Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
costas2by4

Αγορά διαμερίσματος από κατασκευαστή που εξαφανίστηκε

Recommended Posts

Φιλικό μου ζευγάρι, αγόρασε διαμέρισμα, από κατασκευαστή που έχαιρε εκτίμησης και εμπιστοσύνης σε συγκεκριμένη συνοικία.

 

Ο κατασκευαστής φαλίρισε κατά τη διάρκεια των εργασιών του κτιρίου.

 

Η άδεια (του 2006) πέρασε τα 4 χρόνια και δεν έγινε καμία ενέργεια από τους συναδέρφους, για την ανανέωση της ή και για την οριστική της περαίωση

 

Η ΔΕΗ διέκοψε το εργοταξιακό ρεύμα

 

(πάλι καλά), οι συνάδερφοι έχουν πληρωθεί την επίβλεψη τους.

 

Το ΙΚΑ έχει λαμβάνειν άλλα 180 ένσημα (από τα 1050 περίπου).

 

Η πολεοδομία και η ΔΕΗ, έχουν σηκώσει τα χέρια τους ψηλά (!!!). Μου λένε, : "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, για να πάρουν οριστικό ρεύμα".

 

Εγώ πάλι από την πλευρά μου, θεωρώ ότι το κράτος μπορεί να προστατεύσει τους φίλους μου, και να τους δώσει οριστικό ρεύμα για να μείνουν στο διαμέρισμα. Και σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάποιο δεδικασμένο, κάποια απόφαση ΣΤΕ, κάτι θα υπάρχει.

 

Όποιος -α, μπορεί να με συμβουλεύσει για το καλό των φίλων μου, θα το εκτιμούσα (εγώ και το φιλικό μου ζευγάρι) ιδιαίτερα και ευχαριστώ εκ των προτέρων

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το κράτος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση "προβληματικής" συνδιαλλαγής. Ο ένας εκ των αντισυμβαλλόμενων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Θα πρέπει οι γνωστοί σου να αναλάβουν (προφανώς με κάποιους άλλους συνιδιοκτήτες) το έργο της ολοκλήρωσης των εργασιών με ότι αυτό συνεπάγεται και δικαστικά να στραφούν ενάντια στον κατασκευαστή (με ότι και αυτό συνεπάγεται για την πιθανότητα απόσπασης από αυτόν των συμφωνηθέντων)

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλημέρα

ό,τι ορθά προείπε ο μαεστρο

 

και ελπίζω να μην εχουν εξοφλήσει και να πλήρωναν με δόσεις "με την πρόοδο των εργασιών"

ώστε, με αυτα που δεν εχουν καταβάλει να συνεχίσουν το εργο..

και βέβαια εννοείς οτι έχουν κανει οριστικό συμβόλαιο...όχι προσύμφωνο...

-σε ποιό στάδιο είναι η οικοδομή?..

-υπαρχουν οικοπεδούχοι?....κήρυξαν έκπτωτο τον εργολάβο?...

εν τέλει, οι φίλοι σου θα πρέπει να μιλήσουν με τον δικηγόρο τους...

καλή συνέχεια...

 

αν πρόκειται για αντιπαροχή

τότε στο εργολαβικό αναγραφεται ρητα οτι σε περίπτωση εκπτωσης του εγολάβου η άδεια ανήκει στους οικοπεδούχους και τα απουλητα διαμερίσματα

Αρα, θα μιλήσουν με τους οικοπεδούχους για τα περαιτέρω...

αυτα.

Edited by dimitris GM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλοί μου φίλοι, κατ' αρχήν σας ευχαριστώ.

 

Το φιλικό μου ζευγάρι, είναι δικηγόροι και ο συγκεκριμένος κατασκευαστής ήταν και φίλος τους. Από εκείνον είχαν αγοράσει μάλιστα το διαμέρισμα που μένουν ακόμα, το 1988 (!!!).

 

Στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, αγόρασαν τη μια εκ των 2 οριζοντίων ιδιοκτησιών (η άλλη προοριζόταν για τον οικοπεδούχο εργολάβο κατασκευαστή και η οποία κατέληξε σε τράπεζα μετά από κατάσχεση (!!!))

 

Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί στο διαμέρισμα, εκτός από τελικό βάψιμο, τοποθέτηση ερμαρίων, κουζίνας και ειδών υγιεινής. Εξωτερικά η πολυκατοικία είναι περαιωμένη και απομένουν οι κοινόχρηστοι αύλειοι χώροι (φύτευση, ράμπα προς υπόγειο, ολοκλήρωση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών)

 

Το ζευγάρι αυτό, ως νομικοί, με γρήγορες διαδικασίες, κήρυξαν έκπτωτο τον οικοπεδούχο - εργολάβο - κατασκευαστή από την οριζόντια ιδιοκτησία που έχουν αγοράσει.

 

Ουσιαστικά, αυτό που απομένει είναι να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά της αδείας, προκειμένου να πάρει θεώρηση. (πληρωμή ΙΚΑ κλπ), αλλά πέρα των χρημάτων, πως μπορεί να γίνει αυτό ?

Η άδεια έχει βγει στο όνομα του οικοπεδούχου - εργολάβου - κατασκευαστή, το ίδιο και το (κομμένο) εργοταξιακό ρεύμα, οι πληρωμές προς τους μηχανικούς της αδείας κλπ.

 

ΥΓ, δεν είναι αντιπαροχή.

Edited by costas2by4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aφού αγόρασαν το διαμέρισμα , τότε με το συμβόλαιο να αναθέσουν στον επιβλέποντα μηχανικό , να κάνει αναθεώρηση γιά αλλαγή ονόματος .

Να κοιτάξουν με λογιστή γιά το ΦΠΑ και τα τιμολόγια . Επίσης αν είναι δεύτερη κατοικία και δεν πλήρωσαν ΦΠΑ , τότε έχουν θέμα .

 

Γενικά νομίζω ότι ως νομικοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και να διορθώσουν πιθανά θεματάκια που μάλλον έχουν ,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.