Μετάβαση στο περιεχόμενο

υφισταμενη δομηση μικροτερη της ΟΑ της ταξεως 2,75%


Recommended Posts

καλημερα

σε ισογεια κατοικια με ΟΑ του 79, η επιφανεια επρεπε να ειναι 125,4 τμ, ενω στην πραγματικοτητα η κατοικια εχει επιφανεια 121,95 τμ.

αυτο πρεπει να τακτοποιηθει? και πως αφου δεν υπαρχει υπερβαση δομησης, καλυψης, κλπ. να το περασω ως μικροπαραβαση συμφωνα με τις διαταξεις οι οποιες μιλανε για μικροπαραβασεις της ταξεως του 5% ενω η βεβαιωση που εκδιδουμε μιλαει για ποσοστο 2%.

καμια ιδεα κανεις?

Link to comment
Share on other sites

Αν αυτή είναι η μοναδική διαφορά (δηλ. δεν υπερβαίνεις το περίγραμμα του εγκεκριμμένου), σύμφωνα με την Λεμπέση δεν έχεις αυθαιρεσία. Βλ. http://polytexnikanea.gr/WP/wp-content/uploads/2012/03/%CE%9A%CE%A9%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%99%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%98%CE%95%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%91%CE%A5%CE%98%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%95%CE%A4%CE%A9%CE%9D-%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%9D%CE%97-%CE%9C%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%9B%CE%95%CE%9C%CE%A0%CE%95%CE%A3%CE%97.pdf θέμα 73

Link to comment
Share on other sites

τελικα η διαφορα ειναι πολυ μικροτερη 1,26 τμ. Η αδεια ειναι του '94. Υπαρχει μια κατοικια με αδεια του '74 που σε αυτην εχει γινει προσθηκη με την αδεια του '94. Έχω τα διφυλλα και απο τις δυο άδειες αλλα σχεδια μόνο από την άδεια του '94 οπου σε αυτα αποτυπωνεται και η κατοικια του '74, οποτε παιρνω σαν βαση την άδεια του '94 σωστα? Εχω εντοπισει τι χρειαζεται τακτοποιηση για την προσθηκη, και ερχομαι να ελεγξω και την παλαιοτερη κατοικια του '74. Ειμαι εντος του περιγραμματος, δεν φευγω εκτος αλλά οι διαφορες προκύπτουν κυριως απο κατασκευαστικές τεχνικές. Για παραδειγμα η αποτυπωση που εγινε το '94 εμφανιζει μια κατοικια τελείως "τετραγωνισμένη" που με ακριβη αποτυπωση της κατοικιας φαινεται οτι δεν επιτευχθηκε αυτο (καθόλου παραξενο) το συζητησα με την πολεοδομια, και μου ειπαν οτι ειναι λογικό να μην πεφτει επακριβως στο εκατοστο το κτιριο μεσα στην αποτυπωση, ουτε τις τεχνικες που εχουμε σημερα ειχαν και ακομα με τις συνεχεις βαφες κλπ, τα φουσκωματα του σοβα κλπ ειναι λογικο να υπαρχει. Η συζητηση εγινε παρόντων δυο υπαλληλων και ο ενας βεβαια έλεγε πως αποτελει παραβαση και επρεπε να τακτοποιηθει. Στην καιρια ερωτηση πως δηλωνω αυτο που δεν αποτελει ουτε υπερβαση δομησης ουτε υπερβαση καλυψης και κατεληξε στην λυση του φακελου τροποποιησης της οικοδομικης αδειας, το οποιο και παλι δεν γινεται διοτι θεωρει οτι εφοσον ολοκληρωθηκε η οικοδομη η αδεια εχει ληξει και καταληγουμε στο συμπερασμα οτι πρεπει να τακτοποιηθει χωρις να γνωριζει πως. Νομιζω οτι βλεπουμε το δεντρο και χασαμε το δασος. Τελος σε αλλη υποθεση εχω την αδεια, τα σχεδια κλπ η κατοικια εχει γινει οπως φαινεται στην οικοδομικη αδεια αλλα υπαρχει και ενα σπασιμο στον ενα τοιχο που μειωνει την επιφανεια κατα 1,20 τμ. Παλι η ιδια περιπτωση δλδ. αυτο χριζει τακτοποιησης ή οχι.Η Λεμπεση στο θεμα 73 δεν αναφερει σε ποιο νομο το στηριζει αυτο που λέει. Αυτο θα εκανε τα πραγματα ευκολοτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.