Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ο έλληνας ασφαλισμένος και δη ο μηχανικός κατούρησαν στο πηγάδι!


debianuser

Recommended Posts

Στο πηγάδι κατούρισε; ...είναι μια λαϊκή έκφραση που την λένε όταν αδικούν κάποιον (τουλάχιστον στα δικά μου μέρη), είναι κάτι σαν παραδοσιακή αργκό εκτιμώ.

 

Όπως και να έχει δεν πιστεύω κάποιος να μπορεί να μου βρει στην Ελλάδα Οδοντίατρο που να παίρνει μόνο 6,34 € για το σφράγισμα και 7,87 € για καθαρισμό και αφαίρεσης πλάκας! και όμως αυτά είναι τα ποσά που καλύπτει το Ταμείο των Μηχανικών για τους ασφαλισμένους του! και να πει κανείς πως δεν πληρώνουμε πολλά; πληρώνουμε στο Ταμείο μας περισσότερο απ'ότι οποιοσδήποτε άλλος μηχανικός σε όποιαδήποτε άλλη χώρα! και ακόμα και αν σε μερικές χώρες επίσης πληρώνεις κάτι τις κατά την επίσκεψή σου στον Οδοντίατρο σίγουρα η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη όσο εδώ στην πατρίδα μας!

100€ για το σωστό σφράγισμα ή εναλλακτικά 50 € με αμφιβόλου ποιότητας υλικά/φάρμακα μου είπε ο οδοντίατρος (διάλεξε και πάρε) μα ότι και να διαλέξεις 6,34 € θα σου επιστρέψει το Ταμείο ότι και να διαλέξεις σου καλύπτει λιγότερο από το 1/8 του κόστους της αγοράς! (τις αμφιβόλου ποιότητας έκδοσης)

Τι να πει κανείς;

Αν αυτό δεν είναι απαράδεκτο;

Και αναρωτιέμαι πως καθόμαστε και το τρώμε; Μα θα μου πει κάποιος έλα δε βαριέσαι γράφει κάτι ακόμα και παίρνεις κάτι τις παραπάνω! Μα γιατί ρε παιδιά; Γιατί να είναι έτσι; Στο πηγάδι κατουρίσαμε;

Edited by debianuser
Link to comment
Share on other sites

Όντως απαράδεκτο αλλά γνωρίζεις πολλα ταμεία που να δικαιολογούν δαπάνες σε οδοντίατρους; Δημόσια όχι Ιδιωτικά...

Link to comment
Share on other sites

ολα τα ταμεια ολων των ευρωπαικων χωρων δικαιολογουν ΠΛΗΡΩΣ τα ποσα για τον οδοντιατρο. απλα πας στους συμβεβλημενους με το ΕΣΥ το δικο τους, και εκει ειναι η διαφορα γιατι γιατρος στο ΕΣΥ πχ στην αγγλια γινεται ο καντεμης ο πακιστανος/ινδος και οχι ο αγγλος. αυτος ειναι μονο με τους ιδιωτες πελατες του και βγαζει ευκολα τα 200αρια το χρονο.

 

Το ΕΣΥ το αγγλικο εχει αρχισει και γεμιζει με ελληναρες - που καλα κανουνε οι ανθρωποι - που δουλευουν καθαριζοντας κανενα 6αρι καθαρο σε λιρες αγγλιας, αντι να μαλακιζονται στο ελλαδισταν. για οποιον αντεχει τα ξενα, η σωστη λυση.

 

τα ταμεια στην ελλαδα απεθαναν κυριοι, λογω κακοδιαχειρισης, σουρεαλισμου στο τροπο λειτουργιας και βεβαια κουρεματος ομολογων. αλλα και τα 700 μυρια που πηγαν για να γινουν μερικοι του τσμεδε τραπεζιτες και να κονομανε.

Link to comment
Share on other sites

Να επισημάνω, οτι ειδικά για το ΤΣΜΕΔΕ, του στερήθηκαν σημαντικότατοι πόροι από την δραστηριότητά του στην έκδοση εγγυητικών επιστολών για τα Δ.Ε. που τα έσοδα αυτά μετακύλησαν στις τράπεζες. Με τα μεγάλα έργα έγινε πάρτυ από τις Τράπεζες με τις προμήθειες εγγυητικών, που στερήθηκε αντίστοιχα το ΤΣΜΕΔΕ. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια. Μέχρι χθες τα έσοδα του ΤΣΜΕΔΕ προέρχονταν κυρίως από τις προμήθειες εγγυητικών Δ.Ε. και ένα μικρό μέρος από τις εισφορές των μελών. Είμαστε άξιοι της τύχης μας,_

Link to comment
Share on other sites

debianuser

Μα γιατί ρε παιδιά; Γιατί να είναι έτσι; Στο πηγάδι κατουρίσαμε;

 

Δεν λες πάλι καλά που ακόμα κατουράμε όρθιοι. :shock:

Link to comment
Share on other sites

Το γενικότερο σύστημα ασφάλειας, αλισβερίσι και νταβατζηλίκι θα το αποκαλέσω εγώ, είναι για τα ανάθεμα. Συγνώμμη, για τη γλώσσα μου, αλλά με αυτά που ακουω/βλεπω/συμβαίνουν τρελένομαι.

