Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόβλημα με το κείμενο της Βεβαίωσης Μηχανικού στο Υποθηκοφυλάκειο


Recommended Posts

Τα φωτα του κανεις, ειναι επειγον. Ειμαι νεος μηχανικος και ανελαβα και εκανα ενα αυθαιρετο στη Χαλκιδικη. Εγινε το συμβολαιο αφου περαιωθηκε και η διαδικασια, αλλα μας δημιουργει θεμα το Υποθηκοφυλακειο της Συκιας Χαλκιδικης. Το θεμα τους ειναι με τη Βεβαιωση Μηχανικου (αυτη που βγαζουμε απο το συστημα). Συγκεκριμενα σε μια παραγραφο της βεβαιωσης λεει:

 

Οι αποκλισεις που καθοριζονται αναλογως της κατηγοριας και χρησης του ακινητου ως ανοχες απο επιμερους ειδικους κανονισμους καθως και οι μη εμφανεις αυθαιρετες κατασκευες

 

Η υποθηκοφυλακας ζητησε απο τη συμβολαιογραφο που πηγε να κανει τη μεταγραφη να σβησουμε (εγω σαν μηχανικος μαλλον) το εμφανεις. Γιατι? Δεν εχω ιδεα. Λεει δεν το αναφαιρει πουθενα ο νομος μεσα. Η συμβολαιογραφος με τη σειρα της το ειπε σε μενα να το κανω, αλλα εγω της εξηγησα (οπως και ειναι) οτι δεν μπορω να επεμβω στη βεβαιωση μιας και το κειμενο ειναι προκατασκευασμενο και μας το βγαζει το συστημα σε pdf, χωρις δυνατοτητα επεξεργασιας. Και η ιδια μου ειπε οτι καλυτερα να μην το πειραξω, μιας και μπορει να θεωρηθει παραποιηση δημοσιου εγραφου. Πηρα και το ΤΕΕ στην Αθηνα και μου ειπαν πανω κατω το ιδιο, προσθετοντας οτι με ποιο δικαιωμα ο υποθηκοφυλακας ζητησε τροποποιηση δημοσιου εγγραφου. Ολα αυτα ομως ανυπογραφα, προσωπικες γνωμες κλπ. Το θεμα μας ειναι ποιος θα παρει την ευθυνη, γιατι αφενος πρεπει να γινει η μεταγραφη και αφετερου ο πωλητης πρεπει οπωσδηποτε να πουλησει το σπιτι γιατι υπαρχει θεμα με τραπεζες που περιμενουν να του το παρουν. Ποιος θα με βοηθησει να βγαλω ακρη? Ισως καποιος που ειχε παρομοια περιπτωση? Απο οτι μου ειπε η συμβολαιογραφος το εχει ξανασυναντησει μια φορα και ο μηχανικος αρνηθηκε να επεμβει πανω στη βεβαιωση. Οπως και να χει λεω να παω απο το ΤΕΕ αυριο στη Θεσσαλονικη μπας και βγαλω ακρη, αλλα το πιο πιθανον ειναι να πρεπει να δεχτει η υποθηκοφυλακας το εγγραφο οπως ειναι.

 

Τι ομως να του πω για να πειστει? Που αναφαιρει στο 4014 στο ΦΕΚ οτι ισχυουν αυτα και αυτα για τις αποκλισεις, οπως τα αναφαιρει η βεβαιωση? Γιατι να την αλλαξω εγω δεν μπορω και να ηθηλα, το κειμενο της ειναι προκαθορισμενο, σωστα?

 

Ευχαριστω

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ξεκολλήσει ο υποθηκοφύλακας δεν βλέπω να το πουλάει σύντομα το σπίτι ο πελάτης σου.

Οτι και να γινει , δεν επεμβαίνεις στο κειμενο της βεβαίωσης.

