Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ποιo λογισμικό στατικών χρησιμοποιείτε για Ο/Σ;


Adavis

Ποιο λογισμικό στατικών χρησιμοποιείτε για Ο/Σ;  

1.017 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Ποιο λογισμικό στατικών χρησιμοποιείτε για Ο/Σ;



Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Ακούω με προσοχή τα όσα γράφονται στο forum απλά τώρα βρήκα τη κατάλληλη στιγμή να εκφράσω την άποψη μου για τα ελληνικά προγράμματα με βάση πάντα τη δική μου μελετητική εμπειρία.

Εγώ αγαπητοί συνάδελφοι έχω μελετητική εμπειρία 4 ετών παράλληλα με το εργοτάξιο καθότι δουλεύω και σε μια κατασκευαστική και όχι μελετητική εταιρεία.Θεωρώ ότι ένας μηχανικός που θέλει να κάνει μελέτη ουσίας θα πρέπει καταρχην να έχει επαφή με την κατασκευή για να βλέπει κατα πόσο είναι εφικτά αυτά τα οποία υπολογίζει...

Ένας μηχανικός δάσκαλος για εμένα μου είχε πει το εξής : Η θεωρία με την πράξη δεν απέχουν καθόλου, αρκεί να ξέρεις τέλεια και τη θεωρία και την πράξη...

Και για να περάσω στο θέμα μας εγώ από την πρώτη στιγμή δουλεύω με το statics.Βέβαια είχα την τύχη να μάθω το συγκεκριμένο πρόγραμμα από ενα μηχανικό που έχει συνεισφέρει στην ανάπτυξη και βελτίωση του και ξερει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του.

Παράλληλα βέβαια δοκίμαζα και το fespa το stereostatika αλλά δεν...

Αφορμή για το συγκεκριμένο post είναι μια μελέτη που εκπονω τις τελευταίες μέρες και αφορά ένα κέντρο αποκατάστασης , μια αντικειμενικά δύσκολη μελέτη τριών κτιρίων με αρμό και δύο υπόγεια.

Την ίδια μελέτη λοιπόν εκπονήσαμε τρεις μηχανικοί σε διαφορετικά χρονικά σημεία μεσα στο 2009 για λόγους προφανεις..

Εγώ με το statics ο πιο άπειρος και δύο πολλοί έμπειροι μηχανικοί και οι δύο με to next ανεξάρτητα όμως ο ένας από τον άλλο.Θέλετε να ακούσετε αποτελέσματα?

Τα αποτελέσματα μου ήταν τα ίδια απλά λίγο πιο υπερδιαστασιολογημένα στα δοκάρια και στις πλάκες με τον ένα μηχανικό , ο οποίος έχει και αρκετά καλό όνομα στην πιάτσα.

Τα αποτελέσματα του άλλου τονίζω έμπειρου μηχανικού με το ίδιο πρόγραμμα (next) ήταν επικίνδυνα!!

Ηθικό δίδαγμα αγαπητοί συνάδελφοι , ιδιαίτερα νέοι και άπειροι: τα προγράμματα σε ακατάλληλα χέρια είναι επικίνδυνα.Κανένα πρόγραμμα δεν είναι σκεπτόμενο, μην παρασύρεστε. Πριν προβείτε σε αγορά προγραμμάτων διαβάστε και προσπαθείτε να βρεθείτε πλάι σε έναν καταξιωμένο μηχανικό και τότε θα καταλάβετε ότι η μέλετη δεν είναι ένα μόνο ένα πρόγραμμα αλλά πολλά παραπάνω.Και δεν είναι ντροπή να λέμε κάποιες φορές ότι δεν ξέρουμε κάτι και να αφήνουμε δουλειές.Εγώ έχω αφήσει αρκετά καλές δουλειές (συνήθως προσθήκες....) γιατί όπως ξέρετε ακόμα και οι έμπειροι μηχανικοί μπαλαμούτι το κάνουν και υπογράφουν μαϊμουδιές μιας και ο έλεγχος υπάρχοντος δεν βγαίνει πρακτικά ποτέ.

Αυτά και ελπίζω να μη σας κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 109
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από όσα μου έχουν πει για το next πρέπει να είναι τι ποιο επιστημονικό από όλα τα προγράμματα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.Που σημαίνει ότι καποια πράγματα δεν τα αναγνωρίζει αυτόματα όπως ας πουμε συνθήκες στήριξης πλακών.

Έτσι για παράδειγμα είχαμε διαφορές στις πλάκες στα πάχη και στους οπλισμούς διότι το πρόγραμμα προφανώς δεν αναγνωρίζει συνέχεια ή μη σε πλάκα αλλά πρέπει να τη δώσεις εσύ.

Το statics πάντως το βλέπει αυτόματα αν και το τσεκάρω καλού κακού.

Δεν με απασχολεί όμως το θέμα με τις πλάκες όσο με τις δοκούς.Είναι δυνατό σε δοκάρι 30/60 ανοίγματος 7.0 μ. να έχεις 4φ14 άνω + 4 φ14 κάτω?

Στα υποστηλώματα πάντως δεν είχαμε τόσο τραγικές διαφορές. Πάντως με την κουβέντα δεν θέλω να θίξω κανένα πρόγραμμα άλλωστε με τον ένα μηχανικό που δούλευε το next είχαμε κοντινά αποτελέσματα.Απλά πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι με αυτό που κάνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Πολλοί στο θέμα μιλούν για υπερδιαστασιολόγηση. Συμφωνώ με κάποιες ενστάσεις όμως που αναφέρονται στο βέβαιο ανθρώπινο κατασκευαστικό λάθος έναντι του ιδανικού μοντέλου. Και θα πει κάποιος ...συντελεστές ασφαλείας...δεν ξέρω εαν αρκούν και αυτοί.

Επιπροσθέτως πολλές λανθασμένες παραδοχές...ξεκινώντας από το έδαφος και συνεχίζοντας προς τα επάνω.... Ακόμη και προβληματικοί αλγόριθμοι πεπερασμένων φαίνονται στα μάτια του μελετητή ως ιδανικά συστήματα επιλύσεων, χωρίς να υπάρχει η αντίληψη ακόμη και της λανθασμένης διακρητοποίηση σε πολλά συστήματα. Οπότε διαλέγουμε μάλλον το ασφαλέστερο λογισμικό κατά την ταπεινή μου άποψη...ή αλλιώς το λιγότερο χειρότερο...:)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 months later...

Μιας και πέρασαν 2 χρόνια από την παλιά ψηφοφορία και έχουμε και νέα προγράμματα στην αγορά ας δούμε και πάλι ποια είναι να πιο δημοφιλή προγράμματα.

Link to comment
Share on other sites

τοσους πολλους χρηστες fespa δεν το περιμενα!!!!

 

η αληθεια ειναι οτι για απλα κτιρια πιστευω οτι ειναι το καταλληλοτερο!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.