Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σύσταση ή Τροποποίηση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας επί αυθαιρέτων Ν.3775-3843-4014-4178-4495


soundholics

Recommended Posts

19 ώρες πριν, dimitris GM said:

"παρεπιμπιπτοντως.."

- τι σημαινει οτι εχει ήδη στα χερια του το 100%    των συναινέσεων

-ποια διαδικασια θα ακολουθησει και τι πιστοποιητικα ζηταει   Αυτά δεν τα ρώτησα...

- και πόσο θα στοιχισει "αυτο" που θα κανει? Ούτε αυτό

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 308
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

4 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Είναι απαραίτητη και αναγκαία η τροποποίηση της σύστασης!

Όφειλε  ο φίλτατος "συνάδελφος" όταν έκανε την υπαγωγή να είχε εξασφαλίσει (με "ειδική" υπεύθυνη δήλωση που θα υπέγραφαν τότε) την έγγραφη συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών του ακινήτου (του 100% δηλαδή), τόσο για την υπαγωγή (ανεξαρτήτως του ότι, ήταν απαραίτητο μόνο το 51% αυτών), όσο και για την άμεση τροποποίηση τησ σύστασης ΟΙ. Εκ των υστέρων, πάπαλα και η υπαγωγή, πάπαλα και η τροποποίηση, πάπαλα και η ηλεκτρονική ταυτότητα, πάπαλα και η μεταβίβαση κ.λπ.

Αν ήμουν ιδιοκτήτης θα στρεφόμουν νομικά εναντίον όποιου ευθύνεται γι' αυτό.....

 

Φίλε (δεν διάβασα όλα τα προηγηθέντα)

Αλλά δεν συμφωνώ

1. με το όφειλε να εξασφαλίσει -(Αλλά ΝΑΙ συμφωνώ  με το ότι όφειλε  να ενημερώσει )

2. με το πάπαλα της υπαγωγής (καθώς αυτή ισχύει)

3. με το πάπαλα της Η.Τ (καθώς και αυτή ισχύει) και

4. με το ότι γενικά ο ιδιοκτήτης πρέπει να στραφεί κατά του εξουσιοδοτημένου Μηχανικού (θεωρώντας ως κατ΄επάγγελμα   συμβ/φο και μάλιστα σαΐνι!)

 

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

1. με το όφειλε να εξασφαλίσει -(Αλλά ΝΑΙ συμφωνώ  με το ότι όφειλε  να ενημερώσει ) Η ενημέρωση που λες, αν δεν πάρει "επίσημο" χαρακτήρα" τότε ...."έπεα πτερόεντα"!! Μόνο εγγράφως εξασφαλίζεσαι!

2. με το πάπαλα της υπαγωγής (καθώς αυτή ισχύει) Πάπαλα,πάπαλα, οφού υπάρχει και κατάληψη κοινόχρηστου χώρου χωρίς συναίνεση!!! Κι επειδή εγώ βλέπω μακρύτερα, μην είσαι βέβαιος ότι, ο φίλτατος συνάδελφος "αλμπάνης" ρύθμισε χρησιμοποιώντας τους σωστούς συντελεστές υπολογισμού του προστίμου, διότι θέσεις στάθμευσης στην pilotis έχουν ελάχιστα χιλιοστά κι όταν αυτές γίνονται κύριος χώρος, με τα αναλογούντα από τα επιτρεπόμενα, το πρόστιμο "εκτινάσσεται" και φτάνει στο Θεό!!! Μην μου πεις ότι, ο "αλμπάνης" το προέβλεψε.... Άρα υποκρύπτεται κι άλλη "λακκούβα" για το πάπαλα, πάπαλα, πάπαλα η υαπγωγή!!!

3. με το πάπαλα της Η.Τ (καθώς και αυτή ισχύει) και Με πάπαλα την υπαγωγή και με αρρύθμιστες και χωρίς συναίνεση αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους, πάπαλα, πάπαλα και η ταυτότητα!!!

4. με το ότι γενικά ο ιδιοκτήτης πρέπει να στραφεί κατά του εξουσιοδοτημένου Μηχανικού (θεωρώντας ως κατ΄επάγγελμα   συμβ/φο και μάλιστα σαΐνι!) Εγώ δεν έγραψα εξουσιοδοτημένο μηχανικό, αντιθέτως έγραψα εναντίον οιουδήποτε ευθύνεται!!! Αυτός ένας απλός ιδιοκτήτης είναι και ΔΕΝ γνωρίζει.... Άλλοι όφειλαν και έπρεπε να τον ενημερώσουν και να μην τον μπλέξουν σε αυτή τη διαδικασία!!! Κι ας λένε αυτοί οι άλλοι στο δικαστήριο ότι, τον ενημέρωσαν.....

