Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Χρήση κτιρίου


spyrosanagn

Recommended Posts

Καλημερα συναδελφοι ηθελα να ρωτησω σε διαμερισμα πολυκατοικιας που θα ενοικιαστει για επαγγελματικος χωρος (γραφειο) το πεα που θα εκδωσουμε για την ενοικιαση σαν τη χρηση θα λαβουμε το ακινητο, κατοικια η γραφειο?

 

Παρακαλώ μη γράφετε με κεφαλαία. Δείτε τους κανόνες συμμετοχής.

miltos

Edited by miltos
Μετατροπή κεφαλαίων σε πεζά
Link to comment
Share on other sites

αρα αν αυτη τη στιγμη ειναι κατοικια επιθεωρειται για κατοικια ετσι δε ειναι? ασχετα αν μετα γινει γραφειο

Link to comment
Share on other sites

αρα αν αυτη τη στιγμη ειναι κατοικια επιθεωρειται για κατοικια ετσι δε ειναι? ασχετα αν μετα γινει γραφειο

 

νομίζω πως πρέπει να γράψεις τη χρήση του μισθωτήριου (δηλ. τη χρήση που θα δώσει ο ενοικιαστής).

Ωστόσο μελετάς το κτίριο/κέλυφος/συστήματα με αυτά που βλέπεις στην αποτύπωση (π.χ. θεωρητικό κλιματισμό, τα φώτα που βρίσκεις κλπ)

 

Σε παρόμοια ερώτησή μου ΕΥΕΠΕΝ (είχα "κατάστημα" που θα νοικιαστεί ως "γραφείο" και στο οποίο κατά την αυτοψία δεν είδα τίποτε περισσότερο από μία ενιαία αίθουσα με δύο w,c, - μια-δυο λάμπες όλο κι όλο ) μου απάντησαν ότι θα γράψω γραφείο, θα το μελετήσω ως γραφείο, αλλά θα βάλω στα συστήματα και το κέλυφος ότι είδα (π.χ. τους είπα ότι ο ενοικιαστής έχει ήδη αγοράσει κλιματιστικά αλλά δεν τα έχει τοποθετήσει γιατί περιμένει πρώτα να γίνει το συμφωνητικό). Μου απάντησαν "αυτά που βλέπεις - τα υπόλοιπα μπορεί και να μη τα βάλει ποτέ"

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

1.το κατάστημα που σε καλούν να βγάλεις πεα και σού λένε θα το νοικιάσω ώς κατάστημα και αυτός που θα το πάρει θα το κάνει π.χ ζαχαροπλαστείο. Εσώ βλέπεις ένα απλό άδειο κατάστημα ώς τι χρήση θα το βγάλεις?

εγώ πιστεύω ώς κατάστημα , θα το γράψεις και στην εντολή ανάθεσης ότι σού αναθέτει πεα για κατάστημα .

2.Από την άλλη αν εσύ δείς ένα κατάστημα στα σχέδια , κενό μέσα και σου πεί το νοικιάζω και θα το γράψω και στο μισθωτήριο <<κατάστημα 60τ.μ ισογειου στον Παπαδόπουλο που θα το χρησιμοποιήσει για ζαχαροπλαστείο>>, εσύ τι χρήση θα βγάλεις?

Εγώ πιστεύω πάλι κατάστημα γιατί αυτό είδα στα σχέδια, αυτό είδα μέσα αφού ήταν κενό, και ένα αντίγραφο μισθωτηρίου που δεν έχει κατατεθεί ακόμα ΔΟΥ δεν με βοηθά γιατι μπορεί να αλλάξει και να χαλάσει η συμφωνία με τον ενοικιαστή.

Θεωρώ μόνο αν ενοικιάζεται ή πωλείται η επιχείρηση π.χ ζαχαροπλαστείο θα βάλω χρήση ζαχαροπλαστείο. Σε όλες τίς προηγούμενες περιπτώσεις θα βάλω κατάστημα και θα το βάλω και στην εντολή ανάθεσης.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νομίζω "γραφείο". Μπορεί όμως να έχεις και δευτερεύουσα χρήση (π.χ. χώρο συνεδρίων ή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), αν και σε μονοκατοικία δεν το νομίζω. Εκτός κι αν είναι μεγάαααλη :) . Γενικά για τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού / διοικητικές υπηρεσίες, δεν υπάρχει κάποια κατηγοριοποίηση στην 1η ΤΟΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.