Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Δικαιολογητικά συμμετοχής σε διαγωνισμούς


KF

Recommended Posts

Στις διακηρύξεις γράφουν:

"2.2.6 Στήριξη στην ικανότητα τρίτων
Οι οικονομικοί φορείς μπορούν, όσον αφορά τα κριτήρια σχετικά με την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα (της παραγράφου 2.2.5), να στηρίζονται στις ικανότητες άλλων φορέων, ασχέτως της νομικής φύσης των δεσμών τους με αυτους"

αυτό τι ακριβώς σημαίνει?

Εαν εγώ δεν πληρώ κάποιο από τα κριτήρια της παραγράφου 2.2.5, μπορώ να κανω ιδιωτικό συμφωνητικό με κάποιον τρίτο που πληροί το συγκεκριμένο κριτήριο και να συμμετέχω?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 305
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Επειδη το θεμα ικανοτητας τριτων συχνα παρεξηγειται να διευκρινισουμε:

1) Η ικανοτητα τριτων ΔΕΝ αφορα το κριτηριο κατηγοριας πτυχιου (επαγγελματικη δραστηριοτητα ΟΧΙ επαγγελματικη ικανοτητα) ,Δηλαδη αν θελω π.χ 2ης ταξης οδοποιας και εχω 1ης δεν μπορω να δανειστω ικανοτητα απο αλλον που εχει 2ης και να συμμετεχω στον διαγωνισμο (ΑΕΠΠ 1013/2018 )

2) Αν ομως εχω το ζητουμενο πτυχιο αλλα η διακηρυξη ζητα και καποια πραγματα (π.χ να ζητα περισοοτερα απο τα ελαχιστα οικονομικα και τεχνικα ορια που πρεπει να εχει ενας 2ης ταξης  οπως αυτα προκυπτουν απο τους πινακες του ΥΠΕΧΩΔΕ  ) που δεν τα εχω να τα δανειζομαι απο αλλον που τα εχει (τουλαχιστον 2ης ταξης και αυτος) .

Σε πρωτη φαση δεν απαιτειται κανενα συμφωνητικο παρα η υποβολη 2 ΤΕΥΔ.Μετα ναι (βλ. διακηρυξεις)  

"23.10. Δικαιολογητικά για την απόδειξη της στήριξης σε ικανότητες άλλων φορέων (δάνειας εμπειρίας) του άρθρου 22.ΣΤ

 

Στην περίπτωση που οικονομικός φορέας επιθυμεί να στηριχθεί στις ικανότητες άλλων φορέων, η απόδειξη ότι θα έχει στη διάθεσή του τους αναγκαίους πόρους, γίνεται με την υποβολή  σχετικού συμφωνητικού των φορέων αυτών για τον σκοπό αυτό."

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση προμήθειας, όπου δεν ζητείται καθόλου ΜΕΕΠ,  εαν στα κριτήρια επαγγελματικής δραστηριότητας ζητούν  "προυπηρεσία" παρόμοιας σύμβασης τα τελευταία έτη και εγώ δεν έχω, μπορώ να στηριχθώ σε κάποιον τρίτο που έχει υπογράψει παρόμοια σύμβαση προμήθειας?

Link to comment
Share on other sites

Βλ. ΕΑΑΔΗΣΥ κατευθυντηρια οδηγια 13.Κατα τη γνωμη μου μπορεις αλλα καλου- κακου κανε ερωτημα στην αναθετουσα αρχη μεσα στην προθεσμια που προβλεπει η διακηρυξη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτήν την περίπτωση, (στήριξη στην ικανότητα τρίτων) δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή με την μορφή Κ/Ξ, μπορώ να συμμετέχω έχοντας υπογράψει ενα  συμφωνητικό με τον οικονομικό φορέα στον οποίο στηρίζομαι ?

Το συμφωνητικό αυτό πρέπει να έχει συνταχθεί υποχρεωτικά από συμβολαιογράφο ή μπορεί να γίνει μεταξύ μας?

Link to comment
Share on other sites

Οχι. Δεν απαιτειται γιατι αυτη η μορφη συνεργασιας δεν ειναι Κ/Ξ .Οι αρμοδιοτητες και οι υποχρεωσεις του καθ ενος φαινονται  στη διακηρυξη και στην οδηγια 13.

Προσοχη. Η χρηση ικανοτητας τριτου δεν απαιτει τη δημιουργια μιας οντοτητας  (οπως η Κ/Ξ) ουτε επομενως η εκδοση κοινου ΑΦΜ κ.λ.π

Τωρα οσο αφορα τη συμφωνια μεταξυ σας κοιτα το τι πρεπει να υποβαλεις στη διακηρυξη .Παντως δεν απαιτειται συμβολαιογραφικο εγγραφο .

Ειστε δυο ξεχωριστοι οικονομικοι φορεις που βοηθα ο ενας τον αλλον.

 

Edited by KF
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οι εγγυητικές Συμμετοχής από το ταμείο Παρακαταθηκών γίνονται δεκτές στους διαγωνισμούς κι ας μην γράφουν όσα ζητάνε οι διακηρυξεις ?

Edited by Paul_Mix
Link to comment
Share on other sites

Γινονται δεκτες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ (και μαλιστα το παρακαταθηκων εκδιδει γραμματια και δεν ειναι υποχρεωτικο να γραφουν τα περι επιστοφης κ.λ.π που γραφουν οι εγγυητικες) (Ν4412/16 αρθρο 72&3)

(κοιτα και)

https://diavgeia.gov.gr/doc/7ΝΣΡΟΞΤΒ-975?inline=true

(Επισης για την ικανοτητα και την οδηγια 14

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

Σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό, ζητούν να υποβληθούν τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά κι εν συνεχεία να προσκομίσουμε σε έντυπη μορφή, τα δικαιολογητικά που απαιτείται να προσκομισθούν σε πρωτότυπη μορφή.

Ποιά δικαιολογητικά απαιτείται να προσκομισθούν σε πρωτότυπη μορφή?

δεν γίνονται δεκτά τα αντίγραφα των εγγράφων που έχουν εκδοθεί από δημόσιες υπηρεσίες?

Link to comment
Share on other sites

Επειδή πολλοί υπάλληλοι είναι άσχετοι.... και δεν γνωριζουν ποια δικαιολογητικά απαιτούνται να υποβάλεις.....

Θα σου συνιστούσα όλα τα δικαιολογητικά που θα ανεβάσεις στο σύστημα να τα υποβάλεις και χειρόγραφα. εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω.....

Έτσι γλυτώνουν να τα εκτυπώσουν (πολλές υπηρεσίες δεν έχουν καν χαρτι.....) και επίσης έχουν μπροστά τους για έλεγχο ένα πλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί και στο σύστημα. 

Τώρα πια σχεδόν όλα είναι φωτοαντίγραφα.... τα πρωτότυπα που πρέπει να έχεις είναι όσα δεν έχουνε σφραγίδα (ελληνική δημοκρατία) - δηλαδή βεβαίωση από  εργοληπτική ένωση αν είσαι μέλος ή το πειθαρχικό της εετεμ, πρωτότυπη ένορκη βεβαίωση και οι υπεύθυνες δηλώσεις που θα καταθέσεις να μην έχουν μόνο ψηφιακή υπογραφή αλλά και κανονική και σφραγιδα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.