Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια λειτουργίας γυμναστηρίου


DIMI.S

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία που ορίζει τις άδειες λειτουργίας γυμναστηρίων; Εαν υπάρχει το αρχείο καθώς και οτιδήποτε άλλο υπάρχει σχετικά με το θέμα. Ξέρει κάποιος πού θα βρω την πλήρη νομοθεσία και τη διαδικασία που ορίζεται;

Ευχαριστώ πολύ.

Edited by DIMI.S
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Ψάχνω συγκεκριμένα αν ορίζει κάποιο σημείο της νομοθεσίας να απαγορεύεται να δημιουργηθεί και να λειτουργεί γυμναστήριο σε όροφο κτιρίου(με την απαραίτητη ηχομόνωση και ό,τι άλλο απαιτείται), ενώ οι υπόλοιποι όροφοι να έχουν διαφορετική χρήση. Βρίσκω στο άρθρο 3 του κτιριοδομικού κανονισμού, ότι κάθε τμήμα ορίζεται με τη δική του χρήση στις αντίστοιχες άδειες λειτουργίας, το κάθε ξεχωριστό τμήμα(άρα και όροφος υποθέτω) υπόκειται στους αντίστοιχους κανονισμούς και το κτίριο χαρακτηρίζεται ως 'μεικτής χρήσης'. Δηλαδή εκδίδεται άδεια λειτουργίας γυμναστηρίου αν το γυμναστήριο καταλαμβάνει τμήμα(συγκεκριμένα όροφο) του κτηρίου και όχι όλο το κτίριο και πληρεί τις προϋποθέσεις περί έκτασης εγκαταστάσεων και ό,τι άλλο απαιτείται;

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν απαγορεύεται από κανέναν νόμο η χρήση ορόφου για γυμναστήριο.

 

Το πρόβλημα είναι η στατική μελέτη του κτιρίου. Αν θυμάμαι καλά, στην στατική μελέτη για χρήση ως γυμναστήριο απαιτείται από το νόμο αντοχή σε μεγαλύτερο φορτίο ανά m² απ' ότι σε κατοικίες/γραφεία.

 

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η αλλαγή χρήσης από κατοικία σε γυμναστήριο. Δεν γλιτώνεις την νεά στατική μελέτη.

 

Μου είχε τύχει πέρυσι αντίστοιχη περίπτωση. Αν είναι υφιστάμενο κτίριο, θα πρέπει να κάνεις νέα στατική μελέτη με την αντοχή που απαιτείται για χρήση γυμναστηρίου και να σιγουρευτείς ότι αντέχει.

 

Ο νόμος δεν είναι παράλογος στις απαιτήσεις. Άλλο είναι να υπολογίσεις την αντοχή ενός κτηρίου με ξύλινα έπιπλα και άλλο να έχεις αρκετούς τόνους μέταλλο, κραδασμούς, συντονισμό από τα 100 έως τα 180hz (στο αερόμπικ πατάνε όλοι ταυτόχρονα κάτω, δεν υπάρχει ετεροχρονισμός) και κυκλικά φορτία.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλησπέρα στην κατηγορία αυτή ανήκει και μια σχολή πολεμικών τεχνών που ενδιαφέρεται κάποιος να ανήξει. τι πτυχίο πρέπει να έχει ο εκπαιδευτης σε αυτή την περίπτωση? τα δικαιολογητικά φαντάζομαι κατά τα άλλα είναι τα ίδια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Τι ισχυει για εκδοση αδειας ιδρυσης και λειτουργιας γυμναστηριου(εκμαθηση πολεμικων τεχνων-taek kwo do)?

ποιο φεκ εφαρμοζουμε?

Link to comment
Share on other sites

Κατα βάση ήταν και είναι το ΠΔ 219/2006 Δες το ΦΕΚ 3169 Β /12-12-2013 που απλοποιεί τις διαδικασίες.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Καλησπέρα......αλλαγή χρήσης ορόφου απο κατοικία σε γυμναστήριο. Απαιτείται ανελκυστήρας και πρόσβαση ΑΜΕΑ???? Ευχαριστώ πολύ

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.