Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bελτίωση απόδοσης πλαισίων με ψύξη


LeftLane

Recommended Posts

Ψαχνω να βρω ενδεχόμενα βλετιωσης της αποδοσης 2 εγκαταστασεων μου 10kw με πλαισια ΜΑGE τα οποία ενω χειμωνα και ανοιξη πηγαιναν πολυ καλα, τωρα με τις ζεστες εχουν "γονατισει". Μετραω σε καθενα απο αυτα τον τελευταιο 1,5 μηνα απο 50-60kwh ανα ημερα, αναλογως της θερμοκρασιας. Οι τιμες αυτες ειναι σε πληρη ηλιοφανεια και οι εγκαταστασεις, νοτιου προσανατολισμου, στη β.ελλαδα. Σκεφτομαι για καποια συστηματα με κυκλωμα νερου και εναλλακτες με ενωματωμενες τις σωληνωσεις τα οποια και μπορουν (ενδεχομένως....) να κολησουν πισω απο καθε πλαισιο. Εαν υποθεσουμε οτι ειναι εφικτο, ειναι ενα συστημα ομως που κοστιζει...

Κατι πιο απλο και οικονομικο θα ηταν με ψυξη με αέρα εξαναγκασμενης κυκλοφοριας αλλα ακομη μελεταω τως πως....

 

υ.γ. σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι που καταλαβαινεις πραγματικα ποσο σημαντικο ειναι το πλαισιο σου να εχεις χαμηλο συντελεστη θερμοκρασιας....

Link to comment
Share on other sites

Εχω δοκιμασει την ψυξη των πανελ σε παρκο με μπεκακια που διαχεουν νερο στην πισω πλευρα του πανελ με πολυ καλα αποτελεσματα.. μετα απο εκτεταμενες δοκιμες εχω δει διαφορα γυρω στο 7% σε πολυ ζεστες μερες οπως αυτες ...εννοειτε οτι δεν παει σταγονα νερο στο κουτι διασυνδεσης γιατι τα μπεκακια εχουν ρυθμιστει να ψεκαζουν το νερο ακριβως κατω απο το κουτι διασυνδεσης και σε ολη την υπολοιπη πισω επιφανεια του πανελ...

 

Επισης εχει υπολογιστει και η αξια του νερου που καταναλωνεται και ειναι περιπου στο 20-30% της αξιας των επιπλεον kwh που κερδιζω με την ψυξη..Αν υπηρχε η δυνατοτητα για επισυναψη φωτο για να βλεπατε την κατασκευη την ωρα λειτουργιας θα βοηθουσε..το αφηνω στους διαχειριστες (miltos)..αν μπορουσαν με p.m.να μου πουν πως θα την επισυναψω..

Edited by miltos
Συγχώνεψη διαδοχικών δημοσιεύσεων
Link to comment
Share on other sites

Ανωφελος χρονος και κοστος κατα τη γνωμη μου ,μη γνωριζοντας τις μακροχρονιες επιπτωσεις τετοιων εγκαταστασεων.

Link to comment
Share on other sites

απο οικονομικης αποψης δεν ειναι και πολυ κακη ιδεα, απο οικολογικης αποψης ομως οχι και πολυ καλη....Βεβαια το επιπλεον 7% που πετυχες δε μου φαινεται και φοβερο για να ειμαι ειλικρινης, προφανως γιατι το κομματι του πανελ πανω απο το κουτι διασυνδεσης που δεν βρεχεται συνεχιζει να βραζει...Θα μπορουσες να επισυναψεις φωτο φιλε Γιαννη για να δουμε τι εκανες?

Link to comment
Share on other sites

Εαν υποθεσουμε οτι ειναι εφικτο, ειναι ενα συστημα ομως που κοστιζει...

Κατι πιο απλο και οικονομικο θα ηταν με ψυξη με αέρα εξαναγκασμενης κυκλοφοριας αλλα ακομη μελεταω τως πως....

 

LeftLane , μην ψαχνεις τετοια συστηματα υπαρχουν εμπορικα κ αερα, με νερο ή με διαφοροποιησεις, η βελτιωση ειναι της ταξης του περιπου του 15-20% (εξαρταται απο διαφορους παραγοντες). Δεν θα προτεινα να πειραξεις τα ηδη υπαρχοντα πανελ σου με ''ιδεες'', καλυτερα καντο εαν θες για καθαρα χομπυ ή προσωπικη περιεργεια. Αλλα εαν επιθυμεις κατι τετοιο κοιτα κατι πιο επαγγελματικο.

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

με την διαφορα του 7% που αναφερες θα κανεις ποτε αποσβεση του δικτυου μεταφορας και της καταναλωσης νερου?

Link to comment
Share on other sites

Το δικτυο μεταφορας δεν κοστισε σχεδον τιποτα γιατι απο πριν ειχα βαλει παροχη νερου σε καθε tracker για ευκολο πλυσιμο..αρα εβαλα τα μπεκακια και μια κουλουρα λαστιχο..την εργασια την εκανα εγω ..το κοστος ειναι πολυ μικρο ..

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη τους ρίχνεις νερό την ώρα της παραγωγής από ότι κατάλαβα.

Δεν είναι λίγο επικίνδυνο για θερμικό σοκ όταν το πάνελ έχει φτάσει στους 65 (από ότι παρακολουθώ εγώ δικές μου κατασκευές με θερμοκρασίες περιβάλλοντος 33-34) να φάει νερό το οποίο είναι στους 20π.χ.

Δες το λίγο με τον προμηθευτή γιατί σίγουρα η καταπόνηση απο αυτούς του κύκλους μπορεί να κάνει κακό σε βάθος χρόνου. Μπορεί να λέω και μπούρδες, δεν το έχω ψάξει αναλυτικά απλά αυτά τα υλικά δεν ξέρω άν έχουν δοκιμαστεί σε τέτοια θερμικά σοκ, επίσης μπορεί να σου κάνει κανένα εσωτερικό ντιλαμινασιον τοοποίο δεν μπορείς να το δείς εύκολα.

Φιλικά πάντα χωρίς κανένα ίχνος αμφισβήτησης της λύσης.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

χμμμ, πολυ σωστες οι σκεψεις σου jsk...Δεν ειναι καθολου απιθανο αυτο που λες κ δεν μπορουμε να ειμαστε κ σιγουροι για το οποιο προβλημα μπορει να βγαλει το πανελ με τετοιες επεμβασεις...Δεν ξερω αν οι κατασκευαστες των πανελ μπορουν να μας διαφωτισουν σε κατι τέτοιο ή απο μπορουμε απο τις πιστοποιησεις τους να δουμε κατι. :confused:

Link to comment
Share on other sites

Τα πανελ ψυχονται σταδιακα απο το πρωι δεν ανοιγω το νερο αποτομα το μεσημερι που βραζουν..να πω κατι πανω σ αυτο,πες οτι βρεχει ξαφνικα που σε τροπικες χωρες αυτο γινετε συνεχεια ενω εχει υψηλες θερμοκρασιες το πανελ..δεν νομιζω οτι καταστρεφονται ετσι ευκολα τα πανελ, αλλα το καλυτερο θα ηταν μια ερωτηση στον κατασκευαστη δεν αντιλεγω..Καθε γνωμη ειναι καλοδεχουμενη εννοειτε αυτο...αυτος εξαλλου ειναι και ο ρολος του michanikos.gr..

Edited by gianniskriti
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.