Μετάβαση στο περιεχόμενο

κατατμηση οικοπεδου προ του 65 και αρτιοτητα


Recommended Posts

καλησπερα σας.

 

Παρακολυθώ πολύ καιρό το site σας αλλά είναι η πρώτη φορά που γράφω καθώς μου έχει προκύψει μία μεταβίβαση αυθαίρετου ακινήτου σε εκτός σχεδίου περιοχή.

 

Το οικοπέδο είναι 2000 τμ με πρόσωπο 20 μ σε αγροτική οδό και αγοράστηκε από τον ΑΓΟΡΑΣΤΗ Β το 1981.

Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ Β το αγόρασε από τον ΑΓΟΡΑΣΤΗ Α το 1965 και τότε το οικόπεδο ηταν 5000 τμ με πρόσωπο πάλι 20 μ στην αγροτική οδό, δηλαδή η κατάτμηση του οικοπέδου έγινε στο βάθος του οικοπέδου και όχι σε πλάτος.

 

Μπορείτε να μου πείτε τι γίνεται με την αρτιότητα του οικοπέδου των 2000 τμ, που είναι και αυτό που με αφορά, καθώς χρειάζεται να προχωρήσω σε τακτοποιήση ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της μετα βίβασης?

 

Σε περίπτωση που είναι μη άρτιο και οικοδομήσιμο, η διαδικασία της τακτοποίησης του αυθαιρέτου προχωράει κανονικά ή υπάρχει κάτι ιδιαίτερο το οποίο πρέπει να προσέξω?

 

Σας ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

DIMITRIS80

Edited by DIMITRIS80
Link to comment
Share on other sites

Εφόσον πιστοποιείται ότι η κατάτμηση έγινε το 1981 τό γήπεδο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο.Αυτό δεν έχει σημασία για τον 4014 παρά μόνο να ελέγξεις αν είναι δασικό, ή σε αρχαιολογικό χώρο.Αν όλα είναι οκ προχωράς κανονικά στην τακτοποίηση με τους ανάλογους συντελεστές.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

 

Μηπώς γνωρίζεται αν υπάρχει πρόβλημα μεταβίβασης του συγκεκριμένου γηπέδου + οικία που βρίσκεται εντός, λόγω του ότι δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?

Link to comment
Share on other sites

Για μεταβίβαση δεν είναι υποχρεωτικό το γήπεδο να είναι οικοδομήσιμο. Της μεταβίβασης προηγείται υποχρεωτικά η ολοκληρωμένη υπαγωγή των αυθαιρέτων κατασκευών / χρήσεων.

Edited by ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί στον 4014 η παραγραφος 1.γ.i και ii του άρθρου 24, γιατί εγώ αυτό που εν μέρει καταλαβαίνω, αλλά με αμφιβολίες, είναι ότι δε μπορεί να τακτοποιηθεί αυθαίρετη κατασκευή σε μη άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο εάν δε συντρέχουν τα i ή ii που αναφέρω παραπάνω; Μήπως (ελπίζω πως ναι) δεν καταλαβαίνω σωστά την έννοια αυτής της παραγράφου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

'Εχω κι εγώ μία περίπτωση που και η Πολεοδομία δεν μπόρεσε να μου δώσει απάντηση. Θέλω να δηλώσω με τον 4014 μία μικρή αυθαιρεσία και να δώσω βεβαίωση μηχανικού όμως υπάρχει το εξής επιπλέον θέμα: Το 2009 έγινε διαχωρισμός του οικοπέδου συμβολαιογραφικά (για να δωρίσει στην κόρη του το ένα διαιρετό κομμάτι), όμως ο μηχανικός που έκανε τον διαχωρισμό άφησε απόσταση 1,20μ από το κτίριο, ενώ θα έπρεπε να κολλήσει ή να αφήσει Δ. Στην Πολεοδομία είπαν δεν ξέρουν αν μπορώ να θεωρήσω νόμιμο το διαχωρισμό επειδή η οικοδομική άδεια του ισογείου εκδόθηκε το 1971, δηλαδή με ΓΟΚ 1955 που επιτρεπόταν 1,00μ. Το 1974 έγινε προσθήκη ορόφου, όλα νόμιμα, μόνο στέγη που έκανε λαθραία και τώρα θα την δηλώσω με τον 4014, και το 2009 έγινε η κατάτμηση που μου δημιουργεί απορία αν πρέπει να κάνουμε διόρθωση συμβολαίου ή να δώσω την βεβαίωση έτσι.

Αν ξέρει κάποιος κάτι θα είναι πολύτιμος για μένα.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι το ερώτημα ανάγεται στο εάν υπάρχει ή όχι παραβίαση Δ κατά τη δήλωση των αυθαιρεσιών.

Κατά την άποψή μου και εφόσον το οικόπεδο στο οποίο ανήκει η προς ρύθμιση ιδιοκτησία είναι ανεξάρτητο συμβολαιογραφικά από το 2009 και ουσιαστικά ορίστηκε νέο όριο οικοπέδου, σήμερα υπάρχει θέμα με την παραβίαση του Δ και πρέπει να δηλωθεί ως παράβαση.

Ωστόσο θα εξέταζα τον ΓΟΚ που ίσχυε κατά την ημερομηνία κατασκευής της αυθαιρεσίας για να δω μήπως πετύχω ευνοικότερο ποσοστό υπέρβασης.

 

Συμπερασματικά, δήλωση αυθαιρεσίας + Δ => βεβαιώση.

Link to comment
Share on other sites

ανεστις1

δες στο νομος και φυση

νομολογια σε συνεχη ροη/2012

εχει μια απόφαση για το αν απαιτειται Δ οταν εχει αφήσει ο διπλανος απο παληά,αλλά με άλλο πολεοδομικο καθεστως.

νομιζω οτι σε αφορά...

καλη συνεχεια.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.