Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Earl

Recommended Posts

Ο Earl έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό, αλλά μετά το ξανασκέφτηκε πάρα πολύ σοβαρά. Αν υπήρχε μία κάποια υποτροφία σε επίπεδο μεταπτυχιακού μπορεί να το έκανα τελικά. Τα χρήματα βγαίνουν πολλά όμως για σπουδές στα 30+.

 

Στο ίδιο πανεπιστήμιο ένα χρόνο μετά έγινα δεκτός για διδακτορικό με υποτροφία μόνο όμως για τα δίδακτρα (3-4Κ/έτος). Δίχως full-time υποτροφία δεν θα πήγαινα πουθενά έτσι και αλλιώς. Αν πληρώνεις αντί να πληρώνεσαι σε διδακτορικές σπουδές είναι σαν να είσαι χομπίστας φοιτητής.

 

Δεν ξέρω αν αξίζει μεταπτυχιακό από απόσταση φίλε @nikoscivil. Κάποια στιγμή όταν ανοίξουν οι δουλειές μπορεί να το κάνω και εγώ από απόσταση - αγαπημένα γιοφύρια... Αν το κάνεις πάντως να μας πεις εντυπώσεις, τρόπο εξετάσεων, ύλη και λοιπά. Αν θυμάμαι καλά ενώ έχουν επίσημα Ευρωκώδικες στην Αγγλία από το 2010, στο συγκεκριμένο διδάσκουν ακόμα British Standards, κάτι το οποίο με είχε ξενερώσει λίγο-πολύ τότε.. 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως, επειδή το είχα ψάξει κι εγώ, έχω την αίσθηση ότι είναι ένα από τα δύο στον κόσμο αποκλειστικά για bridge engineering.

Το άλλο είναι στο Buffalo (http://www.csee.buffalo.edu/graduate/graduate-programs/ms/bridge-engineering/)

 

Του surrey όμως έχει καλύτερο όνομα...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Επειδή πάντα μου αρέσει να ενημερώνω τους συναδέλφους και φίλους του forum, για οποιοδήποτε θέμα παραμένει ανοικτό, αφού με έκαναν δεκτό, ξεκινάω τώρα τον Φεβρουάριο το Bridge Engineering (καλά το Surrey, τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει κάνει ΤΗΝ ανέλιξη - στη The Guardian List, για το 2015, το Surrey στην 6η θέση, μεταξύ Imperial College και London School of Economics, και στα τμήματα πολιτικών μηχανικών στην 4η θέση, μετά το UCL....μπράβο Surrey, ομολογώ ότι δεν το γνώριζα ως Πανεπιστήμιο, και από το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, λόγω αγάπης για τις γέφυρες, το έμαθα...)

Το Φεβρουάριο το ξεκινάω μέσω Distance Learning, με σχεδιασμένο προγραμματισμό να φύγω τον Σεπτέμβρη από εδώ, να πάω στο ...νησί και να συνεχίσω από εκεί, ξεκινώντας παράλληλα και έναν επαγγελματικό κύκλο εκεί, μετά από 5 πέτρινα χρόνια στην Ελλάδα....

O Earl και ο Γιάννης θα χαρούν, αφού μοιράζονται και αυτοί μαζί με εμένα την ίδια αγάπη για τις γέφυρες....\

Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους μας!!!.........

Edited by nikoscivil
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

O Earl και ο Γιάννης θα χαρούν, αφού μοιράζονται και αυτοί μαζί με εμένα την ίδια αγάπη για τις γέφυρες....\

 

 

Εννοείται!! καλή επιτυχία στην προσπάθεια σου και περιμένουμε νεότερα!!! :)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

O Earl και ο Γιάννης θα χαρούν, αφού μοιράζονται και αυτοί μαζί με εμένα την ίδια αγάπη για τις γέφυρες....\

Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλους μας!!!.........

 

Εννοείται! Καλή χρονιά Νίκο, καλή δύναμη - και αποτελέσματα!! Αναμένουμε πληροφορίες για το πρόγραμμα! Το πλάνο που έχεις μου ακούγεται πολύ καλό βασικά. Τίποτα δεν αποκλείω και για μένα όταν πιάσω 5ετία με το καλό!! :D

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας έφαγε το Ζαρκάδι......Νικόλα θα περάσεις ζάχαρη, ζηλεύω.

