Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φορολογικά θέματα στην κατασκευή εγκαταστάσεων 10kW


tascos

Recommended Posts

Καλημέρα, είμαι νέος στον χώρο και θα ήθελα την βοήθεια σας. Σαν Διπλ. Ηλεκτρολόγος μηχανικός, εχω κάνει έναρξη στην εφορία τόσο για παροχή υπηρεσιων μηχανικού, όσο και για εκτέλεση ηλεκτρολογικων εγκαταστάσεων. Έχω το δικαίωμα να αναλάβω εξ ολοκλήρου την μελέτη-κατασκευή φ/β συστήματος σε στέγη? αν ναι, όταν κλείσω μια δουλεια θα πρέπει υποχρεωτικά να υπογράψω κάποιο συμφωνητικό με τον πελάτη και να το καταθέσω κάπου? οποιαδήποτε πληροφορία θα την εκτιμούσα ιδιαίτερα!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να αναλαβεις τοσο τη μελετη αλλα και τη κατασκευη. Για το συμφωνιτικο φανταζομαι πως θα ειναι χρησιμο για να υπάρχει μια σοβαρη "σχεση" αναμεσα σε σενα και το πελατη.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης το συμφωνητικό θα πρέπει να το καταθέσεις στην ΔΟΥ σου για να εισαι 100% καλυμμένος.

Link to comment
Share on other sites

Λάθος Βill22. Δεν έχει σχέση η ισχύς του συμφωνητικού με τη κατάθεση στη ΔΟΥ... Αυτό γίνεται για να προλαμβάνουν τη φοροδιαφυγή. Εσύ καταθέτεις πάνω από 5000 ή 6000 υποχρεωτικά το συμφωνητικό και μετά προφανώς δεν μπορείς να κόψεις τιμολόγιο κατά 50% μειωμένο, εκτός βέβαια αν δεν έγινε κάποια εργασία ή αποδεδειγμένα με επιμέτρηση στέκει το μικρότερο τιμολόγιο.

Το συμφωνητικό εφόσον είναι γνήσιο έχει κανονική ισχύ. Συγκεκριμένα...

Ενώ φαινομενικά έχεις δίκιο και σύμφωνα με τις διατάξεις είναι υποχρεωτική η κατάθεση στη ΔΟΥ για να έχουν τα συμφωνητικά ισχύ, κάτι τέτοιο ακυρώνεται από τον Αρειο Πάγο (βέβαια επρόκειτο για βουλευτίνα γιαυτό έφτασε εκεί η υπόθεση....)και ξεχωρίζουν τα δύο πράγματα... Το διοικητικό πρόστιμο που θα φας από την εφορία για τη μή κατάθεση... και η ισχύς του συμφωνητικού.

 

Επισυνάπτω το πολύ ενδιαφέρον κείμενο που έχω κατεβάσει... δυστυχώς όπως πάντα δεν θυμάμαι από που...

KATATHESH SYMFWNHTIKWN STH DOY.pdf

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ισχυει ακομα η υποχρεωση καταθεσης συμφωνητικων πανω απο 6000 στη ΔΟΥ ή καλυπτομαστε απο τις συγκεντρωτικες καταστασεις?

Link to comment
Share on other sites

JΤΒ, αναφέρομαι στο συνολικό έργο απο φορολογικής άποψης γιατί ο συνάδελφος ρωτάει γενικά

Επειδή το συνολικό έργο υπερβαινει το όριο (δεν θυμάμαι ποιο είναι, κάπου 6-7000 Ε) θα πρέπει να καταθέσεις στην ΔΟΥ.

 

Αν αναλάβεις μόνο μελέτη επίβλεψη, το υπογράφεις με τον πελάτη για να μην σου ζητάει άλλα πράγματα μετά.

Και καλό είναι να κάνεις και γνήσια υπογραφών σε ένα ΚΕΠ.

Edited by Bill22
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή ο κατάλογος του ΚΑΠΕ των πιστοποιημένων εγκαταστατών Φ/Β δεν ισχύει;

 

Από την εισαγωγική σελίδα του ΚΑΠΕ - κατάλογος εγκαταστατών

 

Προς ενημέρωση των πολιτών αναπτύχθηκε ενδεικτικός κατάλογος μελετητών-εγκαταστατών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα προμήθειας και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων. Ο κατάλογος αυτός τηρείται με ευθύνη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

 

Οι επιχειρήσεις–επαγγελματίες που εμφανίζονται στον κατάλογο έχουν αποδεχτεί την τήρηση ελάχιστων τεχνικών προδιαγραφών και όρων ασφαλείας για την εγκατάσταση και λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων σύμφωνα με το έντυπο "Οδηγίες για την εγκατάσταση Φ/Β συστημάτων σε κτηριακές εγκαταστάσεις".

 

Δεν συμπεραίνω κάποια πιστοποίηση...Απλώς εθελοντική αποδοχή κάποιων παραμέτρων που θέτει το ΚΑΠΕ... Btw κι εγώ είμαι στον κατάλογο αλλά δεν μου ζητήθηκε κάτι...

Εμαθα για κοινοτική οδηγία που μέχρι τέλος του '12 θα πρέπει να έχουμε ISO ως εγκαταστάτες ΦΒ... Ισχύει κάτι τέτοιο;;; Με έχουν πάρει ήδη 2 εταιρίες για ISO και τα νούμερα δεν είναι μικρά...

Link to comment
Share on other sites

Η εγγραφη στο Μ.Ε του ΚΑΠΕ δεν είναι τίποτα, απλά είσαι γραμμένος σε ένα μητρώο και αναρτημένο το site σε μια σελλίδα, τίποτα περισσότερο.

 

Αυτό με το ISO δεν το έχω ξανακούσει, μερικές φορές το ζητάνε οι τράπεζες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.