Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Έλεγχος συντεταγμένων τοπογραφικού βάση κτηματολογίου


Recommended Posts

Παρακαλώ θα ήθελα να με βοηθήσετε με τις τεχνικές σας συμβουλές.

Έχω ένα τοπογραφικό διάγραμμα βάση συντεταγμένων του κτηματολογίου (σε ΕΓΣΑ) , για να μπορέσω να δω αν ανταποκρίνεται στην υπάρχουσα κατάσταση μπορώ να το ελέγχω μόνο με κορδελίες (είμαι διασφαλισμένη έτσι) ή χρειάζεται να αποτυπώσω το οικόπεσο με GPS και να ταυτίσω τα 2 σχεδια?

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή,

ενα διάγραμμα ΕΓΣΑ είναι ορισμένο κατα θέση, μορφή και προσανατολισμό.

Η κορδέλλα θα μπορέσει πιθανά να σου δώσει μια χονδροειδή ιδέα της μορφής αλλά τη θέση και προσανατολισμό δεν θα σου την εξασφαλίσει.

Επιβάλλεται λοιπόν η αποτύπωση με άλλη μέθοδο, ακόμα και με GPS, άν οι περιστάσεις ευνοούν.

Link to comment
Share on other sites

Ναι οκ όλα αυτά , αλλα εγώ θέλω μόνο να βεβαιωθώ αν το τοπογραφικό του κτηματολογίου αντιστοιχει στην πραγματικότητα ή εχει απολκίσεις . Αν βρω διαφορές στις διαστάσεις ναι , να κανω μια ποιο σωστη καταγραφή ,αν όμως ταυτίζονται γιατι να μπω σε αυτή τη διαδικάσία αφου μου αρκεί το τοπ. του κατηματολογίου.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, μπορείς με κορδέλλα να πάρεις μια "γεύση", αλμυρογλυκοπικρόξυνη :???: αφού θα κάνεις large έλεγχο σε μια ήδη large κατάσταση. Οι συν/νες που δίνει το Κτηματολογικό γραφείο έχουν ακρίβειες από 1:1000 ως 1:5000 εξ υπαρχής, μόνο μια επίγεια τοπογραφική μέτρηση μπορεί να αποδώσει σωστά το ακίνητό σου και να αποτιμήσεις κατάσταση και περαιτέρω ενέργειες.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση οι διαστάσεις του κτηματολογίου με αυτές της πραγματικής κατάστασης να είναι ίδιες (έστω με μικρή απόκλιση), αλλά να υπάρχει μετατόπιση ολόκληρης της ιδιοκτησίας.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να γίνεται εξάρτηση της ιδιοκτησίας στο ΕΓΣΑ, είτε με χρήση GPS, είτε από τριγωνομετρικά σημεία (κατά κανόνα με αυτά που χορηγεί το κτηματολόγιο).

Είναι γνωστό το θέμα που είχε προκύψει κάποια στιγμή όπου στη δήλωση του 651 θα έπρεπε ο μηχανικός να αναφέρεται στον έλεγχο "συμβατότητας".

Link to comment
Share on other sites

Μη σπέρνουμε και τον πανικό ... Δε μπορεί να συνωμοτεί το σύμπαν ολόκληρο να έχει πάει βόλτα ο αγρός κάνοντας και τούμπες γύρω από τον άξονα του.

 

Γνώμη μου είναι πως αν με κορδελιές το δεις εντάξει κατά 95% είναι όλα καλά. Καλού κακού πάρε και ένα χειρός να κάνεις ένα έλεγχο σε όλες σου τις κορυφές.

 

Αν παρόλα αυτά το κτηματολόγιο έβαλε για δικό σου το ακριβώς δίπλα που είναι του γείτονα και είχατε και ίδιες διαστάσεις . Ε! ρίξε και κανένα τζόκερ μη σου κάτσει κιόλας ;)

Link to comment
Share on other sites

@thomas

ας ημαστε καμμια φορα προσεκτικοι,

λενε οτι τιν υπογραφη και κατι αλλο να προσεχουμε

που τα βαζουμε!

φιλικα,γιωργος

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκαιο Γιώργο αλλά η φίλη μας θέλει να κάνει έναν απλό επιτόπιο έλεγχο και ζήτησε κάποια συμβουλή.

 

Δεν είπε θέλει να υπογράψει κάποιο τοπογραφικό !!!! Το τοπογραφικό το έχει στα χέρια της και θέλει να δει αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 

Ας μη γίνει μόνιμη επωδός " Βρες ένα τοπογράφο να κάνεις τη δουλειά σου "

 

Βέβαια αν μετά τις κορδελιές δεν βγαίνουν τα μέτρα ... Τοπογράφος πάλι θα χρειαστεί ! Ένας άλλος όμως που θα προσέχει περισσότερο τι υπογράφει.

 

Όχι σαν και τον προηγούμενο ;)

 

Και φυσικά πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο σπάνια να μπαίνει η υπογραφή αλλά και το άλλο... όταν είμαστε υπέρμετρα επιφυλακτικοί,επιλεκτικοί και ευθυνόφοβοι . ;)

 

Χωρίς παρεξήγηση φίλε Γιώργο ! ;) Γενικά μιλάω πάντα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε thomas, το σχέδιο που προκύπτει από τις συντεταγμένες που χορηγεί το κτηματολόγιο (με το κτηματογραφικό διάγραμμα) δεν ονομάζεται τοπογραφικό διάγραμμα.

Ο έλεγχος συμβατότητας περιλαμβάνει τον έλεγχο του γεωτεμαχίου ως προς τη θέση, το σχήμα και το εμβαδόν του.

Με μία μετροταινία άντε να γίνει έλεγχος ως προς τα μήκη των πλευρών και το εμβαδόν, τα υπόλοιπα (τη θέση και το σχήμα) ?

Αυτά που αναφέρεις για "κορδελιες" και για "GPS χειρός" μπορεί να τα κάνει και ο "μπακάλης της γειτονιάς".... Γιατί να φωνάξει ένα τοπογράφο ?

Ας προστατεύσουμε πρώτα τον εαυτό μας και έπειτα τον κάθε ιδιοκτήτη που μας εμπιστεύτηκε.

Μην υποβαθμίζουμε το επίπεδο της δουλειάς μας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.