Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

48 ωρη γνωστοποίηση εργασιών στην Πολεοδομία με το Αρθρο 4 παρ 3 ΝΟΚ


bnn7

Recommended Posts

Μιλαω σαν ιδιοκτητης του διαμερισματος που θα γινουν οι εργασιες ανακαινησης και οχι σαν μηχανικος. εχει αναλαβει την διαδικασια γνωστοποιησης των εργασιων αλλος μηχανικος αλλα και εγω προσπαθω να καταλαβω τι ακριβως συμβαινει και καθυστερει η διαδικασια τοσο πολυ. παντως γνωστοποιηση και μονο δεν μπορει να ειναι αφου περναει και απο καποιο ελεγχο. το ονομαζω ετσι γιατι θα στην ουσια το τμημα θα πρεπει να παραλαβει μια αδεια εκτελεσης των εργασιων ετσι δεν ειναι..

Edited by nikos kalogiropoulos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καινούργιο παραμύθι στην πολεοδομία Αγίας Παρασκευής!Ότι δώσαμε δώσαμε λένε για αιτήσεις σε εργασίες που αφορούν το εν λόγο άρθρο!Από εδώ και μπρος δεν ξέρουν αν ισχύει και μήπως χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας...αλαλούμ!!

 

Συνάδελφοι προσοχή.

 

Απο τα λεγόμενα και του συναδέλφου από την αγία παρασκευή, επειδή κάτι αντίστοιχο έχει ακουστεί και εδώ στα χανιά, μάλλον ερμηνεύεται σύλλαθος το έγγραφο με η/μ, 9/8 http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=%2biOyk7gvZLU%3d&tabid=777&language=el-GR που λέει ότι στις περιπτώσεις που εκκρεμεί η έκδοση των προβλεπόμενων από το νόμο κανονιστικών πράξεων (όπως του άρθρου 4) τότε θα πρέπει να πηγαίνουν οι υπηρεσίες δόμησης σύμφωνα με την παλιά μικρής κλίμακας.. Τσουβαλιάζουν την παράγραφο 2 με την παρ. 3 του άρθρου.

 

Προσοχή όμως. Στις εργασίες με γνωστοποίηση δεν εκκρεμεί καμία κανονιστική πράξη. Μόνο αυτό : "Με προεδρικό διάταγμα, το οποίο εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μπορούν να καθορίζονται επιπλέον των παραπάνω και άλλες περιπτώσεις, όπου δεν απαιτείται άδεια δόμησης, αλλά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

 

Δηλαδή μόνο να καθοριστούν και άλλες εργασίες. Όχι επι της διαδικασίας. Αυτή είναι δεδομένη (όπως την αναφέρει ο νόμος.) Άρα δεν εκρεμμεί κανονιστική πράξη.

 

Εκεί που εκρεμμεί κανονιστική πράξη είναι στη νέα μικρής κλίμακας : "Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζεται η διαδικασία έκδοσης της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας και κάθε σχετικό θέμα."

 

Άρα για τις εργασίες μικρής κλίμακας όπως τις λέει ο ΝΟΚ, τα δικαιολογητικά και η διαδικασία μέχρι να εκδοθεί καινούργια είναι αυτής της παλιάς κλίμακας. Αυτό και τέλος. Η γνωστοποίηση ισχύει και παραϊσχύει μέχρι να αλλάξει ο νόμος, όχι μέχρι να συμφωνήσει ο καθένας..

 

Τέλος, όσο αφορά την διαδικασία γνωστοποίησης μην κολλάμε. Έχουμε πει άπειρες φορές. Γνωστοποιούμε, δεν αιτούμαστε. Δεν περιμένουμε πότε θα γνωστοποιήσει και ποιος το έγγραφο. Επειδή δεν αναφέρει ρητά ποιος γνωστοποιεί στο Α/Τ την πάμε και εμείς για να είμαστε σίγουροι. Μόνο προσοχή στο ότι δηλώνεται ως γνωστοποίηση να είναι μέσα στις εργασίες που λέει η παρ. 3 και τότε δεν μπορεί κανένας να πει τίποτα..

