Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπορείς να πουλήσεις ρεύμα στη ΔΕΗ από άλλες ηλιακές τεχνολογίες;


Recommended Posts

Ειναι μια τεχνολογια αρκετα ωριμη, σε απολυτα οικονομικα μεγεθη ειναι συμφερουσα, αλλα το θεμα εκτασης γης κ συντηρησης εξοπλισμου ειναι λιγακι μεγαλυτερο απο τα φ/β. Ειναι φυσικα μια καλη εναλλακτικη για μια χωρα σαν την Ελλαδα που εχει υψηλη ηλιοφανεια κ θερμοκρασιες ειδικα στο κεντρικο και νοτιο κομματι της.

 

Φυσικα η διαμορφωση του εργοστασιου ειναι εντελως διαφορετικη απο οτι ενα φ/β κ εαν θελουμε να μιλαμε για καλες αποδοσεις τοτε πρεπει να μεγαλωσουμε την εγκατεστημενη ισχυ ενος τετοιου εργοστασιου

Link to comment
Share on other sites

Πάντως η συγκεκριμένη λύση της infinea δεν χρειάζεται μεγάλη ισχύ για να έχει καλή απόδοση, 1 πιάτο έχει ίδια efficiency με 100 πιάτα. Η απόδοση στις μηχανές Stirling έχει θεωρητικό μέγιστο που εξαρτάται μόνο από τη διαφορά θερμοκρασίας γι αυτό και η εστίαση του φωτός.

Link to comment
Share on other sites

Οι μηχανές της συγκεκριμένης εταιρείας πωλούνται στο ευρή κοινό ή προορίζονται μόνο για μεγάλους "πελάτες"; Ποιά η τιμή της καθεμίας ; Πάντως εκτιμώ ότι θα χει και αρκετό κόστος συντήρησης. Νομίζω μια μεγάλη εγκατάσταση με τέτοιες μηχανές θα γίνει στην Κύπρο.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως χρησιμοποιούνται σε ερευνητικά κέντρα για την μελέτη και την βελτιστοποίηση της ηλιακής τεχνολογίας. Η ένταση της ακτινοβολίας του συγκεκριμένου συστήματος είναι μόνο 2500 ήλιοι.

Θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση όταν αυξηθεί περαιτέρω η συγκεντρωτική ικανότητά τους και ίσως θα αντικαταστήσουν στο μέλλον την σημερινή τεχνολογία των ΦΒ πάνελς.

Προς το παρόν το κρίσιμο σημείο είναι η αξιοπιστία της μηχανής Stirling. Απαιτούνται πολλές εργατοώρες για την συντήρησή τους και κάθε 10 μέρες το σύστημα διακόπτει την λειτουργία του λόγω κάποιας βλάβης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.