 

Να μιλήσεις με Λιάκ να σου κανονίσει συνάντηση με Δρ Μιτσ.... (Lecturer Bridge Engineering)

Edited by McRaster
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Θα με συγχωρεσετε που επαναφερω παλια συζητηση αλλα το θεωρησα καλυτερο απο το να αρχισω μια καινουρια.

Θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιο νεοτερο σχετικα με το εν λογω μεταπτυχιακο. Τελευταια που εκανα μια αναζητηση, ειδα οτι εχουν απολκλισει τους αποφοιτους ΤΕΙ και δεχονται μονο απο ΑΕΙ. Ξερει κανεις τι γινεται στην περιπτωση που υπαρχει μεταπτυχιακος τιτλος? Να πω οτι εχω τελειωσει ΤΕΙ και σε λιγο καιρο θα παρω μεταπτυχιακο διπλωμα ως δομοστατικος απο πολυτεχνειο της Δανιας. Ο απευθυνος επικοινωνιας του τμηματος στο Surrey μου ειπε απλα οτι εχω αυξημενες πιθανοτητες αλλα δεν γνωριζει την διαδικασια. Ευχαριστω πολυ

 

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας

Ευχαριστώ, Γιάννης

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

ειδα οτι εχουν απολκλισει τους αποφοιτους ΤΕΙ και δεχονται μονο απο ΑΕΙ. Ξερει κανεις τι γινεται στην περιπτωση που υπαρχει μεταπτυχιακος τιτλος? 

 

Διάβασε το #21 ποστ του νήματος... 

 

Που το είδες αυτό; Δηλαδή τι έγραφε; "Graduates from Greek TEI do not meet the criteria to attend the post-graduate course?" 

 

Όλους τους αποφοίτους τους δέχονται αρκεί να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως σε δέχτηκαν και και στη Δανία.. Γλώσσα, συναφές πτυχίο, βαθμό.. χρήματα. Το 4ετες σου πτυχίο είναι BEng και τα ΤΕΙ ανήκουν στα ΑΕΙ. Τα πανεπιστήμια δεν ενδιαφέρονται για τα τοπικά επαγγελματικά "μπάχαλα" της κάθε χώρας (που αυτά δυστυχώς διαιρούν τους αποφοίτους στην ελλάδα...) αλλά για το background που έχει ο φοιτητής.

 

Το μεταπτυχιακό στα δομοστατικά υπερκαλύπτει το πτυχίο σου για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και θα σε πάρουν 100% μιας και θα αποφοιτήσεις εύκολα + θα βγάλουν χρήματα... Προσωπικά εργάζομαι στη βρετανία ως Bridge Engineer και τώρα πια δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το παρακολουθήσω μιας και τα μαθήματα του μεταπτυχιακού μου (structural engineering) ήταν αρκετά για το αντικείμενο της γεφυροποιίας. Ευτυχώς που δεν το έκανα τότε και γλύτωσα £15-20Κ σε καιρό κρίσης.

 

Σαν πρώτο μεταπτυχιακό το συνηστώ 1000% στους συναδέλφους που έχουν ζούρλα με τα γεφύρια. Σαν δεύτερο μεταπτυχιακό όχι, γιατί έπειτα είναι... συλλογή τίτλων. Καλύτερα project management. Ακόμα καλύτερα εργασία.   

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Earl, 

 

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Εχω διαβασει ολες τις απαντησεις και μου εκανε εντυπωση γι αυτο και εστειλα.

Πριν δυο τρια χρονια ειχα ασχοληθει με το θεμα αυτο γιατι η σελιδα τους εγραφε και για ΤΕΙ και για ΑΕΙ και ειχα κανει αιτηση αλλα με απερριψαν. Η απαντηση τους ηταν οτι στην πραγματικοτητα δεν γινονται δεκτοι οι αποφοιτοι ΤΕΙ γιατι στο παρελθον δεν ειχαν δειξει καλες επιδοσεις. Μαλιστα, η απαντηση τους ηρθε σε προσωπικο μηνυμα και χωρις υπογραφη πανεπιστημιου. Τωρα πια, αν κοιταξει καποιος θα δει οτι η σελιδα δεν αναφερει καθολου για ΤΕΙ. 

Σε ευχαριστω για την γνωμη σου. Και ναι, οπως ειπες εχω μεγαλη ζουρλια με γεφυρες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.