πριν πολλά χρόνια ,το ήξερε και το απέκρυψε,όταν το νοίκιασα ,επειδή δεν φαινόταν απέξω). Σας υπερ Ευχαριστώ αδέρφια ευχομαι να είσαστε πάντα καλά με τις οικογενειές σας και ποτέ μην στείλει η ζωή στραβόξυλα στην πλώρη σας. Καλό καλοκαίρι .κι οτι νεώτερο θα σας ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.