Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μια ερώτηση περί θερμομονώσεως βάσης οικοδομής


BalosGR

Recommended Posts

Τα προβλήματα σε βορεινές ντουλάπες συνήθως παρουσιάζονται κατά 90% λόγω ανεπαρκούς θερμομόνωσης (πολλές φορές στη Β. Ελλάδα είναι πρόβλημα και χωρίς λύση, ακόμη και με θερμομόνωση).

 

Η καλύτερη λύση είναι αποξήλωση της ντουλάπας και τοποθέτηση μιας 5άρας Dow ή Fibran πίσω από την πλάτη. Άλλες λύσεις δύσκολο να αποδώσουν...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το τελευταίο ερώτημα - τώρα που το ξαναβλέπω - θα αποκοπεί εν ευθέτω χρόνω απ΄το παρόν διότι περιγράφει ειδικό πρόβλημα (υγρασία).

Link to comment
Share on other sites

Επειδή πήρατε τα μεγάλα ανοίγματα και τα χτυπάτε κάτω ωσάν χταπόδια να υπενθυμίσω ότι η χρήση τους είναι ευρύτατη στας Σκανδιναυικάς Χώρας (δε μιλάω για τα παραδοσιακά τους) το οποίο και αποδεικνύει ότι το μέγεθος αυτό καθ' αυτό δεν είναι κακό.

:oops: :oops: :oops:

Δεν ήταν ηθελημένο...

 

Πάντως επί του προκείμενου, μια ερώτηση καθ' ότι δε γνωρίζω. Τα τζάμια που χρησιμοποιούν είναι αντίστοιχα με τα εδώ χρησιμοποιούμενα ή διαφορετικής τεχνολογίας? Γιατί αν έχουν συντελεστή k πολύ χαμηλό (πχ κοντά στο 1) τα πράγματα αλλάζουν. Ρωτάω γιατί από όσο γνωρίζω γενικότερα εκεί χρησιμοποιούν διαφορετικά συστήματα δόμησης από εδώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Προς ss_sk:

Η ντουλάπα έχει μπάζα 5 cm από το δάπεδο που έχει πλακάκια σε συνέχεια με το δωμάτιο, ενώ ταυτόχρονα το εσωτερικό μέρος του κουτιού της ντουλάπας έχει κοπεί για τη δημιουργία παπουτσοθήκης.Το νερό εμφανίστηκε στο πάνω εσωτερικό μέρος της ντουλάπας που είναι πλησίον του δοκαριου και της πλάκας της ταράτζας(δώμα) στον Α' όροφο και του δοκαριού και της πλάκας του Α' ορόφου στο Ισόγειο.Η οικοδομή είναι δυόροφη με ημυπόγειο.Εγώ θεωρώ ότι είναι θέμα υγροποίησης υδρατμών στο εσωτερικό της ντουλάπας λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα και έξω από το σπίτι.

Σκεφτήκαμε ότι μόνο η εξωτερική θερμοόψη είναι η λύση, αλλά κοστίζει πολύ!!!

Μήπως μια εσωτερική θερμομόνωση της ντουλάπας είναι πιο οικονομική λύση, αλλά και ΛΥΣΗ???

Link to comment
Share on other sites

Φίλε JO,

σαφώς είναι υγροποίηση και σαφέστατα η θερμομόνωση από την εσωτερική πλευρά μπορεί να είναι 100% λύση, τουλάχιστον λειτουργικά (άλλο το αισθητικό μέρος).

Χρησιμοποίησε ένα θερμομονωτικό υλικό με πολύ μικρό συντελεστή διάχυσης υδρατμών όπως η εξηλασμένη πολυστερίνη.

Εάν θέλεις και λεπτομέρειες, πάνε στο http://monosimacon.blogspot.com , βάλε στο ψαχτήρι τη λέξη "συμπύκνωση" και θα βρεις καμιά δεκαριά άρθρα που αναλύουν και τεκμηριώνουν πλήρως το φαινόμενο και προτείνουν τις δυνατές λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.