 

Την καλησπέρα μου καλέ μου φίλε συνταξιούχε Βασίλειε!!!

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα

Εχω 2 ομορες Ο.Ι.  με χρηση γραφειου, που ανηκουν σε εναν Ιδιοκτητη και που θα τις πουλησει μαζι και τις 2 σε εναν αγοραστη. Η συσταση δεν υλοποιηθηκε και βλεπουμε εναν ενιαιο χωρο,  σαν αυτον που δειχνει η κάτοψη  της οικοδομικής άδειας, εμβαδού Ε=140 τμ. .

Πιο αναλυτικα: Η μια έχει εμβαδόν Ε=80 τμ. και ποσοστό εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο 32 χιλιοστά, με πρόσοψη στην οδό ......  Είναι λειτουργικά ενιαία με την όμορη Ο.Ι.  εμβαδού 60 τμ.,           με πρόσοψη στον πίσω ακάλυπτο χώρο της οικοδομής, με κοινή είσοδο από τον κοινόχρηστο διάδρομο του ορόφου.  Κατόπιν αυτοψίας που διενήργησα στο εν λόγω ακίνητο διαπίστωσα ότι η κάτοψη είναι όμοια με αυτήν της οικοδομικής άδειας.  

α. Υπαρχει αυθαιρεσια ?

β. Μια ή δυο βεβαιωσεις ?

 

κατοψη _Τ.docx

Edited by altinis
Link to comment
Share on other sites

 Εχεις εναν χωρο στην αδεια

εγινε "δυο" ΟΙ με την συσταση. Αρα εχεις διαμερισματωση

Συν μια αυθαιρετη λειτουργικη συνενωση  με την καθαιρεση της μεσοτοιχιας.

 

 

Link to comment
Share on other sites

On 19/12/2019 at 3:14 ΜΜ, dimitris GM said:

 Εχεις εναν χωρο στην αδεια

εγινε "δυο" ΟΙ με την συσταση. Αρα εχεις διαμερισματωση

Συν μια αυθαιρετη λειτουργικη συνενωση  με την καθαιρεση της μεσοτοιχιας.

 

 

 Επειδη η συσταση δεν υλοποιηθηκε και βλεπουμε εναν ενιαιο χωρο,  σαν αυτον που δειχνει η κάτοψη  της οικοδομικής άδειας εμβαδού Ε=140 τμ.,  και   επειδη  δεν εγιναν αλλαγες στα ΗΜ σε σχεση με την ΟΑ, πιστευω οτι μπορω να εκδοσω  2 ξεχωριστες βεβαιωσεις μή ύπαρξης αυθαίρετων κατασκευών/χρήσεων, δηλαδη μια ανα ΟΙ.

 

Edited by altinis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

εντός σχεδίου, με ΟΑ, 2 οροφη οικοδομή με 3 διαμερίσματος (και στο ισόγειο) είναι Αυτοτελής ιδιοκτησία (ενας ιδοκτητης 100% κυριότητα). ΘΑ προχωρήσει σε σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών.
αφου ρυθμίσαμε τις αυθαιρεσίες θα δώσω τα απαραίτητα για τον συμβολαιογράφο.

Σε ένα χαρτί με τα δικαιολογητικά που χρειάζεται και μου δειξε ο ιδιοκτήτης,  ο συμβ/φος γράφει "3 βεβαιώσεις μηχανικού".
Δεν έχω ξαναχορηγήσει και αναρωτιέμαι:  ..τους δίνω την μία που βγάζει το σύστημα του ΤΕΕ, αφού την σφραγίσω και υπογράψω και ας κάνουν φωτοαντίγραφα, Ή χρειάζεται να εκδόσω 3 ξεχωριστές (πρωτότυπες;)

Link to comment
Share on other sites

υποθετω οτι εννοει για  καθε ΟΙ που θα συσταθει,  ξεχωριστα.

Και μια για τα κοινοχρηστα.

[ρωτα τον το ακριβως εννοει]

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@ΚΑΝΑ το εν λόγω έγγραφο με δικαιολογητικά (Α4 χειρόγραφη) είναι από την πρώτη κρούση που κάνε ο ιδιοκτήτης στο συμβολαιογράφο το καλοκαίρι ..οπότε ίσως τον ρώτησε "Πόσα διαμερίσματα έχετε που θα "μοιράσετε"  "..και ισως του απάντησε : Τρία..

(τώρα γιατι δν ζήτησε για τα κοινόχρηστα μια έξτρα θα μου πεις; ..) 🙄

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.