Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μέγιστη εκμετάλευση οικοπέδου


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Αντιμετωπίζω το ακόλουθο δίλημα και θα ήθελα την άποψη σας.

Πελάτης και φίλος διαθέτει οικόπεδο σε οριοθετημένο οικισμό και θέλει να εκδόσει άδεια δόμησης.

Το οικόπεδο είναι πολύ μακρόστενο σε σχήμα ( περίπου 7 Χ 70) και έχει πρόσωπο σε δύο δρόμους.

Ο Αρχιτέκτων που θα εκδόσει την άδεια μου ζητά να συντάξω τοπογραφικό με εμβαδόν οικοπέδου <500 τ.μ. ώστε να μπορεί να κολλήσει την οικοδομή στο δρόμο για μέγιστη εκμετάλευση. Επειδή ο δρόμος στην μικρή πλευρά δεν έχει πλάτος 4μ. αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί αν αντί να βάλω το όριο του οικοπέδου σε εκείνη την πλευρά στα 2μ. από τον άξονα της οδού δείξω κατευθείαν οδό 4μ. και αφήνοντας και 4.10 σε όλο το μήκος της μεγάλης πλευράς.

Αν το κάνω αυτό κινδυνεύω εγώ ή ο πελάτης - φίλος μου από τους γείτονες που όλοι έχουν αφήσει την απόσταση των 2.5μ. από το δρόμο ενώ εκείνος θα δομήσει χωρίς απόσταση?

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Πότε έχει γίνει το συμβόλαιο του οικοπέδου? Μήπως έτσι θα πρέπει να γίνει και διόρθωση συμβολαίου? Οι διπλανοί που έχουν χτίσει έχουν παραχωρήσει έτσι ώστε να είναι 2 μ από τον άξονα του δρόμου μπροστά από το οικόπεδό τους?Μήπως υπάρχει καμιά αποτύπωση των δρόμων εκεί, ίσως και από τα τοπογραφικά των διπλανών σε τυχόν παραχωρήσεις και φανεί η διαφορά? Μην ξεχνάς ότι αν δεν παραχωρήσεις θα πρέπει να πάρεις βεβαίωση από το Δήμο ότι τα πλάτη ων δρόμων είναι 4 μ.

Πάντως, αν για κάποιο λόγο που δεν ξέρω, όλα τα οικόπεδα εκεί είναι >500μ2 και το ξέρουν τότε θα υπάρχει πρόβλημα.Αν τα οικόπεδα δεν έχουν τέτοιο θέμα με την επιφάνειά τους, τότε γιατί να υπάρξει θέμα με τους γείτονες?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το συμβόλαιο που υπάρχει είναι παλιό και χωρίς τοπογραφικό αναγράφοντας εμβαδόν περίπου. Αυτό που θα συντάξω θα χρησιμοποιηθεί και για γονική παροχή. Παραχωρήσεις από γείτονες δεν έχουν γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί άμα το δείξεις με πλατος 4 μέτρα τι πρόβλημα θα έχεις , αφού μάλιστα δεν υπάρχει τοπογραφικό στο συμβόλαιο , ώστε να καταγράφεται ακριβώς το οικόπεδο Εκεί σου υπόδειξε τα όρια ο ιδιοκτήτης , εκεί το μέτρησες και εκεί το σχεδίασες στο τοπογραφικό Μέχρι να φτάσουμε να έχουμε εθνικό κτηματολόγιο στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας η μόνη καταγραφή των οικοπέδων που δεν υπάρχει σχέδιο πόλης σε οικισμούς κατω 2000 κατ. , είναι στα τοπογραφικά που συνοδεύουν τα συμβόλαια και στα τοπογραφικά των οικοδομικών αδειών ή στις πράξεις χαρακτηρισμού των δασαρχείων για τα εκτος σχεδίου γήπεδα ή τα οικόπεδα που τέμνονται οριακά στα όρια των οικισμών και θέλουν πραξη χαρακτηρισμού Πάρε μόνο βεβαίωση ότι το πλατος της οδού στο σημείο αυτό του οικοπέδου είναι 4 μέτρα από τον τοπικό ΟΤΑ , όπως έγραψε ο συνάδελφος Γράψε και στην δήλωση 651 /77 ότι τα όρια τα υπόδειξε ο τάδε ιδιοκτήτης και αν θέλεις να είσαι πολυ τυπικός βάλε και μια δήλωση του για την υλοποίηση των οριων πάνω στο τοπογραφικό σου

Edited by GEORGE MICHEAL
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.