Edited by babis.lou
  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Να ρωτήσω και εγώ κάτι.. όταν γίνει η γνωστοποίηση εργασιών και κοινοποιηθεί και στην Αστυνομία, τι γίνεται με το ΙΚΑ μετά? Δεν τα ξέρω καλά.. Αν μπορούσε κάποιος να με διαφωτίσει ή να μου πει πού μπορώ να διαβάσω τη διαδικασία περίπου.. Ευχαριστώ

 

 

Για την ακρίβεια θα επαναδιατυπώσω την ερώτηση ώς εξής :

Βοήθησα μια γνωστή μου να καταθέσει μια γνωστοποίηση εργασιών 48ωρη για κάποιες εργασίες στο σπίτι της.. Φυσικά εγώ δεν φαίνομαι πουθενά απλά ήμουν ο "κομιστής" της αιτήσεως..

Με ρώτησε για τη διαδικασία με το ΙΚΑ και τις πληρωμές.. Εγώ δεν έχω ξαναασχοληθεί και δεν έχω ιδέα τι πρέπει να κάνει. Χρειάζεται μηχανικός για κάτι τέτοιο? Δεν θα έπρεπε το συνεργείο της, οι μάστορες, να την κατατοπίσουν? Πώς θα έπρεπε να κινηθώ? Ευχαριστώ πολυ.. 8-)

Edited by bagg21
Link to comment
Share on other sites

.... διαδικασία με το ΙΚΑ και τις πληρωμές..

..

Συνάδελφε για τις ασφαλιστικές εισφορές για εργαζόμενους και συνεργεία ότι προβλέπει ο νόμος για μη στεγασμένα και στεγασμένα επαγγέλματα. Δεν είναι όμως του παρόντος θέματος και υπάρχει ειδική ενότητα για αυτά.

 

Απόφευγε πλς να κάνεις διαδοχικές απαντήσεις σε κείμενο σου μπορείς να διορθώσεις το προηγούμενο με edit.

(άσε που το λένε και οι κανόνες του φόρουμ πέραν του ότι είναι κουραστικό στην ανάγνωση)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε διόρθωσα το αρχικό πόστ, αλλάζοντάς το, αλλά δεν μπορώ να βρώ τρόπο να σβήσω το δευτερο πόστ που πλέον επαναλαμβάνεται.

Έκανα διευκρινιστική δήλωση γιατί η αρχική μου ερώτηση/post ήταν ασαφής και γενική. Σχεδόν μονολεκτική.

Θα σου ήμουν και εγώ υπόχρεος αν μου έλεγες κάτι παραπάνω απο το "ο,τι λέει ο νόμος" μιας και αυτό είναι το μόνο σίγουρο (οτι δηλαδή πρέπει να κάνω ο,τι λέει ο νόμος).

π.χ να μου έδινες ένα Link του αναλόγου θέματος.

Link to comment
Share on other sites

bagg21 , η ασφάλιση του εργαζομένου δεν έχει σχέση με την αδειοδότηση. Είτε κάνεις ένα έργο με άδεια οικοδομής ,δόμησης , μκρής κλίμακας , γνωστοποίηση εργασιών ή τελείως αυθαίρετο τις ίδιες υποχρεώσεις έχεις σαν εργοδότης ως προς το ΙΚΑ. Στο τοπικό κατάστημα ΙΚΑ λοιπόν πριν την έναρξη των εργασιών με το έντυπο της γνωστοποίησης και ότι του πούνε.

Edited by avgoust
Link to comment
Share on other sites

Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα την διαδικασία. Πας στον δήμο και μετά στο οικείο αστυνομικό τμήμα. Επομένως, γνωστοποίηση εργασιών ΤΕΛΟΣ.

 

Στο ΙΚΑ, πας κρατώντας το χαρτάκι σου (με την γνωστοποίηση) και τον πίνακα των ενσήμων. Πήγα την επόμενη μέρα και όλα οκ.

Link to comment
Share on other sites

Για εσωτερικές διαρρυθμίσεις που έχουν ήδη εκτελεστεί υποβάλλω 48ωρη ενημέρωση; Εφόσον δεν θεωρούνται παραβάσεις με το Ν4014, τι κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Αφού εκτελέστηκαν και δεν σας εκτέλεσαν με κάποιο αυτόφωρο και αφού δεν είναι υπερβάσεις που άπτονται του 4014, γιατί να κάνεις κάτι?

 

ω γέγονε γέγονε ....

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Για εσωτερικές διαρρυθμίσεις που έχουν ήδη εκτελεστεί υποβάλλω 48ωρη ενημέρωση; Εφόσον δεν θεωρούνται παραβάσεις με το Ν4014, τι κάνω;

Η προ 48 ωρών γνωστοποίηση αφορά εργασίες που πρόκειται να γίνουν και όχι που έγιναν. Βλ. #69 Didonis.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.