Θέσε και γραπτά το πρόβλημά σου στο ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

σευχαριστω για υην απαντηση. Και εγω προς τα εκει ετεινα,να μην παρεμβω στην βεβαιωη.Το θεμα ειναι οτι αν εχει κολλησει ο υποθηκοφυλακας αντε να βγαλεις ακρη.Γιαυτο χρειαζομαι το τμημα του νομου που αναφερει τις αποκλισεις που αναγραφονται στις βεβαιωσεις.Με την ιδια λογικη γιατι δεν κολλησε ο υποθηκοφυλακας και για το 2% του εμβαδου,θα μπορουσε να κολλησει και εκει ετσι δεν ειναι;αυτος επεμενε στο "εμφανη".Θα παω αυριο στο ΤΕΕ ΤΚΜ να δω πως μπορουν να με βοηθησουν αυτοι (αν μπορουν).Παντως εδω:

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=1PDL9cNODFs%3D&tabid=762&language=el-GR

η βεβαιωση σταματαει πριν απο το εμφανη και δεν καταλαβαινω γιατι.Μηπως βλεπουν αυτο το υποδειγμα στο υποθηκοφυλακειο και στραβωνουν.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από το κανονικό κείμενο της βεβαίωσης το ΥΠΕΚΑ πρόσθεσε τις ανοχές.Αυτό το κείμενο φυσικά και δεν είναι στο νόμο

Link to comment
Share on other sites

Μίλα και με το δικηγόρο του πελάτη σου και στείλε και κανένα εξώδικο γιατί μάλλον δεν θα προλάβει ο πελάτης σου και θα του το πάρουν το σπίτι.....

Link to comment
Share on other sites

τελικα θα αναλαβει την ευθυνη η συμβολαιογραφος και θα αφαιρεσει ολο το κειμενο των αποκλισεων προκειμενου να εξυπηρετησει την κατασταση.Αυτο που θα κανω αμεσως εγω ειναι να ενημερωσω εγγραφως το Τεε στην αθηνα για την κατασταση.Μηπως και απο αλλους μηχανικους που εχουν το ιδιο προβλημα μαζικοποιηθει το θεμα και στειλουν διευκρινησεις στα υποθηκοφυλακεια.Η ας αλλαξουν το κειμενο της βεβαιωσης.Και προτεινω οσοι αλλοι συναντησουν το ιδιο προβλημα να κανουν το ιδιο.

Link to comment
Share on other sites

τελικα θα αναλαβει την ευθυνη η συμβολαιογραφος και θα αφαιρεσει ολο το κειμενο των αποκλισεων προκειμενου να εξυπηρετησει την κατασταση.

 

Tι εννοείς ? Πως θα το κάνει αυτό ? !

 

 

Επίσης , το επίμαχο κειμενάκι προστέθηκε για να είμαστε καλυμμένοι εμείς. Πρέπει να πιέσουμε να θεσμοθετηθεί όχι να αφαιρεθεί .

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω πως θα το κανει η συμβολαιογραφος, αλλα μου ειπε οτι θα το κανει για να βοηθησει την κατασταση. Απο κει και περα, εγω σαν μηχανικος εκανα αυτο που οφειλα, εδωσα τη βεβαιωση οπως μου τη βγαζει το συστημα, μου φαινεται οτι δεν θα μπορουσα να κανω κατι αλλο. Εστειλα και ηδη email στο ΤΕΕ στην Αθηνα ενημερωνοντας τους για την κατασταση. Εαν προβουν σε καποια ενεργεια εχει καλως.

 

Προφανως και το εβαλαν για να καλυπτομαστε εμεις. Το θεμα ειναι, πως ενα υποθηκοφυλακειο απαιτει να παρεμβω σε δημοσιο εγγραφο που μου το βγαζει το συστημα του ΤΕΕ και πως δεν γνωριζε οτι δεν μπορω να το κανω. Τους προετρεψα στο ΤΕΕ να στειλουν διευκρινησεις στα Υποθηκοφυλακεια ωστε να μην ζητουν αφαιρεση λεξεων κλπ. Αυτα προς το παρον.

Link to comment
Share on other sites

προσεχε φιλτατε μην κυκλοφορησει κανενα χαρτι δικο σου και κωλοπειραγμενο. στο λεω γιατι εισαι νεος και στους νεους τα κανουν αυτα οι λαμογιοι.

Link to comment
Share on other sites

Αρκεί να μην αφαιρέσει το αναγνωριστικό barcode από κάτω... Εκεί η δήλωση είναι ψηφιακή, ακριβώς όπως την έδωσες... Αυτό που θέλει να κάνει λέγεται παραποίηση δημοσίου εγγράφου...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.