 

Προσφάτως ήμουν κύπρο. Εκανα μια κουβέντα εκ βαθεων με κάποιους υπαλλήλους εκεί.

 

Εχουμε και λέμε: Στη Κύπρος (και σε αρκετά κράτη) είναι υποχρεωτικες μονον οι συνταξιοδοτικές εισφορές, οι οποίες είναι ενα φιξ ποσοστό επί του μισθού.

Επειτα, ειναι ελευθερος ο καθείς, να πληρώσει ιδιωτική ασφάλεια, για να έχει περίθαλψη. Το επίπεδο της περίθαλψης το διαλέγει μόνος του.

 

Απ'οσο μου είπαν εκεί, με προγράμματα 600-700ε το χρόνο, είσαι καλυμμένος ακόμη και για τα χειρότερα (=ακριβά) καρκίνους κτλ. Δηλαδή με 60-70-80 το μήνα. Και όλα αυτά σε επίπεδα "κλινικής" στο θέμα της εξυπηρέτησης. Εννοω πως δεν εχει ραντεβού σε 3 μήνες για μια μαγνητική και πάει λέγοντας...

Αν τολμήσω να κάνω σύγκριση με το ικα μας; Ενας υπάλληλος των 1000ε καθαρών στην Ελλάδα, δίνει κανα 300-350ε στο ικα για σύνταξη και περίθαλψη.

Στη Κύπρο, δίνεις στο συνταξιοδοτικό ένα ποσοστό φιξ 10-15% του μισθού σου και ότι θέλεις για τη περίθαλψη. Και φθηνότερα απο εδω και σίγουρα καλύτερη εξυπηρέτηση.

 

Δε ξέρω αν ακούγονται ουτοπικά αυτά, ή αν δεν ειναι επακριβώς ετσι, αλλά τουλάχιστο ετσι μου τα ανέφεραν εκεί.

Link to comment
Share on other sites

debianuser

Μα γιατί ρε παιδιά; Γιατί να είναι έτσι; Στο πηγάδι κατουρίσαμε;

 

Δεν λες πάλι καλά που ακόμα κατουράμε όρθιοι. :shock:

Φίλε είσαι άπαικτος!!!

Link to comment
Share on other sites

Να πλένεις καθημερινά και δυο φορές την ημέρα τα δόντια σου για να μην χρειαστείς σφράγισμα.

Να πηγαίνεις στα οδοντιατρεία των πανεπιστημίων όπου τα κάνουν τζάμπα. Τι και αν θα μάθει πάνω σου ο φοιτητής.

 

Δημόσια ή ιδιωτική ασφάλιση, δεν έχει σημασία, αλλά θα πρέπει να έχει δύο στοιχεία:

α) να είναι ανταποδοτική, δηλαδή ό,τι πληρώνεις να λαμβάνεις ώστε να μην υπάρχουν γκρίνιες και

β) να είναι υποχρεωτική.

 

Αν δεν είναι υποχρεωτική, τότε τι θα κάνεις εκείνον που θα χρειαστεί ιατρική περίθαλψη και κατ' επιλογή του δεν πλήρωνε τίποτα σε ιατρική ασφάλιση;

Θα του δέσεις έναν επίδεσμο και θα τον πετάξεις στο δρόμο όπως γίνεται στις ΗΠΑ ή θα τον φροντίσεις εις βάρος όμως όσων πληρώνουν ασφάλιση;

Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ισχύει το δεύτερο.

 

Καλό θα ήταν όμως, να επιλέγει ο ασφαλισμένος τη δημόσια ή ιδιωτική ασφάλισή του και όχι να υποχρεούται σε δημόσια.

Link to comment
Share on other sites

Πάτρα: Για να βρεθεί γιατρός ξεκίνησε απεργία πείνας μέσα στο ΤΣΜΕΔΕ!

 

Σε απόγνωση ο συνταξιούχος μηχανολόγος μηχανικός Γιώργος Αμπατζόγλου

 

 

Nα παραμείνει μέσα στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ ήταν αποφασισμένος ο συνταξιούχος μηχανολόγος μηχανικός Γιώργος Αμπατζόγλου ο οποίος εδώ και δύο μήνες ζητούσε γιατρό για να εξετασθεί και να του εγκριθεί η αγορά φαρμάκων και δεν γινόταν τίποτα!

 

Από νωρίς το πρωί πήγε και "εγκαταστάθηκε" στα γραφεία του ΤΣΜΕΔΕ στην Πάτρα και δήλωσε πως θα παραμείνει εκεί ξεκινώντας απεργία πείνας και πίνοντας μόνο νερό μέχρι να λυθεί το πρόβλημά του.

 

Το ΤΣΕΜΔΕ έχει ξεμείνει από γιατρούς από τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους. Τελικά η λύση δόθηκε τρεις ώρες αργότερα. Η κεντρική διοίκηση του ΤΣΕΜΔΕ ενημερώθηκε για την κατάσταση και έστειλε έγγραφο με το οποίο ενημέρωνε ότι θα φθάσει από την Αθήνα γιατρός για να εξετάσει τον ασφαλισμένο.

 

Ο κ. Αμπατζόγλου αποχώρησε από το Ταμείο στις 11 το πρωί.

 

 

http://patrastimes.gr/arthro.php?id=21083

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.