Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πλαίσια διαφορετικού κατασκευαστή στην ίδια εγκατάσταση


corsakias

Recommended Posts

Φίλτατε Jelis μήπως μπορείς να μου πείς που προκύπτει απο τα λεγόμενα του corsakias ότι έχει SE?

Δεν διαφώνησε κανείς ότι πρέπει να τα δηλώσει νομίζω

τώρα σχετικά με το αν είναι να απορεί κανείς διακρίνω μια λεπτή και δίαχυτη ειρωνία. Κανε΄ςι δεν του είπε αν έχει 4 πάνελ να τα βάλει σε 1 MPP εγώ ανέφερα ότι βάζοντάς στo στο ίδιο MPP ενός Inverter έχει missmatches (δεν μπήκα στην λογική αν έxει solar edge) και πρότεινα αν θέλει να κάνει mix να τα βάλει σε άλλο IMPP (εγώ το έχω κάνει και τσεκάρω αποτελέσμα).

ΤΟ Solar Edge τον ενέφερες εσύ πρώτη φορά, προφανώς ξέρεις κάτι παραπάνω, πάντως δεν ανέφερε κάποιος ότι κάνοντας Mix σε SE θα λειτουργεί με το μικρότερο impp. Αν ο συνάδελφος έχει SE τότε σε λάθος βάση συζητάμε και χάνουμε το χρόνο μας.

ϊσως η πρώτη απάνηση στο post θα έπρεπε να είναι μπορεί τελεία, ο συνάδελφος έγραψε (σωστά κατ εμέ) μπορεί αλλά όχι στο ίδιο string και απο εκεί πηγε λάθος το thread.

Link to comment
Share on other sites

Υποψιάστηκα θέλει SE από την αρχή και από τα λεγόμενά του, πόσο μάλλον μετέπειτα που ανέφερε περισσότερα τεχνικά ζητήματα, και όντως έτσι είναι τελικά, μπορεί να το επιβεβαιώσει ο corsakias αν θέλει.

 

Εντύπωση πάντως που δεν σχολίασες JSK το ύφος των απαντήσεων όπως συνεχίστηκε:

 

"ΑΝ είναι δικό σου το -1 να σε ευχαριστήσω....

 

Αλήθεια έχεις κάνει πολλές εγκαταστάσεις με διαφορετικά πάνελ στο ίδιο string???? "

θέλοντας να παραστήσει τον έξυπνο και ότι υπάρχουν χαζοί που να έβαλαν διαφορετικά πάνελ οπότε ευκαιρία να φανεί μάγκας σε ένα φόρουμ, χωρίς να σκεφτεί καν τι ρωτάει ο άλλος και σε τι ερώτηση απαντάει!!

Και όταν καταλάβει ότι έκανε λάθος να μην το παραδεχτεί φυσικά, αλλά να πει

"Υ.Γ. οι "πόντοι" σε ένα φόρουμ δεν είναι ότι κυνηγώ στην ζωή μου....... ;) ", να αναιρέσει ότι είπε 2 πόστ πριν δηλαδή.

 

Τέλος πάντων, επειδή το θέμα ξέφυγε, ζητώ συγγνώμη από την πλευρά μου αν παρερμηνεύσα τον γραπτό λόγο του astrah, δεν είναι κάτι προσωπικό και το φόρουμ υπάρχει σε κάθε περίπτωση για να ανταλλάσσουμε απόψεις, σωστές λάθος, έτσι πάντως προχωράμε και γινόμαστε καλύτεροι!

Αν συμφωνείτε ας καθαρίσει ένας mod το thread και να αφήσει τα σημαντικά για αυτούς που θα διαβάσουν μελλοντικά.

Edited by jelis
Link to comment
Share on other sites

Solaredge αναφερομαι και δεν περιμενα η κουβεντα να παρει τετοια τροπή. Διοτι οπως αναφερει σωστα ο jellis φανταζομαι οτι εννοειται πως υπαρχουν καποιες βασικες γνωσεις όπως εδω σχετικα με τα Strings και την επιλογη πανελ κλπ. Αλλωστε η ερωτηση μου ηταν σχετικα με τη ΔΕΗ και τη διαθεση η μή αυτης να δεχτει κατι τεοιο.

 

ΥΣ.Και μιας και εχει ενδιαφερον το τοπικο, αργοτερα αν εχω προβλημα με καποια πανελ, και αναγκαστω να αλλαξω καποια με οχι ιδιας μάρκας ή τύπου, η ΔΕΗ θα μου επιτρεψει να τα αντικαταστησω? Διοτι υπογραφει ο ιδιοκτητης μια δηλωση οτι δεν θα αλλαξουν τα τεχνικα χαρακτηριστικα της εγκαταστασης. Αν ΔΕΝ το δηλωσω και κανω απλα την αντικατασταση φανταζομαι δεν υπαρχει τρόπος ( ευκολος ) να φανει και να αποδειχτει απο τη ΔΕΗ ή τον οποιο αλλο τυχον μελλοντικο ελεγκτικο μηχανισμο οτι εχει γίνει τροποποιηση αυτης.

ΥΣ2. Σκεφτομουν να βαλω μερικα sanyo-panasonic στην εγκατασταση, η οποια παρεπιπτώντος ειναι και σε "δική μου" στεγη αλλα σκεφτομαι να μην ασχοληθω και μπερδευψω την διαδικασια.

Link to comment
Share on other sites

λεγοντας τεχνικα χαρακτηριστικα εννουμε αριθμο πλαισιων, ισχυ αντε και τεχνολογια. Δεν νομιζω να μετραει τι μαρκα ή μοντελο ειναι.

Διαφορετικα σε λιγο θα καταγραφουμε και τι βιδες τοποθετηθηκαν γιατι εππηρεαζουν την εγκατασταση.....

Link to comment
Share on other sites

To SE den είναι τόσο προφανές,

Οταν κάποιος θέλει κάποια απάντηση δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες.

Τώρα δεν σχολίασα άλλες απαντήσσεις σχολίασα το κομμάτι που αφορά στην δική μου τοποθέτηση κάνοντας μια αναφορά στο Post του astrah.

Τέλος απλά φιλοσοφικά υπάρχουν Inverter που έχουν string με λίγα πάνελ και υπάρχουν και λύσεις συμβατικών inverter με προσθήκη microinverters (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εταιρίες).

@ maneni είναι θέμα τυπικό, σιγά μην ασχοληθούν απο την ΔΕΗ αλλά για να έχεις το κεφαλάκι σου ήσυχο με την ΔΕΗ δεν κάνεις και μια γνωστοποίηση :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.